Blogg

Vände desperation till inspiration – vilken förebild!

Cath Blomkvist. Foto: Kent Olsson.Hej fantastiska du!

Det senaste året har jag haft förmånen att få följa ett gäng fantastiska entreprenörer med själ & hjärta inom mitt coachnings- & mentorsprogram Magispiralen Entreprenör.

Det är verkligen en ynnest att få möta så passionerade och modiga kvinnor och hjälpa dem att nå ut med sina budskap i världen.

En av dem som har gjort att mitt arbete har känts så fantastiskt roligt har varit Cath Blomkvist, Comcath i Västerås. En oerhört kompetent, driven, passionerad och framåt kvinna, som visade sig bära på en hemlighet …

I många år kämpade Cath med en ovanligt djup och tuff utbrändhet som bland annat gjorde att hon varken kunde läsa eller skriva. Det är inte svårt att sätta sig in i hur kämpigt det skulle vara för vem som helst av oss, eller hur? Men om jag dessutom berättar att Cath är kommunikationskonsult, så förstår du att det blir ännu mer förödande …

Ovanpå det här kunde hon – under flera år – sova större delen av dygnet, och ofta orkade hon inte ens ta sig utanför dörren.

Utöver de fysiska och mentala utmaningarna som alltid tillhör en utmattning, så lade hon på sig själv mycket skuld och känslor av att det här inte är något man pratar om utåt.

När Cath började i mitt coachningsprogram hösten 2014 var hon en etablerad företagare som kommunikationskonsult och hade dessutom givit ut två böcker. Hon hade dock fortfarande svårt att prata om det här med utbrändheten, i alla fall utanför den närmsta kretsen av vänner.

Hon sa också att hon kände att det var något mer hon skulle göra, men hon kunde inte alls förstå vad det handlade om …

Jag tror ju att det är meningen att vi ska använda de upplevelser som kommer vår väg i livet. Så vi började prata om det här med utbrändheten och om att kanske göra något av den erfarenheten. Att på något sätt inspirera andra att det är möjligt att ta sig tillbaka, till och med efter så många och så svåra år som i Caths fall.

I början var det riktigt tufft. 
Cath Blomkvist. Foto: Kent Olsson.Den här modiga, modiga kvinnan fick verkligen kämpa för att våga börja prata, för att våga stå för sina upplevelser.

Jag var så otroligt imponerad, för hon gav sig bara inte … Hon ville verkligen det här, även om det tog emot – och inte bara lite – i början.

Men inte kan väl jag? Vad har jag att säga? Jag kan väl inte inspirera andra? Vem skulle lyssna? Det var några av tankarna som dök upp. Precis samma tankar som vi alla, som någon gång har stått upp för något vi tror på, har tänkt.

Men som sagt, Cath gav sig inte …

Söndagen den 21 feb 2016 står den här otroligt varma, intensiva och inspirerande kvinnan upp och pratar om sina upplevelser i sin workshop ”Hopp! För kvinnor med lust att utvecklas” i centrala Stockholm tillsammans med en kollega och väninna. Syftet är att inspirera andra att med hjälp av kreativitet ta sig ur en kris eller svacka. Med sig hem får deltagarna både glädje, lust och – hopp.

Hon skriver dessutom på en bok om sina upplevelser som snart är klar.

Vilken förebild hon är!

Och ännu häftigare blir det, när hon knyter ihop de två spåren i sitt liv:

– Utbrändheten och vägen tillbaka har inneburit att det blivit ÄNNU tydligare för mig att kommunikation förändrar världen, eftersom vi skapar vår värld med vår kommunikation, säger Cath med sin intensiva och tydliga stämma.

Nästa steg är att skapa webbkurser inom kommunikation.

– Jag vill inspirera andra att kommunicera tydligare och effektivare så att de lättare når sina mål, både privat och professionellt, säger hon

Cath inspirerar också genom sin blogg, ©Cath-bloggen, och sitt nyhetsbrev Cathtalk, som du kan anmäla dig till på hennes hemsida.

Jag vill passa på det här tillfället att tacka Cath för att jag har fått vara en del av hennes makalösa resa från till stor del självtvivel och osäkerhet till den strålande inspiration hon är idag för så många människor. 

Passa gärna på att ta del av hennes inspiration genom att anmäla dig till hennes workshop, hennes blogg eller hennes nyhetsbrev!

Jag är övertygad om att resan bara har börjat …

Med kärlek,
Carolina 

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fotograf: Kent Olsson

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *