Blogg

Gör det du älskar

fb-puff-116Har du lagt märke till hur det går att känna när något är gjort med kärlek?

När din bokföringsassistent satt hjärtan i kanten på de torra sifferarken för att visa dig var du ska titta. När kocken tar en extra vända ut i restaurangen för att försäkra sig om att gästerna verkligen uppskattade maten. När bullarna som svärmor kommer med är gjorda i ren omtanke om dig istället för i förhoppningen om att få ett ”vad du är duktig” tillbaka.

När din bilmekaniker stryker handen över huven med en ömsint gest när du kommer in med ditt gamla åk, för att det var så länge sedan han såg en sådan fin pärla och du bara vet att han kommer göra sitt allra yttersta för att du ska få den tillbaka i så gott skick som det är möjligt.

Det är något speciellt som händer när vi gör saker av kärlek. Den energi vi lägger in i arbetet syns hela vägen ut i resultatet. Det blir så mycket bättre, på alla fronter.

För att inte tala om hur väl det syns på oss som utför arbetet! Hur mår du efter att du gjort något du älskar jämfört med efter något du gör motvilligt? Vilken energi vill du vara ansvarig för att skicka ut mest av i världen?

Vilken energi vill du helst möta hos din partner när hen kommer hem från jobbet? Hos dina barn när de kommer hem från fritidsaktiviteten? Hos din frisör du går till, läkaren du träffar på vårdcentralen, mäklaren som ska sälja ditt hus?

Självklart energin som uppstår när de älskar det de gör. Det är en fantastisk och smittande energi som vi behöver mer av i världen, mycket mer.

”Men man kan väl inte tjäna pengar på att jobba med det man älskar?” Miljontals människor gör det hela tiden – allt från revisorer till förskolepersonal, från servitriser till VD:ar, från rockstjärnor till fritidsledare, från entreprenörer till politiker. Varför inte också du?

Börja med att ta reda på allt som du verkligen älskar att göra. Se till att göra detta oftare och oftare, både på jobbet och hemma. Du kommer snart att märka av både energihöjningen och det bättre resultatet (för inget kan vi bli lika bra på som det vi älskar att göra).

Gör det du älskar – nu. Tack!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *