Gör tid för det du älskar

fb-puff-113Tänk dig att du ska fylla en skål – ditt liv – med stenar (det som du älskar och får energi av, dina drömmar och mål), grus (det som känns viktigt och som fyller en del av ditt liv, men som inte är det allra viktigaste) och sand (det som du egentligen skulle klara dig utan, men som ändå är en del av ditt liv).

Alltför ofta börjar vi fylla skålen, livet, med sanden. Sedan häller vi på gruset. Och när vi till slut ska få in stenarna så finns det inte längre så mycket plats kvar …

Vi hinner plötsligt inte träffa våra vänner eller leka med våra barn, vi får inte in träningen eller stunden på tu man hand med vår älskade i schemat. Vi får ingen tid över till oss själva.

Vi står där undrande och frågar oss vad som hände. Hur gick det till?

Kan du se bilden framför dig med skålen full av sand och grus, men bara några få stenar?

Hur kan du göra istället?

Jo, börja med att lägga i stenarna i skålen. Sedan häller du på gruset, som får ramla mellan stenarna och till sist sanden, som följsamt formar sig runt och mellan stenarna och gruset. Då får allt plats.

Så ta en stund med din kalender och börja med att planera in det som du älskar, det som ger dig energi och det som är verkligt viktigt för dig, drömmar och mål. Blocka av tid så att du verkligen ser att den är upptagen och inte ska användas till grus eller sand!

Sen, när de viktigaste sakerna – det som får dig att må bra, det som får dig att lysa, det som ger dig mening i livet – är på plats, då planerar du in gruset. Kanske några ”måsten”, lite sånt som andra vill att du gör och du inte har något emot, kanske något du inte kan ta dig ur.

Sanden, ja, det där som egentligen inte är viktigt och du egentligen inte behöver, den får ta den plats som blir över. Om det blir någon. Och det brukar det bli när du börjar med det du älskar, för då får du så mycket mer energi att du orkar och klarar mer än du tidigare gjorde.

När du gör saker i rätt ordning, så vänder du livet på rätt köl.

Ha det så roligt!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *