Vad vill din själ säga dig?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Carolina Gårdheim. Foto: Anja Callius.– Du ska skriva, du berör människor, du hjälper dem att minnas vilka de innerst inne är. Skriv!

Det är inte en “mänsklig” röst som säger detta. Det är något jag “hör” inuti under en meditation 2003, året då jag gick runt och kände mig oerhört frustrerad för jag kände att det var något jag skulle göra, men jag kunde för mitt liv inte förstå vad.

I meditation efter meditation på HumaNova, där jag läste psykosyntes för att bli psykosyntesterapeut, fick jag till mig meddelanden om att jag skulle uttrycka min kreativitet på olika sätt.

Men inte förrän precis i slutet av året föll alla bitar på plats.

Det var meddelandet ovan som var en bit, att skrivandet var så centralt och att jag verkligen kunde nå ut till människor med det.

Och så var det de där tändsticksaskarna som plötslig ramlade ner från en bokhylla mitt framför mina fötter utan att jag hade rört vid hyllan …

Tändsticksaskarna som jag hade gjort under min sjukskrivning för utmattning sex år tidigare, med varsitt komihåg på varje ask, dekorerad med egna illustrationer för att få utlopp för just min kreativitet.

De där askarna ville säga mig något … och plötsligt lade jag ihop ett och ett:

Jag skulle skriva om de insikter jag fått när jag gick in i väggen bara trettio år gammal, och vägen mot att leva ett liv som var sant för mig och den jag innerst inne var.

Och jag skulle göra det med kreativitet och skaparglädje.

Det blev startskottet till att jag startade mitt företag Kreativ Insikt för 12 år sedan.

Meditation var alltså ett av de allra viktigaste verktygen jag använde mig av för att förstå vad som var min grej.

Varför? Jo, för att meditation är ett fantastiskt sätt att få tillgång till den där inre rösten (som jag kallar min själ), som vet vad det är vi “ska” göra här på jorden. Vad som är just vårt innersta essens, vår grej.

Därför jobbar jag mycket med meditationer och visualiseringar på mina retreater, i mina e-kurser och på Inspirationsdagarna, förstås!

Det är i min värld ett nästan oöverträffat sätt att få tillgång till kunskap om oss själva som vi har glömt bort.

Att få kontakt med det som är sant för oss, och därmed blir så extra kraftfullt när vi ägnar oss åt.

Önskar dig ett sant och äkta liv!

Med kärlek,
Carolina 

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

PS. Missa inte möjligheten att ta reda på vad din själ önskar för dig på min Inspirationsdagar Gör din grej i november i Stockholm! Läs mer och anmäl dig här >

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

  1. Hej Carolina! Jag undra hur jag ska hitta den kreativa sidan i mitt liv, jag försöker o skriver mycket, mediterar för att hitta kreativa kraften igen, men jag får fortsätta kämpa , du är en bra inspiratör till att göra något kreativt..
    Underbara böcker du skriver.
    Varm Kram Lena

    1. Hej Lena! Min erfarenhet är att kreativitet kommer naturligt för oss när vi just INTE kämpar så mycket … Kreativitet är för mig en kraft som flödar som bäst när vi är i nuet, i våra känslor, och helt släpper allt annat. När vi hänger oss, inte planerar, inte oroar oss, inte stressar – allt sånt stryper, i alla fall min, kreativitet. Så jag skulle råda dig att t ex ta en halv dag i veckan, eller åtminstone några timmar, när du kan hänge dig fullständigt, utan att behöva bry sig om något annat. Bara vara här och nu, uppleva världen genom dina sinnen, och skapa från hjärtat. När man väl har släppt loss den här kraften så sinar den inte, den är evig. Ha det så roligt och bara njut! ♥ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *