Blogg

Sök efter det goda

fb-puff-114Undrar du hur de gör, de där som kan slå av en planka eller en tegelsten med bara handen? Det är egentligen ganska enkelt.

I universum finns oändlig potential, oändliga möjligheter. Men så snart vi fäster vår uppmärksamhet på EN sak, EN möjlighet, så försvinner alla de andra möjligheterna och det är enbart det vi fokuserar på som existerar och växer.

Så om du, när du ska slå sönder plankan, fokuserar på plankan så finns bara plankan, och du kommer att få väldigt ont i handen när du försöker så sönder plankan, vilket visar sig vara omöjligt.

Men om du istället bortser helt från plankan och bara ser din hand framför dig flyga genom luften, som om plankan inte alls fanns i ditt universum (och det gör den inte heller just då!) – då kan du slå sönder den utan att det ens känns!

Inser du då varför det inte är någon bra idé att fokusera på det som vi upplever som problem, hinder, brister?

Just det, då kommer de att växa och du får svårare och svårare att hitta en lösning, finna en ny väg eller se och uppskatta dina styrkor, för allt som finns i din värld är problem, hinder och brister (=plankan). Och det gör ont!

Men om du väljer att fokusera på det som är gott, på de möjligheter som ligger framför dig, på dina styrkor och det du älskar (luften, din hand i luften), då kommer DET att växa i ditt liv. Då kommer du att få mer och mer gott i ditt liv, fler och fler möjligheter öppnar sig för dig och du utvecklar till och med superkrafter …

Du är som solen – det du riktar ditt ljus mot i trädgården är det som kommer att växa och ta över. Allt som hamnar i skuggan, det du inte ”ser”, struntar i, inte lägger några känslor på, kommer så småningom att självdö, för det får ingen näring.

Så lyft blicken förbi det du upplever som hinder och brister och fokusera istället på vart du är på väg, vad du vill, det du uppskattar, det som är gott i livet.

Sök medvetet efter allt som är gott, så hjälper du både dig själv och världen på bästa sätt.

Ha det så härligt!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *