Världsnyhet för dig som vill uppnå dina drömmar, få mycket gjort & samtidigt njuta av livet!

slosa-inte-dina-gavorHej fantastiska du!

Idag har jag en väldigt rolig nyhet för dig! Det här är något jag velat göra länge, länge, och nu har det äntligen blivit verklighet. Så lycklig!

Jag har alltid haft en drivkraft att få mycket ur händerna. Som om jag har bråttom att få ut allt jag vill skapa i världen.

Samtidigt är jag en kreativ människa i första hand, och inte superorganiserad. Jag har också lätt för att bli distraherad och svårt att hålla fokus när det kommer mejl eller annat som stör mig under arbetsdagen.

Jag har verkligen fått kämpa med att få till den produktivitet jag behöver för att kunna skapa allt som bor i mitt hjärta.

Jag har testat app efter app, program efter program, men har slutat med alla förr eller senare för att jag saknat överblicken, inte orkat fylla i allt som skulle fyllas i, inte riktigt litat på att det jag behöver ska dyka upp när jag behöver det, inte hittat det jag behöver när jag väl stoppat in det i appen eller för att jag helt enkelt inte gillat designen.

Och framför allt, när jag jobbar med annat ser jag inte längre att göra-listan i appen eller programmet jag för tillfället använder, vilket gör att jag lätt kan bli distraherad och börja göra andra saker istället för det som är allra viktigast …

Så föddes idén att göra något eget. Vad skulle funka för mig?

Jag ville:

  • Ha tillgång till mitt syfte varje dag, så att jag kommer från rätt motivation i allt jag gör.
  • Kunna se min Att göra-lista hela tiden, oavsett vad jag sysslar med på datorn.
  • Skriva för hand, för då kommer jag ihåg saker bättre.
  • Tydligt se vad som är allra viktigast varje dag, för att få hjälp att hålla fokus på rätt saker.
  • Ha en lista med ALLT jag vill göra – men inte se den varje dag, för då blir jag bara stressad.
  • Ha mina arbetsuppgifter uppdelade efter BLOCK (till exempel ämne eller typ av uppgift), så att jag genast ser vad jag kan jobba med inom respektive område.
  • Ha en trevlig design att vila ögonen på när jag jobbar!

PlaneringsdagbokResultatet blev min Planeringsdagbok för ett magiskt liv!

Här får du både möjlighet att samla alla dina Att göra-aktiviteter på ett ställe och sortera ut vad som är allra viktigast dag för dag. Det ger en känsla av överblick och hjälper dig att hålla de bollar som är viktiga i luften, samtidigt som du har koll på de andra, men inte behöver hålla dem i huvudet.

Dagligen jobbar du med block-tid, då du grupperar dina arbetsuppgifter och arbetar fokuserat, utan att bli störd av mejlen, så att du får som allra mest gjort.

Jag har jobbat på det här sättet i ett par års tid nu och inte någon gång tröttnat. Det håller mig hela tiden fokuserad och på spåret med vad som är allra viktigast just nu. På så sätt tar jag mig varje dag närmare och närmare mina drömmar.

En annan viktig sak att tänka på när det handlar om personlig produktivitet är att aldrig sluta fråga dig: Gör jag rätt saker? Jobbar jag i min geni-zon, dvs gör det som enbart jag och ingen annan kan göra?

Det du ska syssla med är det som du både älskar, är bra på och får energi av att göra. Helst inget annat! Så vad kan du delegera? Vad kan du sluta göra? Vad kan du göra mer av?

Målet är att du ska jobba 80-100% i din geni-zon, det är då du mår som allra bäst, är mest produktiv och bidrar som bäst till världen med just dina talanger och gåvor.

Jag hoppas du ska uppskatta den här magiska planeringsdagboken lika mycket som jag gör.

Den här enkla men geniala boken kan bli den bästa investering i din personliga produktivitet du någonsin gör!

Lycka till och ha det så roligt på vägen mot att uppnå alla dina drömmar medan du bidrar med just dina speciella talanger och gåvor på jorden!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes inspirerande nyhetsbrev för att få stöd i att skapa ditt drömliv från hjärtat. Anmäl dig på CarolinaGardheim.se eller www.kreativinsikt.se.

PS. Här kan du läsa mer om Planeringsdagboken för ett magiskt liv >

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *