Älska & förlåt

fb-puff-16Min erfarenhet är att när vi har svårt att förlåta andra är det egentligen oss själva vi inte kan förlåta.

Först när vi har kommit till ro med oss själva, lärt oss att acceptera, respektera och älska oss själva, kan vi äntligen förlåta även andra, för vi har hittat källan till all förlåtelse: Kärleken.

Men först: Att förlåta betyder inte att du säger att det som hände var rätt. Då hade det ju inte funnits något att förlåta!

Nej, att förlåta betyder att du ger dig själv tillåtelse att släppa det tunga bagage du bär på när du inte förlåter. Det agg som till slut blir så tungt att bära att det stoppar oss från att komma vidare i livet.

Någon vis person har sagt att gå runt och bära agg till en annan person – att inte kunna förlåta – är som att själv äta gift och tro att den andre ska dö. Det är den bästa förklaring jag hört.

Att äntligen kunna förlåta är som att släppa ner hela den där tunga ryggsäcken på golvet och upptäcka hur lätt det – egentligen – är att leva.

Att känna förlåtelse i kropp och själ är som en vårflod av lätt energi, som lyfter oss till vårt högre jag med utsikt över hela vår fantastiska potential, den som har skymts av agget och oförlåtelsen. Det är inget mindre än underbart.

Men det fungerar inte innan vi är där.

Så börja med kärleken till dig själv. Börja i hjärtat. Se med ömhet och förståelse på dig själv. Och sedan på andra.

Då kommer förlåtelsen av sig själv. Och lättnaden. Och möjligheterna, som öppnas som bladen på rosen under sommarsolens varma strålar …

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *