Tänk om de älskar dig, inte trots dina sår & skuggor, utan på grund av dem …?

Tänk om de som älskar dig inte älskar dig trots dina sår & skuggor, utan på grund av dem?Hej fantastiska du!

Idag blir det ett kort blogginlägg, för jag har fullt upp med förberedelserna inför de magiska Inspirationsdagarna som är redan om ett par veckor (så roligt!). Men jag ville ändå skicka en kärleksförklaring till er, min fantastiska och underbara community full av Gör din grej-are, sökare, världsförbättrare och oerhört inspirerande människor!

När jag ledde en grupp med elva fantastiska entreprenörsgudinnor en vecka i Italien nyligen blev det så oerhört tydligt för oss alla i gruppen hur var och en av oss går runt med begränsande tankar om oss själva – alldeles oavsett hur fantastiska vi är i omvärldens ögon.

En i taget av dessa underbara kvinnor fick komma fram och sitta i ”kärleksstolen”, dvs bli coachad av mig inför hela gruppen. En av de starkaste gemensamma upplevelserna för hela gruppen blev just detta: Att hur stark, kompetent och fantastisk en människa än ser ut utifrån, så bär även hon – även hon! – på begränsande tankar om sig själv. Även om vi kanske förstår det med vårt intellekt, så blev det så väldigt tydligt när kvinna efter kvinna delade sitt innersta.

Vilken gåva att få uppleva detta!

Det är så oerhört viktigt, känner jag, att vi ser detta i varandra och inte bara går runt och tror att alla andra är så ”perfekta”. Ingen är “perfekt” i det avseende som menas när man säger så. Ändå är alla helt perfekta för det de kom hit för …

Om vi kunde förstå detta, att alla människor bär på tankar om att det är något fel på oss eller att vi inte riktigt räcker till, så skulle vi vinna dubbelt:

 • Dels skulle vi se på varandra med så mycket större medkänsla och förståelse, och många konflikter skulle inte ens behöva uppstå. (Jag brukar tänka att när vi hamnar i konflikter så är det sällan så att det är två vuxna som står och skriker åt varandra – det är två små barn som inte har fått sina respektive behov uppfyllda. Det kan desarmera vilken konflikt som helst, eller hur?)
 • Dels skulle vi förstå att även andra – ”inte bara jag!” – går runt och bär på sår från barndomen som vi behöver jobba på att hela. Det skulle medföra så mycket mindre smärta om vi kunde dela våra sår med varandra och se att det är något som vi alla bär på.

Det kan till och med vara så att det är dina sår och begränsande tankar som gör dig till den fantastiska varelse du är. Våga tänka tanken att utan dem skulle du inte vara samma person. Du skulle inte vara den person som de som älskar dig älskar så mycket. För tänk om de inte älskar dig trots dina sår, skuggor och baksidor – utan på grund av dem? Det kan vara en svindlande tanke för någon som är van att kritisera sig själv konstant …

Louise Hay, som nyligen fyllt 90 år och har ägnat sitt långa liv åt att inspirera oss andra genom sitt fina förlag HayHouse, brukar säga att det enda vi någonsin behöver jobba med är att lära oss älska oss själva. Om vi gör det löser sig allt annat. Jag tror att hon har rätt.

Så idag vill jag skicka kärlek till dig och dina inre sår, dina begränsande tankar om dig själv och världen, dina beslut som litet barn att det var något fel på dig och säga: Det är okej. Vi har alla de här såren. Du är inte ensam! Vi tar helt enkelt en dag i taget, gör vårt bästa för att älska oss själva och varandra och ”göra ändå”.

Tack för att du finns med alla dina “imperfekta perfektioner” för att parafrasera en populär låt. Det gör dig så mänsklig, “perfekt” och älskansvärd!

Dela gärna vidare till någon som du tror behöver höra detta. Och kommentera gärna med dina egna funderingar och insikter nedan!

Med så mycket kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes inspirerande nyhetsbrev för att få stöd i att skapa ditt drömliv från hjärtat. Anmäl dig på CarolinaGardheim.se eller www.kreativinsikt.se.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

8 svar

 1. Vilket underbart inlägg Carolina och jag tror verkligen, verkligen att det är så sant! Det är i sårbarheten vi verkligen möts och kan älska varandra och det är när vi vågar se och visa våra fel och brister som vi kan lära och hjälpa.

 2. Ja, alla går vi runt och tänker att alla andra är såååå mycket bättre och “tror oss veta den perfekta sanningen” (tankar) ibland jagar upp oss själva och kanske ibland tom skrämmer upp oss själva! (Tankar)… Det är en sån otroligt svindlande tanke att det e jag själv som styr mitt liv och mina tankar, det är endast jag själv som som lever MITT LIV ! Det är jag som sitter med fjärrkontrollen och har makten att byta tv kanal när jag vill… Det gäller dock att ha en lista med goda saker att hitta på när det går ledsamma filmer i huvudet! Samtidigt är sanningen att vid tillfällen i livet kortare eller löngre perioder av jobbigheter i huvud och liv så kan bästa krishanteringen vara att distrahera sig med trevliga upplevelser ! Går “problemet” att lösa ska man självklart sträva efter det! Den bästa sanningen tycker jag ligger i sinnesro bönen! Som verkligen ger sinnesro…
  “Giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”
  Radikal acceptans av livet precis som det är! Vi behöver inte gilla det för att acceptera verkligheten! Samtidigt ger en acceptans ett inre lugn av… ok, ja nu är det så här! Det är ok! Klappa på vårt inte lilla barn “jag förstår att du känner så och det e ok och förståligt ” när vi okejar läger så lögger sig känslan en smula!
  Mod att förändra det jag kan… självklart är det bästa att lösa ett problem om det finns en lösning! Då är vi ju fria sedan! Samtifigt är det inte alltid så!!!
  Sura citroner kan vi pressa ned i jättegod citronsaft! Allt har en mening! Även om livet kan te sig orättvist ibland! Detta gör oss starkare för något annat!

  Min önskan är dock att människor skulle bli mer öppna inför varandra! Precis som du skriver så är vi så oerhört många som går runt och tror det är bara jag som tänker så här! Vi har så oerhört stora möjligheter att hjälpa varandra med så många medier som det finns idag! Ändå är vi så rädda att verka FEL! Instagram och Facebook visar upp polerade ytor drömmar om perfektion och att vara felfri….
  Mer kärlek & öppenhet till mänskligheten & livet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *