Blogg

Smärtsam förlust ledde till författarbana. Möt inspirerande Marie!

Marie_c_DSC_0320_small

Hej fantastiska du!

Marie Kenny-Levick Hiltunen, psykolog, mamma och numera även författare, är en av de fantastiska entreprenörer med själ & hjärta som gick mitt coachnings- & mentorsprogram Magispiralen Entreprenör under 2015.

Jag tycker Maries historia är så inspirerande, så jag vill gärna dela den med er.

Hon har lyckats med det som många bara drömmer om – att skapa livet precis så som hon vill ha det, där allt får plats, både familj, att följa sina drömmar och egentid.  

Våren 2014 jobbade Marie heltid som psykolog på en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning, var ordförande i landstingets psykologförening, deltog i diverse projekt och hade även klienter privat, dansade tango, gick en kurs i trädgårdsdesign, tog hand om sina fyra barn och dessutom gick hon min e-kurs Gör din grej

Eller snarare ”hade tänkt att gå” – när dagens alla måsten avklarats var hon så trött att hon inte ens orkade titta på den några minuter långa videon om veckans uppgift. Hon frågade sig själv: Hur kommer det sig att jag själv och mina behov alltid kommer sist på dagen när jag inte har någon energi kvar?

Det blev startskottet till att Marie började stuva om bland sina åtaganden och arbetsuppgifter för att få luft för sig själv och möjligheten att börja hitta sin grej. För något var på gång …

Hon gick om e-kursen Gör din grej under hösten, var med på den retreat som jag ordnade i oktober och nappade sedan på Magispiralen Entreprenör.

Marie_c_DSC_0419_small– Jag kände direkt att kropp och själ ropade “ja, det är för mig!”, berättar Marie. När jag hade anmält mig kändes det som jag köpt en aktieportfölj med garanterad avkastning. Tid för mig själv och min grej. Två retreater med tid för reflektion, regelbundna coachingsamtal och material som skulle leda mig tydligare framåt på vägen jag vill gå.

Varför kändes det så viktigt att börja göra din grej, Marie?

 – Jag visste att om jag hade tre månader kvar att leva, så skulle jag se till att min bok om min tid med min förstfödde son som levde i fyra månader och elva dagar kom ut. Det var superviktigt för mig.

Marie fortsätter att berätta vad som hände för ett år sedan:

– Inför det första coachingsamtalet med Carolina skrev jag ner vad som skulle vara det bästa resultatet jag kunde tänka mig av att delta i programmet. Jag tog i från tårna och skrev: Om ett år jobbar jag halvtid eller mindre som anställd och bara i de projekt jag själv valt och får energi av. Jag har givit ut två böcker. Jag lever efter mitt drömschema för en vecka.

Och hur ser det ut idag?

– Jag arbetar nu två dagar i veckan som anställd, bara i projekt som ger mig energi. Jag har givit ut min första bok och bok nummer två kommer till årsskiftet! Jag har ett veckoschema som är mycket nära mitt drömschema, och väldigt långt från hur det såg ut våren 2014.

Maries_bokNu till din bok, Öppet hjärta Tomma händer, som nyss har kommit ut. Vad vill du berätta om boken?

– Boken är mina reflekterande tankar i diktform och dagboksanteckningar som jag skrev för att hitta kraft och kanalisera min sorg, när jag väcktes ur narkosen med orden Grattis, ni har fått en pojke, men han kommer inte att överleva natten.

En tid följde i Maries liv med intensiv närvaro där djupaste sorg och förkrossande vanmakt samsades med oanad styrka och oändlig kärlek. Ett så kort liv blev så innehållsrikt när allt upplevdes i nuet, minut för minut.

Det är en fantastiskt vacker bok, Marie, som jag hoppas kommer att nå ut till alla dem som behöver den. 

Och nu är din andra bok på väg att födas. Av en helt annan sort. Berätta!

– Min andra bok, Att vara människa, handlar om vad psykologen (jag) som verkar ha allt “som man ska ha”, gör när hon ändå vissa dagar känner sig ensam och eländig. Den hoppas jag kan beskrivas som lättsam, rolig, tänkvärd och hoppfull.

Följ gärna Marie på hennes blogg MarieHelena.com, där du även kan köpa hennes böcker. 

En författare är född! Och en livskonstnär, som skapar sitt liv precis som hon vill ha det … 

Nu till dig. Hur vill du leva ditt liv? Vad är din grej? Vad kan du göra idag för att komma ett steg närmare ditt drömliv?

Önskar dig reflektion runt dig, ditt liv och dina drömmar som början på ett magiskt 2016!

Med kärlek,
Carolina 

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

  1. Hej! Vilken härlig blogg, jag är ny här och har läst genom lite inspiration, för jag har lovat mig själv att sätta meditationen i rutin igen från och med nu, jag har tappet den någonstans på vägen. Att skriva meditationsdagbok är verkligen ett bra tips! Kram

    1. Hej Åsa och välkommen! Så roligt att du blir inspirerad. Och så bra att ta upp meditationen igen, det är verkligen en riktigt bra vana. Kram ♥ Carolina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *