Blogg

Var här & nu

fb-puff-120Ditt medvetande är fantastiskt. Det kan flyga hit eller dit på en mikrosekund. Det kan resa från dåtiden till framtiden och tillbaka snabbare än du kan säga NU! Det kan ägna sig åt planering, grämande, ältande, oroande eller rädslor, allt genom en aldrig sinande ström tankar som transporterar ditt medvetande än hit, än dit.

Men det finns en risk med ditt rörliga medvetande. Är det någonsin HÄR och NU?

Prova det här: Hämta hem ditt medvetande från där det är (var har du dina tankar just nu?) och tillbaka in i kroppen. Låt ditt medvetande utforska din kropp. Hur känns den just nu? Pigg? Lite trött? Mjuk eller stel? Varm eller kall? Avslappnad eller spänd?

Låt ditt medvetande hitta sitt centrum i solar plexus, mitt i din kropp. Känn hur det rotar sig där, och se dig nu runt härifrån. Rotad. Grundad. Här och nu.

Känn skillnaden mot tidigare.

I nuet bor harmonin. Närvaron som ger oss lust och glädje. Lyckan, som annars kan verka så svår att fånga. Här är den! I nuet.

I nuet går det inte att oroa sig för det finns inget att oroa sig för (då är vi genast i framtiden med tankarna, om vi oroar oss). Det finns heller inget att ångra eller gräma sig över, för då är vi inte längre i nuet, då är vi i dåtiden.

I nuet upplever vi själva LIVET.

Det händer att jag tänker att det är lösningen på de flesta av våra problem här på jorden: Att våga vara helt och hållet i nuet. Att våga verkligen känna de känslor som finns tills de tar slut (för det gör de ju) och att sedan våga vara i den stillhet som uppstår.

Det finns så mycket kraft och kärlek att hämta här & nu att allt vi irriterar oss på och oroar oss över plötsligt känns överkomligt och kanske till och med oviktigt.

Det som är är. Och det är allt som är.

Välkommen hem.

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *