Om inte du gör det som finns i ditt hjärta, så blir det inte gjort …

carolina_armar_frilagdHej fantastiska du!

Jag vaknar varje dag och känner mig “truly blessed”, som de säger här i USA, där jag är för femte gången på ett år nu, på grund av det coaching- och mentorsprogram som jag följer.

Men just nu känner jag mig nog mer “blessed” än någonsin.

Jag gör verkligen det jag älskar och får energi av varje dag. Jag gör “min grej”, som jag kallar det. Och det gör mig så vansinnigt tacksam.

Jag vet faktiskt inget annat som gör en människa så nöjd ända in i själen.

Det finns till och med forskning som visar att det enda som är gemensamt för de människor som beskriver sig själva som nöjda med livet är just det, att de större delen av sina dagar gör saker som de både älskar, får energi av och är bra på.

Jo, naturligtvis känner vi oss nöjda också när vi känner oss älskade, när vi är tillsammans med familj och vänner. Men det verkar inte räcka i längden att bara vara tillsammans för att skapa den där fullständiga inre lyckan.

Även om vi var tillsammans med våra älskade hela dagarna så skulle vi till slut inte må så bra som vi kan, om vi inte också fick uttrycka oss själva, våra unika gåvor, vår själ, vårt syfte eller vad du vill kalla det där som är unikt för var och en av oss, och som får oss att känna att vi är på rätt plats.

Det är som att vi behöver göra vår grej för att må så där riktigt, riktigt bra, innerst inne.

Vi behöver båda vara och göra. Vara älskade, och göra det vi älskar.

Jag vet att det inte är alla som gör det de älskar varje dag, men jag vet att alla KAN göra det.

Det enda som håller oss tillbaka är våra rädslor, även om de ofta är förklädda till “rationella argument” (vilket bara är ett annat uttryck för rädslor).

Rädslor är bara tankar, ändå låter vi dem så ofta styra våra liv.

Vi låter dem hållas när de säger saker som att Jag är inte värd att ha det så bra, Jag kan inte göra det jag älskar, Alla andra kan klara det, men inte jag, Alla andra är bättre än jag, Jag skulle inte klara mig ekonomiskt, Jag har inte det som krävs, Vad skulle de andra säga och så vidare.

Hjärnan/egot/rädslorna har så många argument, och de låter så sanna och så riktiga i våra öron, som är vana att lyssna till dem.

Men det enda de spelar på är rädsla – rädslan för att inte vara tillräckligt bra, för att inte få vara med, för att inte klara sig, för att inte vara älskad …

Tänk om du skulle vända på de här tankarna och istället prova hur det känns att tänka: Jag är värd att ha det bra, Jag KAN göra det jag älskar, Jag är bra på det jag gör och kan bli ännu bättre på det jag älskar, Jag klarar mig alltid ekonomiskt, Jag har det som krävs, Jag är älskad oavsett vad jag gör, Jag klarar allt jag vill, Jag får hjälp, Jag har alla resurser jag behöver, och de jag inte har kan jag skaffa. Och så vidare.

Hur känns det?

Läskigt? Bra! Det är så det ska kännas! Du kommer att växa in i det, det kommer att kännas mindre och mindre läskigt, steg för steg.

För när du synar de där rädslorna i sömmarna, tar dem vid hornen och gör ändå, trots att du är rädd, då får du superkrafter. Jag lovar! 

Gå ut och gör det du älskar, trots att det känns lite ovant … Du kommer till slut att få vänja dig vi att känna dig “blessed” varje dag.

Heja dig! Du är värd det. Och världen väntar på dig.

För så är det: Om inte DU gör det som finns i ditt hjärta, så blir det helt enkelt inte gjort.

Och hur skulle det se ut?

Önskar dig att få vakna upp varje morgon och göra det som just du älskar!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

 

 

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

5 svar

 1. Hej Carolina,

  Har läst och jobbat med mycket av det du skriver om, tack.
  Undrar om du skulle kunna skriva något mer om tillit här på din blogg, jag tycker det är så svårt ibland..

  Många varma hälsningar
  Camilla

 2. Hej!

  Ska försöka hålla mig kort, men för 2 veckor sedan kunde jag inte somna utan sjönk bara djupare ner i olycklighet..kände mig misslyckad och med noll tro på framtiden. Efter att ha ältat och gråtit några timmar var det som att något knäppte till inom mig. Jag insåg att jag måste sluta, måste vända på allt för jag kommer verkligen aldrig att få en förändring om jag inte tar tag i den själv. Googlade på “vända livet” och hittade er sida. Läste inlägg på inlägg från bloggen och alla talade direkt till mig. Det var som att vi hade en direktkontakt där du besvarade alla mina frågor, känslor och svagheter. Det här förändrade mig verkligen och jag har börjat från början med din blogg. I 2 veckor har jag läst lite varje kväll eller när jag fått tid. Idag hade jag en tung start på dagen. Jag bad om hjälp med att kunna hantera andras negativa känslor eftermiddag jag blev så påverkad av det, gick in på din blogg och visste att jag skulle få hjälp..fortsatte med nästa månads inlägg från där jag senast läste och det flesta inlägget jag fick syn på var ett där du skrev om just att hantera andra människors negativitet..! Har tänkt flera gånger att jag skulle skriva och tacka dig men inte gjort det, men jag försöker bejaka mina intuitiva känslor och när jag nu igen fick ingivelsen att skriva, så kände jag att jag faktiskt bör göra det för det är något som VILL att jag gör det. Så tack!!! Du dök upp när jag som ALLRA mest behövde det!

  1. Hej Katharina och varmt, varmt tack för att du skrev och berättade! Så fantastiskt roligt att läsa. Jag blir varm in i själen, och så glad över att du känner att du håller på att “vända livet”, för det är ju det du gör, helt på egen hand. Så bra av dig att ta tag i situationen och försöka hitta något som kunde hjälpa dig att vända dig själv på rätt köl igen. Så roligt att “jag” (eller snarare min blogg) kunde vara till hjälp en bit på din resa! Önskar dig allt gott! Med mycket kärlek ♥ Carolina

 3. tack.det är dags att sluta vara rädd och bara göra för att kunna växa och gå vidare.att inte vara rädd att göra upp med bl a det förflutna och leva i nuet och idag.tack för all din inspiration som får kvinnor att våga tro på sig själva och växa.mat för själen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *