Blogg

6 enkla steg mot drömlivet

CarolinaHej fantastiska du!

Jag får ofta frågan hur man gör för att börja göra sin grej.

Här kommer därför några av mina bästa tips, som jag kan garantera kommer att hjälpa dig på vägen mot ditt drömliv:

1. Börja med att ta reda på vad du älskar att göra och vad du får energi av.

Och jag menar inte bara på fritiden, vilket gärna är det första vi tänker på när vi får den frågan (i alla fall om vi inte just nu trivs på jobbet). Fundera både på ditt nuvarande och tidigare jobb och på det du gör på fritiden och ställ dig själv frågorna:

  • Vad, av det jag gör och är, ger mig energi?
  • Vad känner du mig lite extra stolt och glad när jag gör?
  • Vad känns lätt för mig att göra, som jag ser att alla andra inte har lika lätt för?
  • Vad ber andra mig om hjälp med som jag också gärna hjälper dem med?
  • Vad skulle jag göra även om jag inte fick betalt för det?

Du kanske älskar att skapa ordning ur kaos, få siffror att gå ihop, se andra människor växa, göra barn glada, uttrycka dig kreativt, skapa skönhet i världen, hitta på en massa nya idéer, få saker att hända, göra upp planer, hitta det viktigaste i en stor mängd information, eller något helt annat.

Ta för vana att notera allt som du får energi av och som du trivs med att göra.

Samla tills du har en lista!

Och notera också vad du tappar energi på, vad som dränerar dig och gör dig trött, vad som tar längre tid för dig och känns trögare (även om du kanske är bra på det).

2. Ta konsekvenserna av det du lär dig om dig själv

MattaHitta sätt att göra mer av det som finns på din lista med sånt du älskar och får energi av – och mindre av det som står på din “dränerar mig-lista”.

Jaså, så du gillar att skapa ordning ur kaos – hur kan du göra det mer och oftare? Kan du byta arbetsuppgifter med en kollega som inte gillar den biten av jobbet? Kan du göra det mer hemma/på fritiden? Hjälpa andra att göra det?

Så du tappar energi på att korrläsa det du har skrivit (men älskar att skriva)?Kan du be någon annan om hjälp? Köpa in tjänsten? Samarbeta med en kollega som älskar att hitta fel i texter?

Så du älskar att laga mat till många, men bor ensam? Kan du slå dig ihop med en barnfamilj som behöver hjälp med matlagningen, så kan de hjälpa dig med något annat? Starta en klubb där du bjuder hem en grupp människor regelbundet som du lagar mat till? Fixa maten till nästa jobb-fest?

Så du tappar energi på att städa? Kan du ta hjälp av någon i familjen som gillar det mer, så gör du istället något som hen tappar energi på, men som du gillar? Kan du köpa in tjänsten och frigöra din energi till något som du kanske till och med kan tjäna pengar på för att du är så bra på det?

Och så vidare. Var kreativ! Det finns alltid lösningar, som min man brukar säga.

Ta ansvar för att du ska lägga din tid och energi på sådant som du både älskar och får energi av.

Varför?

För då mår du bättre, får högre energi – och jobbet blir som allra bäst gjort eftersom den som gjorde det älskade uppgiften och lade därmed ner all sin energi på att göra den.

Win-win – alla blir nöjda!


3. Prata med folk om dina drömmar

När du vet vad du vill göra mer av i ditt liv (dvs det du älskar och får energi av), börja prata med alla du möter om det. Rätt vad det är är det någon som känner någon som kan hjälpa dig!

Sök på nätet efter grupper med människor som delar dina intressen och be att få gå med. Dela med dig av din kunskap och ditt engagemang. En generös person vill man gärna hjälpa tillbaka, och du kommer få både kontakter och andra tips som kan hjälpa dig vidare.


4. Låt din inre kritiker få lite semester

TavlaVi är alla födda med en inre kritiker, och bra är väl det.

Annars skulle vi förmodligen slänga oss ut i vilket riskfyllt projekt som helst utan vare sig hängslen eller livrem. Vi skulle helt sakna ödmjukhet och vi skulle inte vidareutveckla oss, eftersom vi skulle tycka att vi redan kunde och visste allt.

Så den inre kritikern har en funktion. Men den ska ju inte få styra allt!

Om du inte redan har en lika stark inre mentor, se till att utveckla den delen av dig.

Den som peppar dig att gå vidare när den inre kritikern (läs: rädslorna) inte vågar ta steget. Den som ser alla dina goda sidor och möjligheter.

Den som vet att ja, det är lite läskigt att följa sitt hjärta, men att det ändå är den bästa vägen att gå, och det är den vägen som får dig att växa som människa.

Ladda gärna ner min visualisering Din inre mentor om du inte har den.

Lyssna på den varje morgon för att stärka motvikten till din inre kritiker. Varning! Magi kan komma att uppstå …

 

5. Gör något nytt varje dag

När vi går utanför vår bekvämlighetszon – och det gör vi varje gång vi gör något nytt – så växer vi. Och vi visar den inte kritikern att vi klarar mer än hon tror!

Det bästa du kan göra om du känner att du sitter fast och inte kommer framåt är – att göra något! Och det spelar ingen roll vad. Det viktiga är att sätta energin i rörelse.

Allt görande, all aktivitet, sätter igång energin och du kommer att komma ur känslan av att ha fastnat.

Och när du dessutom gör saker du inte gjort förut (återigen, det spelar ingen roll exakt vad du gör!) så växer du och lär dig att du klarar mer än du tror.


6. Lev i tron att det är möjligt

Ingenting_ar_omojligtOm så bara några minuter varje morgon!

Sitt ner fem minuter varje morgon och föreställ dig att du redan gör din grej och vad det skulle innebära för dig. Njut av känslan i din kropp när du gör och är det som är DU och inget annat.

Då skickar du ut en energi som sedan kommer tillbaka till dig i form av möjligheter, som du då är mer öppen för att upptäcka och ta emot.

Gör du det här kommer du långt på vägen mot att göra din grej i världen – det som just du är unikt bäst på att göra och vara!

Och vill du ha ytterligare inspiration och en riktig skjuts på vägen mot ditt drömliv, kom till Inspirationsdagarna Gör din grej 2015!

Där får du mängder av inspiration och verktyg för att komma vidare och också möjlighet att få svar från ditt eget inre, visare jag som redan vet vad som är din grej och hur du ska ta dig dit.

Dessutom får du träffa massor med andra kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar och drömmar!

Vi träffas den 14-15 november på Hotell Hilton vid Slussen i centrala Stockholm.

Läs mer om den transformerande helgen här! >

Just nu får du som följer mig också 500 kr i rabatt!

Uppge bara koden GÖRDINGREJ på väg till kassan, så dras rabatten.

Sista anmälningsdag är den 1 nov, men vänta inte så länge, för då kan jag inte garantera att det finns platser kvar!

Och du, tycker du redan att du gör din grej? Det finns alltid fler lager att utforska!

"Din grej" är inte en destination – det är en resa.

“Din grej” är något du sysslar hela livet med att fördjupa.

Att göra sin grej är inte ett mål, det är en livsstil. Det är att medvetet välja sitt liv istället för att bara reagera på vad andra gör. Att våga stå upp för sig själv och sina drömmar istället för att bara råka hamna någonstans.

Carolina_lila_trojaAtt göra sin grej är att bidra på jorden med det som man är bäst lämpad att bidra med. Att dra sitt strå till stacken för en bättre värld.

Att göra sin grej är älska sig själv, att älska andra & att älska livet.

Så ta chansen att fördjupa din resa!

Hoppas att vi ses på Inspirationsdagarna!

Du är så varmt och innerligt välkommen.

Med mycket kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *