Blogg

Kom ihåg: Du är bra!

fb-puff-121Hur lätt är inte det att glömma! Särskilt som vi är födda med en hjärna som är programmerad att i första hand hitta fel, brister och avvikelser i allt som sker och allt vi möter för att kunna utröna om det är någon fara å färde. Behöver vi vara på vår vakt? Behöver vi fly? Eller fäkta?

Det gör att även när vi ser på oss själva ser vi först det som vi upplever som ”fel”, våra brister och tillkortakommanden.

Vi behöver träna upp vår förmåga att uppskatta oss själva och allt som är bra, allt som inte kräver en omedelbar förbättringsinsats, utan bara kan beundras och njutas av rätt upp och ner.

Så släpp ner axlarna och börja träna på en gång:

Du är bra!
Du är inte bara bra, du är fantastisk!
Du är en stjärna på mänsklighetens himmel. Och precis som alla andra stjärnor gnistrar och glimmar så att vi andra får njuta av skönheten varje dag. Tillsammans bildar vi den allra vackraste stjärnhimmel!

Ta hand om dig. Du är värdefull. Och det spelar ingen roll vad du gör eller säger, du har ett värde enbart genom att finnas till.

Du berikar världen genom din blotta existens. Sug på den!

Säg till dig själv ”Du är bra!” varje gång du går förbi en spegel, bara för att motverka hjärnans sökande efter fel och brister. För de har du ju också, det har vi alla. Men vi behöver inte fokusera på dem hela tiden, för då ser vi snart inget annat.

Och det har också visats att det vi fokuserar på växer, och du vill ju inte att dina fel och brister ska växa, eller hur?

Det finns ju så fantastiskt mycket annat fint och gott och bra att fokusera på hos dig, underbara människa!

Gör det till DEFAULT att uppskatta dig själv först, innan hjärnan kommer med sina bedömningar. Bygg upp en grund, så att du vet lika säkert som att tussilagon blommar om våren att DU ÄR BRA.

För det är du. Och därmed basta. Kom ihåg det nu!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *