Blogg

Nu stänger vi vår älskade butik – utförsäljning hela veckan!

Dag-o-Lina-utanför-butikenDet är den 11 augusti 2008. Stolta står vi utanför vår lilla butik, och bjuder in till invigningen.

Blomdoften ligger tät från alla buketter och familj och vänner trängs på våra 37 kvadrat för att gratulera och inspektera.

Har jag någonsin varit så stolt över något jag gjort?

Ja, det skulle vara den där första mässdagen på Formex i januari 2004 när vi ställde ut för allra första gången, möjligen. Men det här är definitivt ett av mina stoltaste ögonblick i mitt arbetsliv.

Vi målar och fixar i butikenHela juli hade vi jobbat intensivt med att färdigställa butiken. Vi målade och inredde och tänkte ut idéer om hur vi skulle ha det.

I 30 gradig värme och utan fläkt (den var ännu inte installerad) gick jag runt i bara trosor och BH och fixade (ja, det är sant!) (och ja, vi hade satt upp papper över hela skyltfönstret så ingen såg in …). Jag badade i svett, men var lycklig. Min kreativa ådra fick fullständigt utlopp!

Som vanligt gjorde vi något som vi aldrig tidigare hade gjort. Jag är ett levande exempel på att man inte måste ha flera års utbildning för allt man vill göra (men ibland kan det ju underlätta, förstås!).

Och tänk, vi har gått runt och klarat vår lilla butik i hela 7 år trots ”butiksdöden” som grasserar nuförtiden. Många av butikerna omkring oss på Hornsgatan som bytts ut under denna tidsrymd, butiker som inte klarat konkurrensen med webbhandel och gallerior. Jag är stolt över att vår lilla, ganska smala butik har klarat sig så länge.

butik_hornsg_bordMen allra mest stolt är jag över att vi lyckades skapa precis den lilla oas som jag drömde om.

Ett ställe att tanka omtanke och eftertanke, kärlek och värme, kanske på väg hem från jobbet eller mellan uppdrag under dagen.

I början hade vi en fikahörna med två fåtöljer, där man kunde lyssna på meditationer i hörlurar och titta på våra bildspel på en skärm som satt uppe. Gissa om det var uppskattat!

myshornaI en aldrig sinande ström, och under hela butikens livstid, har vi fått fantastisk återkoppling från er kunder.

Jag glömmer aldrig kunden som beskrev känslan när hon kom in i butiken som ”en omfamning”. Hon fick tårar i ögonen när hon klev in – och hon var långt ifrån ensam!

Vi borde ha haft Kleenex utställda överallt i butiken, så många människor som blivit berörda, fått en tår i ögat eller gråtit öppet.

Det är mer än något annat ett tecken på att vi människor behöver och innerligt längtar efter det som känns sant och kommer från hjärtat. 

Ibland hade vi Öppet hus, då ni kunder trängdes i den lilla butiken, alltid med gott humör. Men den dag vi råkade ha förlagt det till samma kväll som Loreen sjöng i semifinalen i Eurovision, ja, då var det tomt hela kvällen! Jag och två glada butiksänglar fick mycket tid att prata … :)

karlavagen22010 fick vi storhetsvansinne och öppnade en till butik! På Karlavägen.

Kommer du ihåg? Åh, så fin den var … Jag var om möjligt ännu mer stolt över denna vackra, stora, ljusa butik helt ägnad våra påminnelser om det som är viktigt i livet – att följa hjärtat och sina drömmar, att respektera och älska sig själv och andra, att njuta av livet här och nu.

I den butiken signerade jag den allra första utgåvan av min bok Släpp loss din inre livskonstnär.

Ännu en milstolpe. Ännu en stolthet.

Men det var inte meningen att vi skulle ha två butiker. Den gick inte runt och vi stängde ett år senare.

En butik kändes faktiskt alldeles lagom igen.

Och nu, de två sista åren, har vi känt att vi är på väg mot något nytt igen.

Du vet ju att när man följer sina drömmar handlar det alltid om utveckling och om att utmana sig själv, ta sig vidare och lyssna på den där inre rösten som manar oss att ta nästa steg.

Hur kär butiken än är oss, så verkar den vara med på noterna, för det senaste året har vi inte riktigt fått ihop ekonomin i den. Nätet går bra, återförsäljarna säljer på, men butiken verkar känna på sig att vi ska ut på nya äventyr, utan den …

Det är dags för en ny fas i våra liv. Utan vår älskade lilla butik, som för alltid kommer ha en plats i våra hjärtans minnes-skattkista.

Det kommer att se lite annorlunda ut framöver, det är dags för nya utmaningar. Jag kommer fortsätta att göra en del produkter, de som ligger mitt hjärta närmast, men inte lika många som tidigare.

Istället utvecklar jag mina e-kurser och mentorsprogram, både för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar och för kvinnliga entreprenörer med budskap från själ & hjärta.

Och så Inspirationsdagarna, förstås, som jag planerar ska bli ett återkommande evenemang.

butiken-080811Vi tackar er alla, från hjärtat, med innerlig värme och kärlek, för att ni varit med och hjälpt oss leva vår dröm med denna underbara lilla butik den tid det har varat.

Den 10 oktober 2015 blir sista dagen vi håller öppet.

Du är så varmt välkommen till butiken om du har möjlighet, för att säga farväl.

Eller kommentera – eller kondolera – gärna här nedanför!

Vi har 30-50% rabatt på allt i butiken hela veckan.

Önskar dig en kärleksfull dag med plats för dina drömmar!

Med så mycket kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

22 svar

 1. Stor Kram till dig, hoppas det kommer finnas någon liknande butik där man kan fortsätta handla de små korten med tänkbara ord.

 2. Den lilla butiken har varit en rogivande oas… En gång har jag varit inne själv (jag blev alldeles bedårad av inredningen och stämningen…) och vid två olika tillfällen har jag bett en vän köpa något åt mig (jag bor utomlands) – första gången den fantastiska boken “Släpp loss din inre livskonstnär” och andra gången ställningen med Lyckokorten som hör till varje ny och underbar morgon i mitt liv.
  Jag har alltid tänkt att när jag kommer till Sthlm nästa gång så ska jag absolut titta in där på Hornsgatan… Men livet är ju konstant förändring och det är bara att hänga med…

  Lycka till med allt framöver!

  P.s. Jag tittar nästan varje dag på Dagens inspiration – tänkvärda ord och vacker musik… :-)

 3. Varmt lycka till <3. Jag kommer sakna er butik.. mycket! Jag är en av stammisarna som ofta kikar in men som också tänker på den i första hand när jag vet att jag ska finna en fin present och de har varit uppskattade under åren. Men jag kommer förbi och handlar lite godbitar. Varm kram från Liv

 4. Jag har själv en butik och vet hur svårt det är i dessa dagar, önskar Er lycka till med framtida projekt.
  Glädje och värme till Er båda !

 5. Starkt att stänga för att utvecklas än mer, allting har sin tid men det är inte alltid lätt att veta när tiden kommer. Alla vackra tankar och kärlek till fantastiska du och tack för all inspiration. Annika Larsson

 6. Tack fina ni för alla era kärleksfulla och varma kommentarer – mitt hjärta svämmar över! ♥ Carolina

 7. Allt gott för framtiden! Tackolov att ni fortsätter att finnas på nätet – för en som lever utanför huvudstaden är det topppen. Det finns så mycket och faktum är att det är magiskt hur orden blir tillverklighet.
  Fantastiska, underbara människa/-or – tack för att ni finns!!!
  Kram & allt gott
  Berit Andersson

 8. Tack för de gånger jag varit hos er. Jag kommer från Malmö men har besökt butiken vid två tillfällen och jag önskar det fanns något liknande i Skåne. Lycka till med det nya, tack för all inspiration.

 9. Jag hoppas verkligen att ni / du kommer att fortsätta ta fram era underbara produkter trots nya stigar att trampa. Dom är perfekta presenter och jag kommer sakna dom om det försvinner helt. Lycka till med det nya!

 10. Jag var inne igår i butiken. Först ett besök på Penstore och sedan in en vända hos er. Kanske lite nya kort. Och ett halsband till en vän. Men hyllorna gapade tomma. Kul att läsa det här, det innebär att släppa taget för att släppa in och det är något annat. Lycka till på ert äventyr!

 11. Mycket tråkigt! Underbar liten butik! Tyckte verkligen om den! Så fina och tänkvärda
  produkter! Fantastiskt!

  1. Tack, Emmelie, så roligt att du tycker det! Alla produkter finns förstås fortfarande i vår webbutik http://www.kreativinsikt.se och många av dem hos våra fina återförsäljare över hela landet och i Finland (se hela listan på kreativinsikt.se). Varmt välkommen! ♥ Carolina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *