Ta vara på dig själv – och på varandra!

dagolina– Det är en tumör. 

Gripklon som tar tag om mitt hjärta är hård och vass. Världen stannar upp. Min man har en elakartad tumör på luftröret till höger lunga. Det går inte att spola tillbaka bandet och radera det som läkaren har sagt. Detta händer verkligen. 

Det är min födelsedag och födelsedagsgratulationerna rasar in på mejlen, i röstbrevlådan och som sms medan vi sitter i det trånga rummet på Karolinska och tar emot beskedet vi inte ville höra. ”Ha en fantastisk födelsedag!”, ”Önskar dig en makalös, underbar, glittrande dag!”, ”Det är DIN dag idag!”. Det känns absurt och jag har svårt att ta in allt. Jo, det blev en annorlunda födelsedag, så mycket kan jag säga …

Dag GårdheimDet var ju så mycket som tydde på att den vad godartad, jag hade inte förberett mig på något annat besked. Men nu har jag en ny verklighet att förhålla mig till. Min man har cancer. Min man har cancer. Min man har cancer!

Det ingick inte i löftena vi gav varandra! Jag rasar – han skulle ju dela livet med mig tills vi blir jättegamla och går bort samtidigt! Det var avtalet! Så har jag hela tiden sett det framför mig. Det ingick inte att han kunde försvinna från mig! Mörket kommer i vågor och lämnar min kropp sargad och matt.

Samtidigt, på en annan plats i mitt huvud, den där lilla rösten som jag är så tacksam för attAffirmationskort_Ett-harmoniskt-liv-71 jag har: Men du vet ju inte ännu vad som kommer att hända. Det kanske går jättebra. Se på honom, han är stark och tacksam för att han äntligen ska få hjälp med det här som besvärat honom i flera år. Andas! Affirmera: Allt är bra i mitt liv just nu. För just nu har ni varandra, just nu är allt bra. Hur hade det känts idag om ni inte vetat om tumören? Just det, bra. Landa i det och gör det bästa av den här dagen. Och nästa, och nästa. 

Tack, tack, tack. Jag ska försöka. Jag gör mitt bästa varje dag för att se det positiva och glädjas åt det vi har.

Ny väntan. Igen. Nya prover, nya test. Vad är det för sort? Har den spridit sig? Går den att operera bort?

Oftast går det bra. Tankarna kan jag hålla styr på. Mycket tyder ändå på att det inte är en aggressiv sort, eftersom han haft besvär i flera år redan och den ändå inte var större. Jag håller fast vid varje positivt svar som kommer utmed vägen, som bönor i ett radband. Det kommer att gå bra, det kommer att gå bra, det kommer att gå bra. Det finns ingenting annat.

Affirmationskort_Hela-livet_fram-13Till slut kommer beskedet: Det är inte lungcancer. Jag är så tacksam att jag brister i gråt. Det är en mycket “snällare” sort, en som växer långsamt, sällan sprider sig och sällan kommer tillbaka. Den går dessutom att operera bort. Även om de måste ta en bit av lungan samtidigt. Men han kommer överleva och kunna leva ett fullgott liv. Han kommer överleva!

Det är så mycket att vara tacksam över att hjärtat nästan brister. Tänk att man kan känna så stor tacksamhet för ett cancerbesked. Jo, när alternativet hade varit ännu värre. 

Samtidigt känner jag en enorm medkänsla med alla dem som inte får ett sånt besked som vi fick, att detta går att operera bort, utan som istället får beskedet att det inte är mycket att hoppas på … Mitt hjärta blöder för dem som behöver skiljas från sina nära och kära i förtid. Det gör ont. Det gör alldeles för jäkligt ont! 

Affirmationskort_Ett-harmoniskt-liv-13(Och ändå är det ju livet. Livet händer oss, på gott och ont, och vårt uppdrag är att förhålla oss till det. På de sätt som står oss till buds. För det är ju det vi gör, när livet går vidare, vi förhåller oss. Vi tar en dag i taget. Vi gör det bästa av situationen. Vi minns och är tacksamma för det som varit. Och vi tar med oss lärdomarna och går vidare och gör det bästa vi kan av våra liv medan tid är.)

Jag är full av beundran för min man som är så stark genom hela den här processen vi går igenom. 

Min kropp är inte lika samarbetsvillig. Högkänslig, efter två utbrändheter, reagerar den med att slå på högsta alarm när Dag börjar hosta blod i januari – och den fortsätter att larma vintern igenom … 

Affirmationskort_Hela-livet_fram-27Jag försöker ta hand om den på alla sätt jag kan – massage, avslappningsövningar, meditation, promenader, träning, pauser, vila, ja, till slut tar jag till och med till små, snälla lugnande tabletter för första gången i mitt liv för att hjälpa kroppen att släppa den krampaktiga anspänningen. Det är skönt. Jag får äntligen sova.

Förrförra måndagen, den 23 mars, ligger så Dag under kniven på Karolinska sjukhuset och thoraxkirurg Lotta Orre opererar skickligt bort “knölen”, som vi kallat den, tillsammans med den övre lungloben i höger lunga. 

Sex timmar ligger han på på operationsbordet medan vi väntar och väntar på att få höra att, hoppas vi!, allt har gått bra. En helt olidlig väntan som, tack och lov, kröns med att kirurgen ringer och lämnar det besked vi vill höra: Allt är borta, vi tog bara en lunglob, och han mår efter omständigheterna bra

Affirmationskort_Ett-harmoniskt-liv-1Jag faller i gråt igen, den här gången av lättnad och glädje, en lättnad som är så stor att det känns som om jag flyger! Jag berättar för hela världen: Det gick bra! Det gick bra! 

Nu handlar livet om rehabilitering. Det är fantastiskt vad de kan göra – operera bort en del av lungan och ändå är Dag redan efter några dagar, en vecka ute och promenerar en halvtimme, en timme! Han ser ut som vanligt (förutom ett stort, men fint lagat, ärr på ryggen), han är vid gott mod, han mår bättre för varje dag som går. Han kallar sig ”mirakelpatient” och vi håller med! Det är magiskt.

Jag hoppas nu att min kropp också ska förstå att faran är över. Jag tror det är på väg. Helgen efter operationen sov jag många, många timmar, som om kroppen äntligen började slappna av. Jag orkar fortfarande inte lika mycket som tidigare, men jag känner att krafterna nu, långsamt, är på väg tillbaka. Energin börjar lyfta, även om den här ansträngningen – adrenalinpåslaget under flera månader – naturligtvis sätter spår i en redan känslig kropp. Jag äter vitaminer och mineraler, fortsätter på massage och försöker ta extra god hand om mig.

En sak har särskilt hjälpt mig mycket igenom den här processen, och den delar jag gärna med dig. 

Affirmationskort_Hela-livet_fram-25Jag går till en fantastisk thai-massör. När jag ligger där på sängen (hon har en stor tempur-säng där jag kan slappna av till hundra procent) säger jag till mig själv: ”Jag älskar och accepterar mig själv precis som jag är”, och ”Jag älskar och accepterar livet, precis som det är”. Jag upprepar det som ett mantra för varje kroppsdel som hon masserar. 

”Jag älskar och accepterar mig själv precis som jag är”,”Jag älskar och accepterar livet, precis som det är”.

Det har känts förlösande, eftersom jag skuldbelagt mig själv för att jag är så känslig och reagerat så starkt, trots att allt har gått så bra. Där och då har jag givit mig själv tillstånd att vara precis den jag är. Det har varit helande och givit mig ny energi.

Affirmationskort_Hela-livet_fram-23Jag tror ju att det finns en mening med att vi skapas på det sätt vi gör, och jag vet att jag använder min högkänslighet dagligen i mitt arbete. Så jag är övertygad om att jag har fått den av en anledning. 

Samtidigt är det naturligtvis tufft när jag känner att kroppen inte hjälper mig att vara den stadiga klippa jag vill vara för min man och min familj i en svår tid.

Men i den här affirmationen har jag hämtat ny kraft och hjälpt mig själv genom en tuff period. Som jag nu är så otroligt tacksam för att vi är på väg ut från!

Så ta vara på varandra och ta vara på kärleken. 

Och var snäll med dig själv, älska och acceptera dig själv precis som du är. För den du är, är perfekt för det som just du ska göra här på jorden.  

Jag önskar dig en dag – och en påskhelg – full av kärlek och acceptans!

Med stor tacksamhet,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

47 svar

 1. Varmt tack att du delar med dig! Och så skönt att höra att ni mår bättre. Fr mig var det helande att läsa dina affirmationer – särskilt tack för det. Skickar en massa kärlek

 2. Så glad för dig och din mans skull och för alla runt er. Ditt inlägg gick rakt in i mitt hjärta. Ibland passar nyckeln och dörren åker på vid gavel. Önskar dig en precis likadan påsk.

 3. Åh hjärtligt tack att du delar med dig om denna sårbara period.
  Och vilken affirmation – den vill jag lägga in i avspänningen på mina yogagrupper!
  Önskar er allt gott på er fortsatta resa ~
  Varma hälsningar,
  Ole

  1. Hej Ole! Tack så mycket och vad roligt att höra ifrån dig. Vilken fin idé att lägga in affirmationen i avspänningen i dina gruppen! Det tycker jag absolut att du ska göra. Önskar dig allt gott! Kram ♥ Carolina

 4. Så fint att du delar med dig. Av alla tankar. Av din reaktioner. Av vånda och rädsla, hopp och förtvivlan och kärleken du känner för Dag. Som du skriver får inte alla ett positivt förlopp i sin hemska händelse, utan måste ta avsked av någon som står nära och som man upplever dör i förtid…

  Jag är väldigt glad för er skull och vill att du ska veta att det betyder mycket att även du återhämtar dig, så vi som gått din kurs “Gör din grej”, varit på föreläsning och en tid fick tillhöra facebookgruppen, kan fortsätta se fram emot dina meddelanden i e-postens inkorg.

  Jag önskar er båda ökad kraft, energi och förbättrad hälsa medan våren gör dagarna längre och ljusare.
  Här i Jokkmokk är det takdropp, fågelkvitter (ibland riktigt tjatter) och vissa dagar sol som gnistrar i vårvinter-tung blöt tösnö. Det är vackert mest hela tiden, även när det är grått.

  Jag firar påsk med olika vänner under helgen och känner mig glad för dem och deras vänskap. På långfredagen väcktes jag av en liten 4-årig flicka som kröp ner hos mig och viskade med mig, tills hungern efter fil tvingade oss att gå upp. Det är underbart att sova över en gång i veckan hos mina vänner som har tre barn, 3,4 och 6½ år gamla. Den yngste är min gudson… Jag är välsignad med 14 syskonbarn, 12 syskonbarnbarn och 2 gudbarn. Det är en rikedom, och det mildrar sorgen över att jag inte fick egna barn.

  Se varandra. Hör varandra. Respektera varandra. Jag har ingen man att krama, ingen livskamrat nu, vilket jag saknar sedan flera år, men vänner och släkt kommer man långt med. Det är dock inte detsamma, jag längtar, därför manar jag er att famna varandra innerligt, med äkta känsla, nudda varandra ofta, en fjäderlätt beröring kan vara lika innerligt menad som björnkramen. En blick, en suck, ett lyftat ögonbryn…
  Kontakt. Det är viktigt. Det är värdefullt. Det är något att längta till. Det är något att vara tacksam för.

  Allt gott till er båda.
  Kram!
  Nannie :-)

  1. Tack, fina Nannie, så vackert du skriver! Och så roligt att höra ifrån dig och att få höra du mår fortsatt bra. Underbart! Tack igen, och stor kram tillbaka! ♥ Carolina

 5. Jag sänder de största styrkekramarna till hela er familj för sjukdomar “drabbar” ju även de vi älskar och som är oss närmast. Med små steg bit för bit och med mycket kärlek kommer ni att helas och läkas båda två.

  Jag är så tacksam för allt fint ni skapar och delar med er av genom “Kreativ insikt” och som ger oss alla styrka varje dag.

  Namaste!

 6. Tack för att du delar med dig och allt gott till er båda. <3 ps Finns thaimassören i Stockholm? Ds

 7. Tack, Carolina för det jag fått ta del av jag har läst. Jag blir…
  Berörd av enkla ord så starkt beskrivande av livets hårda väg.
  Att det till slut blev positivt och bra all frid och lycka önskar jag.
  …Er tillsammans.

 8. Tack för att jag får ta del av din berättelse. Jag tycker att det ger mycket att få ta del av andras medgångar och motgångar. Det är såhär livet också kan vara. Det känns ibland som att samhället förväntar att alla ska vara lyckliga, postiva, friska och glada hela tiden. Förväntningar som ingen kan leva upp till. Därför tycker jag det betyder mycket att få ta del av det här. Vad skönt att ni fick så bra besked trots allt!

 9. Allra finaste Caroline❤️ vilken enorm styrka du bär inom dig. Jag börjar varje dag med att läsa nya helande ord från dina må bra appar och inspirationskort, vilket ger mig styrka i både “vanliga dagar” och när livet är svårt. Jag är lärare och arbetar med barn mellan 7-9 år, på ett bord längst fram i klassrummet har jag dina inspirationskort för barn stående. Barnen älskar korten och då och då får ett barn dra ett kort och läsa det högt för klassen, vilket sedan leder till många kloka samtal. Vi har också din vackra tavla med alla barnen i trädet uppsatt i klassrummet. Önskar dig och de dina allt gott, tack för allt ni gör för andra! Anneli

 10. Jag kan rekomendera en låt som heter “The opening” med Ane Brun – den har lugnat mig i svåra stunder, kanske kan lugna dig också.

 11. Allt är precis som det ska vara, just nu… Andas.
  Tänker på er båda och skickar ljus och styrka, kärlek och tacksamhet till er båda. Tack till er för att ni har varit en del av min resa! Som gör att jag orkar och accepterar.
  Stor varm kram!!

 12. Hej!
  Ville bara säga tack för att du så öppet delar med dig. Känner igen mig så mycket i din reaktion även om min livsresa är annorlunda. Så förlösande på något sätt att veta att vi är många likasinnade i en värld där alla former av media spyr ut hur högpresterande och effektiva vi måste vara för att anses lyckade. Tror att många sitter och känner sig udda i denna värld då det är alltför få som vågar berätta hur det verkligen är, få som är tillräckligt starka…
  Så skönt att det går bra för din man och att du även börjar återfå energi, ta hand om varann och låt det ta sin tid.
  Kram, Nina

 13. Carolina! Vilken gripande berättelse. Som tyvärr drabbar väldigt många. Men varje historia är unik. Du är så bra på att berätta om dina/era känslor och jag tror det är väldigt viktigt att kunna göra det. Min syster fick operera bort delar av ena lungan för några år sedan och hon har visat att det går alldeles utmärkt att leva vidare så.
  Lycka till i fortsättningen! Och TACK för alla uppmuntrande brev du har gett oss läsare under årens lopp. Vi uppskattar dem verkligen.
  Lots of Love// Elisabeth

 14. Åh kära du, ögonen tåras och jag får ståpäls över hela kroppen … Detta hemska ord som innebär en helt ny värld för så många, för den drabbade och alla i personens omgivning. Man ser livet på ett nytt sätt. Allt blir annorlunda.
  Underbart att höra att operation gick bra.
  Alla tankar, ljus och kärlek till er.
  Stor kram Lina

 15. Tack för att du delade, jag blev också väldigt ledsen när jag läste Er resa då jag varit med om liknande saker men kämpat mig förbi och en del i den resan var faktiskt just din GDG kurs :) Därför önskar jag av hela mitt hjärta att allt ska bli så bra som möjligt för Er carolina och att dufår din kraft tillbaka. den kraft som du alltid så generöst delar med dig åt andra Den kraften ska du ge till ” bara dig sjäv” Låta solen lysa över dig och din familj så ska du se att Vi går mot ljusare tider och att du komne att kunna skratta och le igen. Vilket klokt beslut att du tog någon tablett ( så klok var inte jag ) det inser jag först nu att jag var alldeles för ” Klok” för att medicinera…men lärdomar finns hela tiden
  en stor härlig Påskkram och tack för att du delade med dig
  //Lisa

 16. Hej på er båda! Jag har erfarenhet av den förfärliga skräcken när man får ett sådant
  besked.Min son fick lymfkörtel-cancer 2008 när han studerade i Linköping endast
  22 år gammal. Prognosen var trots allt god men det hjälper inte när man som mamma inser att ens barn har en livshotande sjukdom.Som tur är har forskningen gått framåt och bara de senaste fem åren finns nu behandling som inte fanns förut.
  Det blev 8 månader med cellgifter och allt vad det medför av håravfall,kräkningar
  oändlig trötthet,oro,tårar. Jag var helt nere men fick vara stark för min sons skull.

  Jag vistades veckovis hos honom (jag bor i Norrbotten) och hans fina vänner brukade turas om att vara med honom på de dagslånga behandlingarna på sjukhuset.
  Han blev frisk och nu har den magiska 5-årsgränsen passerats och han bor nu i USA och studerar vidare där.Allt brukar ordna sig till slut fast det ser mörkt ut!

  Guds välsignelse önskar jag er! Britt-Louise

  1. Varmt tack, Britt-Louise! Och tack och lov och så skönt att höra att det har gått bra för din son. Vilken fruktansvärd resa för er båda och alla omkring er! Tack för att du delar. Med kärlek ♥ Carolina

 17. Du är så klok och så stark! Fortsätt så som du gör, att ge dig själv det du behöver för att hålla ihop och orka det du måste. Det är klokskap i sin renaste form. Och glöm inte att du bara är människa. Styrkekram!

 18. Vill bara säga att du och din man är en förebild för mig ❤ varma kramar från en tacksam människa

 19. Va fint att du delar med dig av dina upplevelser och känslor. Och jag blir uppriktigt sagt innerligt glad att det gått så bra. Det tar tag i hjärteroten och jag blir berörd. Jag kan ana mig till dina/era känslor runt allt det här. Jag har själv varit där.
  I december 2010 fick jag mitt bröstcancerbesked och blev opererad 4 januari 2011…..den jul och nyårshelg däremellan kändes allt utom upplyftande skulle jag kunna säga idag. Jag tror hela känsloregistret gav sig till känna ändå hade jag full tillit till att allt skulle gå bra. Vilket det sedan också gjort.

  Ta nu hand om varandra på det bästa sättet för er.

  All kärlek och värme
  Maria

  1. Varmt tack, Maria! Så glad att höra att allt gick bra för dig också, även om själva resan är så tuff som den är. Med kärlek ♥ Carolina

 20. Hej Carolina
  Önskar att allt går bra för din man o för hela din familj
  Jag tänker på ER
  Kram från Solveig i Boden

 21. Kära fantastiska du och din man! Ni har gjort så mycket gott för andra människor så naturligtvis kommer gott tillbaka till er båda. När livet utmanar sker en energihöjning och en förädling av själva livet. Önskar er allt gott och mycket kärlek.

 22. Kära Carolina,

  Tack för ditt mejl – chockerande berättselsen, gripande – som gjorde mig ledsen.
  Starkt av dig att berätta, och skriva om era resa, om hur ni bägge mått/mår.
  Skönt att ni mår bättre, och jag sänder mina styrketankar och styrkekramar till er!

  Varma kramar, Anna D

 23. Kära alla fina som har kommenterat det här blogginlägget, jag vill tacka er från hjärtat! Så mycket kärlek som har strömmat emot oss den senaste tiden, det är fantastiskt att få uppleva. Sådana här resor består verkligen av alla sidor – de svåra, utmanande, mörka, tuffa, och de kärleksfulla, ljusa och värmande. Tack för att ni alla är del av den kärleksfulla och värmande sidan! Med så mycket kärlek ♥ Carolina – och Dag hälsar förstås också och tackar! Han blir starkare för varje dag som går, vi är så tacksamma.

 24. Var i Nepal och jobbade när jag såg ditt blogginlägg, Carolina. Stannade upp och satte mig ner mitt i folkmyllret för att nätverket inte skulle svikta. Jag ville läsa om beskedet. Hade det gått bra? Är så tacksam och lättad både för din och Dags skull och förstås för era barn. Dessa livets upp och ner-resor gör att färger blir starkare, dofter blir intensivare och smaker smakar mer. Men när sinnena jobbar på övertid så är det klart att det tär på reserverna. Ta hand om dig och din kära make, hälsa honom så gott från mig och min bror Tomas. Vi tänker på er och skickar energi och vår varmaste omtanke. Kramar Petra

  1. Hej Petra! Tack, sötaste du. Ja, så är det verkligen, och vi är så otroligt tacksamma att det har gått så bra som det ändå har gjort. Samlar nu på ny energi och börjar kunna se framåt igen. Dag blir bättre för varje dag som går, och han hälsar så mycket tillbaka till er båda! Ta hand om er! Stor, varm kram ♥ Carolina

 25. Kära Carolina! Jag känner inte dig personligen men du har betytt mycket för mig genom åren. Särskilt då jag känt mig låg och tyckt att livet känts hårt och svårt. Jag började följa dig, din hemsida och dina brev (som kom i mejlen) år 2008. Det var din mans förtjänst att det blev så :-) Jag och min man var på en “Hem & villa-mässa” i Malmö år 2008. Jag var ganska så deppig och nedstämd. Gick på kryckor just då. Hade varit med om en hemsk skidolycka på juldagen 2007, då jag slitit av främre korsbandet, inre ledbandet, skadat menisken och muskelfästet. Allt detta i sin tur hade resulterat till blodpropp i benet och missfall (var gravid i v 12). Jag fick verkligen kämpa mig ur mörkret, eftersom det var ett väldigt efterlängtat barn (har svårt för att bli gravid). Hur som helst… jag fick syn på ert företag på mässan och stapplade fram på mina kryckor och började läsa alla peppande ord som fanns på tavlor, kort och magneter. Jag var så inne i alla positiva ord och började känna mig uppfylld av dess läkande kraft. Men jag rycktes ur snabbt när min man sa; “Kom nu, vi kan väl inte stå här hela dagen och titta på en massa krimskrams!” (Min man kan vara ganska så burdus ibland, och är inte lika djup och andlig som jag) Men då sa jag; “Gå du och titta på vad du vill! Jag vill stanna kvar här och titta en stund till”. Han gick iväg och tittade på trädgårdsverktyg medan jag stannade kvar. Jag kommer ihåg att jag kände mig lite besviken på min man. Varför han måste vara så oförstående och kall ibland. Helt plötsligt känner jag att någon tittar på mig. Jag tittar mot disken och där står din man. Han tittar på mig med inkännande, varm blick och småler. Tror att han hörde samtalet mellan min man och mig. Det där lilla leendet och den varmande blicken fick mig att må lite bättre. Det var precis som hans leende och ögon sa “titta du hur mycket du vill, för det är du värd”. Precis så kändes det! :-) Jag fortsatte att läsa alla fina, vackra budskap och bestämde mig för att köpa ett kort och några kylskåpsmagneter (som jag kunde titta på varje dag och känna mig upplyft av). Han frågande om jag ville ha “Kreativ Insikts” företagskort och om jag ville vara med på mejllistan och få brev och andra erbjudanden. Jag tackade ja och skrev upp mig på listan. På vägen hem i bilen satt jag och tittade på mina fina magneter och såg att din man lagt ner en liten broschyr om Kreativ insikt och om dig, hur allt startade. Jag läste all text och kände mig så upplyft av dina ord. Jag har fortsatt känna mig upplyft och peppad av dina värdefulla brev som du skickat genom åren. Jag hoppas att du och din man vet hur mycket förändring ni gjort för många, hur mycket kärlek och ljus ni spridit runt omkring er. Jag hoppas ni får många, härliga år framför er, fyllda med, kärlek, ljus, kraft, friskhet och lycka. Ni om någon är värda det… :-) Älskar er passion för livet och för varandra <3 <3 <3 Ljus, kärlek, värme, healing, änglastöd och styrkekramar från lilla mig <3

  1. Kära Malin, tack för ditt fina meddelande och all din vackra och kärleksfulla omtanke! Så roligt att få höra att vi kunde få vara med och lyfta din energi lite mitt i allt det mörka. Det värmer att höra, liksom dina fina ord! Hoppas att du mår bättre nu – skickar värme och kärlek tillbaka! Stor, varm kram ♥ Carolina

 26. Tack för att du delar med dig! :) Hög igenkänningsfaktor. För min svärfar fanns det dock inget att göra. Han fick sitt besked om lungcancer i december -15 och gick bort 5 maj.
  Det var en rörande berättelse du hade. Vad skönt att allt gick bra. Ta hand om varandra och ta inget för givet. Kram och styrka!

  1. Tack, Sofia. Ja, det är inte alltid det är ett lika gott slut som i vårt fall. Skickar kärlek och styrka till dig och din familj! ♥ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *