Det är aldrig för sent … Möt en härlig kvinna som hittat sin grej!

DSC_0544

Hon strålar emot mig, denna 57-åriga kvinna med det lockiga håret som en gloria runt huvudet, full av energi och kärlek.

– Jag har precis lärt mig Facebook och hur jag tar bilder med mobilen, och nu ska jag lägga ut bilder från mitt vackra Ornö på Facebook! 

Jag blir lycklig av nyfikna människor. Människor som ständigt vill lära sig nya saker, människor som vill upptäcka mer och må bättre och sprida glädje till sina medmänniskor bara genom att finnas till.

Yvonne Johansson är en sådan människa. Hon gör mig så glad!

Yvonne bor och arbetar på Ornö i Stockholms södra skärgård. Hon har en fantastisk man, flera älskade barn och barnbarn, ett deltidsarbete på en skola – och så har hon och hennes man vackra Aspbacken, dit man kan få komma och lära sig utomhusmatlagning och/eller övernatta nära naturen.

Yvonne_OrnoSedan 2006 driver hon dessutom sitt egna företag Ornö Hälsa & Rekreationscenter, där hon hjälper människor att hitta tillbaka till sig själva – och till naturen.

Men även om det känns självklart idag att Yvonne gör det hon gör, så var vägen dit inte spikrak.

För 20 år sedan fick Yvonne värk i kroppen och diagnosen fibromyalgi. Försäkringskassan ville sjukpensionera henne. Själv såg hon värken som kroppens sätt att tala om att den var i obalans och hon beslöt sig för att ta reda på hur och göra något åt det.

Till försäkringskassan sa hon ”Glöm det! Jag ska tillbaka och jobba!”

DSC_0516Och när Yvonne säger något, så blir det gärna så … Hon är envis som bara den!

Hon omskolade sig till både Friskvårdsterapeut, Stressterapeut, Kostrådgivare och Qigong-instruktör.

På köpet helade hon sig själv från fibromyalgin … 

Idag brinner Yvonne för att hjälpa människor att hitta sin balans. Hon lägger stor vikt vid miljö, lokalproducerat och ekologiskt tänkande, och ledorden är enkelhet, kvalitet och helhetstänkande.

Till våren startar hon med kurspaket och weekendresor med övernattning i stuga. 

Man kan välja mellan till exempel örtvandring, vildmarksmatlagning, frigörande dans, qigong med do-in massage, morgon- och skrattyoga, stavgångsturer, meditation och bastubad med ritual. Bland annat!

Yvonne själv mediterar ofta i naturen på sitt vackra Ornö, som hon älskar så varmt.

Yvonne-mediterar– Jag kommer att jobba efter pensionsåldern med mitt företag, säger Yvonne och strålar av den där speciella energin, som just nyfikna människor har. Människor som vill vara med, som vill lära nytt och som vill hjälpa andra.

Ta gärna kontakt med Yvonne om du vill uppleva något utöver det vanliga i vår vackra skärgårdsmiljö!

Till våren planerar hon att starta ett nyhetsbrev med allt hon har för sig, men redan nu kan du mejla henne och be henne skicka sina erbjudanden när de är klara, eller berätta mer om Aspbacken eller hennes verksamhet.

Du hittar mejladressen på Yvonnes hemsida www.ornohalsa.com (under omgörning låter Yvonne hälsa – hon håller förstås på att lära sig hur man gör en ny hemsida … :))

Hon blir glad över att höra ifrån dig!

Med mycket kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

 

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *