Blogg

Har du sjungit i ditt liv?

Sjunga-sin-sangHej fantastiska du!

 –     De kan säga att jag inte kan sjunga. Men de kan inte säga att jag aldrig sjöng!

Oj, vad mina tårar rann när jag såg filmen om Florence Foster Jenkins, som du kanske har hört talas om? Kvinnan som älskade musik så fantastiskt mycket, men som tyvärr själv inte kunde sjunga. Trots det stöttade hennes omgivning henne i att ta sånglektioner och till och med uppträda, för det gjorde henne så lycklig. Hennes passion lyste igenom så att även publiken blev inspirerad. Själv förstod hon inte förrän sent hur illa det egentligen lät, för i hennes huvud hörde hon bara vackra toner.

Men så fäller hon den här fantastiska kommentaren och jag känner att det är ju ändå det som allt handlar om!

  • Spelar det så stor roll om vi är bäst på det vi gör, när vi gör det från hjärtat?
  • Är det så viktigt att det som kommer ur oss är perfekt, när det kommer med passion, lust & glädje?
  • Ska vi alls bry oss om vad andra säger när det handlar om att uttrycka vår innersta essens i världen?

Jag förstår att om vi ska få betalt för att göra något bör det vara någorlunda bra gjort.

Men det finns alldeles för många som låter bli att följa sitt hjärta av rädsla för att det som kommer ut inte ska vara perfekt. Av rädsla för vad andra ska tycka om det. Och det gör mig oerhört ledsen.

För du och dina drömmar behövs. Du har fått dem av en anledning. Du är här för att följa dem. När du gör det kommer du att beröra andra människor, precis som den här kvinnan berörde med sin falska men oerhört passionerade sång.

Och den beröringen är det som är verkligt meningsfullt i våra liv. För den beröringen handlar om att vi får kontakt med själen och själens önskan för oss. Själen, som vet varför vi är här och som vet hur det ska bli bäst för alla inblandade. Bara vi lyssnar till den, och vågar följa dess röst.

Det jag hoppas mest av allt, både för mig själv och för dig, är att vi, när vi blir gamla, ska kunna se tillbaka på livet och säga precis som Florence Foster Jenkins: Ingen kan säga att jag aldrig sjöng!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *