Blogg

Terapeuten som hittade hem + gratis meditation

Sissi_image5– Jag var en röd boll som skulle tryckas ner i en grå fyrkant.

Orden kommer från Sissi Ryland, en vacker kvinna med ett stort rött hår, färgglada kläder och ett oerhört smittande leende. Det är svårt att föreställa sig henne ens försöka passa in i “en grå fyrkant”. Men så var det alltså, och i många år dessutom.

För att utbilda sig till civilekonom var ju ett bra sätt att få jobb efter examen. Det tyckte i alla fall nära och kära, och naturligtvis är det lätt som ung att lyssna på de välmenta råden.

Men om man nu inte gillar siffror och ekonomi då? Om man nu egentligen är allra mest intresserad av hur folk fungerar och hur de kan må ännu bättre?

Ja, då kan det visserligen börja med att man får ett bra civilekonomjobb – eller flera efter varandra, för det kanske bara är arbetsplatsen det är “fel” på? Men det kan också sluta med att man går in i väggen, ligger och gråter i sängen i en hel vecka i sträck och får diagnosen utmattningsdepression. Som det gjorde för Sissi.

– Jag är övertygad om att utmattningsdepression betyder att du har ignorerat ditt sanna själv och dina behov alltför länge, säger hon på sin klingande skånska, och jag håller helt med henne.

Efter detta började en resa som inte i första hand handlade om att en snygg titel eller ett bra jobb, utan om att vara sann mot sig själv och att följa sitt hjärta. Om att vara sig själv fullt ut.

Om att få vara den där röda bollen – hela dagen, i allt man gör och är.

För Sissis del handlade det om att utbilda sig till samtalsterapeut och livscoach. Hon älskade utbildningen och var så lycklig över att få syssla med det hon brunnit för sedan barnsben, då hon nyfiket frågade pappa vad som egentligen menades med att vara “svag i nerverna” …? Hon kände äntligen att hon var på rätt plats.

Men hon var också vid det här laget så van att försöka anpassa sig till sin omgivning att hon i början omedvetet fortsatte göra samma sak …

För om man är terapeut ska man väl vara klädd i neutrala färger, som inte sticker ut? Och man ska väl tona ner sin egen personlighet och vara mer “terapeut-lik”? Dessutom ska man väl vilja ta emot precis alla sorters klienter och hjälpa dem med alla deras problem, oavsett vilka?

Jo, det kan man ju absolut göra, om det passar en.

Men om man är den där röda bollen, då? Om man mår som allra bäst i rött och gult, när man får röra på sig och ge människor hopp och glädje?

När Sissi gick mitt coachnings- och mentorsprogram Magispiralen Entreprenör 2015 pratade vi en hel del om hur mycket bättre allt blir, både för oss själva och andra, om vi är oss själva fullt ut i allt vi gör och inte försöker vara någon annan – oavsett vad vi gör.

Det ledde till att den här kloka kvinnan insåg att när hon satte på sig de där dova, mer neutrala “terapeut-färgerna” som hon trodde hon behövde ha i sitt jobb, så kände hon sig tung och nere. Men när hon istället gick in i terapirummet i sina härliga, färgglada kläder kände hon sig glad och trygg, och från den platsen kunde hon hjälpa sina klienter mycket bättre!

Hon hittade också på ett sätt att coacha som innebär att hon får röra på sig under tiden – coachning under promenad! (Sissi coachar också i sin egna lokal på många olika sätt, alltid med grund i hennes starka intuition och vilja att hjälpa klienterna att välja utifrån sina hjärtan istället för från begränsande tankar.)

Och eftersom hennes styrka är att ge människor hopp, att inspirera dem att se sina möjligheter, så bestämde hon att hon framför allt vill jobba med kvinnor som, precis som hon själv tidigare, inte helt och hållet hittat rätt än, men som vill någonstans och är öppna för hennes positiva energi och förmåga att se möjligheter och potential i andra.

– Jag hjälper kvinnor att hitta kärleken till sig själva, så att de kan blomstra och bli sina sanna jag, säger Sissi. Jag tänker att en människa är som ett pussel med tusentals bitar, där varje bit gjort henne till den hon är idag. Vissa bitar är självvalda, andra har bildats av svårigheter som hon gått igenom, och en stor del är formade av hur hon förväntas leva och vara. Jag vill hjälpa kvinnor att lägga sina pussel, att ta reda på vilka bitar som är sanna, önskvärda, och vilka bitar som inte hör dit.

Var inte det fint sagt? Och det illustreras också så fantastiskt av Sissis egen resa, som är så inspirerande att lyssna till, och som hon så generöst delade till exempel på mina Inspirationsdagar Gör din grej i Stockholm i höstas (psst – kommer till Göteborg nu i maj!).

DSC_0243Idag strålar hon som en sol, den här fantastiska, empatiska och härliga kvinnan som nu lever sin dröm fullt ut. I somras startade hon äntligen sin verksamhet La Vita – Du & Livet i Malmö. På hennes hemsida kan du se att hon dessutom har ännu fler strängar på sin lyra, som t ex yogalärare, mindfulnessinstruktör och retreatledare.

Om Sissis resa eller det hon säger talar till dig skulle jag varmt rekommendera dig att ta hjälp av henne för att komma vidare i livet.

Och du! Sissi är generös nog att just nu erbjuda dig en gratis meditation som handlar om förlåtelse och läkning.

Ladda ner den gratis meditationen här >

Tack, Sissi, för att du är en förebild som visar på hur bra allt faller på plats när vi är oss själva fullt ut, lyssnar till våra hjärtan och följer våra drömmar!

Med kärlek,
Carolina 

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se eller KreativInsikt.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

 

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *