Livet är gott

fb-puff-132Hur livet än ser ut just nu finns alltid ett val att göra: Att välja vilken historia jag bygger mitt liv på. 

Vill jag leva i historien som säger att jag är ett offer för omständigheter, att jag inte har något val, att det är andra och annat som bestämmer hur jag ska må, att livet är ett krig från vaggan till graven och att det bara är att kämpa vidare för att då och då få någon kaksmula att njuta av för att alla stjärnor står rätt och turen för ett ögonblick är på min sida?

Eller. Vill jag leva i historien som säger att det är jag som skapar mitt liv, att jag alltid har ett val, att det är jag som bestämmer hur jag ska må, att livet är en fantastisk möjlighet från vaggan till graven och att det inte ens då tar slut? Och att jag i vilket ögonblick som helst, oavsett hur stjärnorna står och vilka mina omständigheter är, kan välja lycka. Kan välja att njuta av ögonblicket. Kan välja att se skönheten i universums utsökta harmoni. Kan välja att känna kärleken som är grunden för allt. Kan välja att känna att livet, i grunden, är gott och vårt att njuta av, en ovärderlig gåva.

Den historia jag väljer gör skillnad. Den bidrar till att skapa mina dagar, mitt liv, min lycka. 

Jag vet vad jag väljer. Varje dag. 

Livet är mitt. Livet är vackert. Livet är gott.

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

 1. Tack!

  Tack så jätte mycket för ditt inlägg “Livet är gott”. Om jag får, vill jag spara det och återkomma till det flera gånger. Det är så rätt det du skriver för det är vi själva och bara vi som väljer hur vi vill leva våra liv. Varje litet val vi gör påverkar vår vardag och vår omgivning. Väljer vi att se det positiva och ljusa blir livet betydligt roligare och lättare att leva. Och striderna kan vi också välja att antingen ta eller lämna. Om vi väljer att ta dem kan vi åter välja hur vi vill ta oss igenom dem.

  Jag har under en längre tid valt att ta alltför många strider, vilket gjort mig både stressad och osäker som människa. Detta har gjort att jag varit nära att missta dem som verkligen betyder någonting i mitt liv. Nu har jag bestämt mig för att,välja mina strider noga och vara tydligare med vad jag vill när jag strider-och framför allt lämna de små och obetydliga striderna åt sitt öde.

  Än en gång stort tack för ditt inlägg!
  /Karin

  1. Tack, Karin, så underbart att läsa om dina insikter och beslut! Du har så rätt och det är verkligen viktigt om vi bryr oss om oss själva och varandra. Önskar dig allt gott! ❤️ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *