Idag firar jag att jag spelar på mitt vis

Idag firar jag att jag spelar på mitt visJaha, 50. Där ser man.

Trodde jag någonsin jag skulle bli 50 när jag var liten? Det var så otroligt, osannolikt långt bort … Men när jag ser tillbaka nu känns det som bara en mikrosekund sedan som jag var 41, 32, 26, 19, 13, 6, 4 …. Alla åldrar bor i mig och är så nära. Blickar jag framåt 50 år känns det återigen oerhört långt borta, men kanske ändå inte riktigt lika långt som när jag var liten. Tiden ”går” snabbare nu. Därför känns det viktigt att reflektera över den, så att den inte bara rinner som sand genom handen.

Vad har jag då lärt mig under detta halvsekel?

Oj, det är så enormt mycket – och ändå, på samma gång, kan det kännas som nästan ingenting … Eller så här: I så många år har jag läst, lyssnat till och tagit hjälp av så många otroligt kloka och duktiga människor. Det har hjälpt mig att växa och utvecklas, utmana mig själv och våga saker jag aldrig trott mig om att våga. Så det har inte varit fel, tvärtom, det har varit fantastiskt, och är något jag kommer fortsätta med.

Men idag känner jag att jag lyssnar lite mindre till vad andra säger. Jag vänder mig mer sällan till andra för att få svar. Jag tar mindre ofta hjälp för att fatta ett beslut. Istället går jag inåt. Jag frågar min själ, min inre vägledning. Jag utvecklar relationen med min egen kanal till all världens visdom. Det känns som det allra viktigaste jag kan göra nu.

Den här relationen blir som ett ankare när det blåser i världen. När alla skriker i öronen på varandra, eller rädda stänger in sig i ett hörn, eller ger sig ut på krigsstigen med argument långa som en att göra-lista inför ett bröllop – då går jag inåt och frågar: Vad är det som händer? Vad är rätt här? Vad kan jag göra?

Svaren är vanligen så direkta, så självklara och så enkla att jag emellanåt baxnar. Det finns ingenting att vara rädd för, kan jag får höra. Fortsätt göra det du älskar. Du är trygg. Du är inte ensam. Ha tillit. Gör det som ditt hjärta talar om. Vi jobbar på det. Allt är som det ska vara. Ett steg i taget.

Det ger mig en trygghet. En styrka. Tillförsikt. Ja, det är stökigt just nu, ja, det kan kännas tröstlöst och tufft emellanåt. Men det finns också kärlek. Det finns också glädje och utveckling och innovationer och växande. Det finns också fantastiska människor som hjälper varandra. Det finns också verktyg och hjälpmedel och kanaler för att göra gott. Det finns både fred och frid på jorden, om vi väljer att se den och själva skapa den. Och när vi väljer det – och från den platsen agerar med kärlek och kraft – det är då vi skapar den förändring vi vill se. En del gör det med stora gester, i den stora världen. Andra med små, i den lilla. Men alla kan göra något.

Så kan min själ låta. Men den kan också säga: Njut av ditt liv. Visa omtanke om dig själv. Tala om för dina kära att du älskar dem. Ta en paus. Fira livet.

Och det ska jag göra idag: Fira livet.

Jag kommer nog inte egentligen fira att jag levt här på jorden i just femtio år idag (det är faktiskt ingen större bedrift, bara att ta sig igenom åren) – jag tänkte istället fira HUR jag har levt mina första femtio år:

Utan att kompromissa med min egen sanning.

Det är jag stolt över. Och det vet jag att min lilla 6-åring där inuti också är stolt över. Hon som inte följde reglerna när vi lade patiens, utan sa: Jag spelar på MITT vis.

Jag spelar – lever – fortfarande på mitt vis. Jag stämmer hela tiden av inåt: Vad är viktigt för mig? Hur vill jag leva? Vem vill jag vara? Vad vill jag bidra med? Vilken värld vill jag leva i? Och hur kan jag skapa detta?

För vi får gå syn på vilka regler som vi låter styra våra liv – vad som är möjligt och inte, vad som är ”tillåtet” och inte, var gränserna går, vad som rätt och fel. Vi får ifrågasätta och ställa upp nya regler, nya sanningar, som kommer från hjärtat, som stämmer bättre överens med vad själen vet.

Vi inte bara får. Vi måste.

Varm tack för de här första femtio åren! Jag ser med spänning fram emot vad min inre vägledning har på lut för de nästkommande.

Med kärlek & tillit,
Carolina

[quote]Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes inspirerande nyhetsbrev för att få stöd i att skapa ditt drömliv från hjärtat. Anmäl dig på CarolinaGardheim.se eller www.kreativinsikt.se.[/quote]

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

7 svar

 1. Bättre sent än aldrig, kära Carolina!
  Jag vill gratulera dig så varmt till att du firar just det du har gjort, och inte nödvändigtvis vilka siffror som står i ditt pass – som du visar upp när du exempelvis åker till Kalifornien på retreat, tjoho – för du är den ålder du känner dig som! Det har min mamma sagt, som ända till för några år sedan inte kunde fatta hur gammal hon var för hon kände sig ju inte som 85+. Nu vet jag att lilla mamma, 91 år, känner av sin ålder. Eller snarare känner av sitt liv som hon levt aktivt trots en sjukdom, och det är naturens gång.

  Allt som är en del av ett medvetet liv är ok. Vare sig det är svårt, högt, långt, fult, elakt, hetsigt, oroligt eller lugnt, vackert, mjukt, varmt, hoppfullt, innerligt, rättvist, glatt, och fullt av kärlek.

  För så är ju livet – det är en cocktail av alla dessa ord och känslor, tankar och funderingar, göromål och händelser som är vi människor. Jag tänker på ditt uttryck att vi var och en har en unik Genicocktail av vad vi kan och jag menar att vi också har en unik Livscocktail av vad vi är som vi kan förena med den förra.

  Tänk vilken drink det blir, wow… Genicocktail + Livscocktail = JAG!!!

  Jag hinner inte riktigt/orkar snarare inte riktigt, prioritera att göra kursen Själsklar varje dag just nu, men oj så bra det är de dagar jag gör uppgifterna.
  Och mina morgonrutiner gör jag ändå.
  Och tänk vad det uppenbarligen ligger där och skvalpar runt i mina hjärnceller ändå, för det händer saker minsann. Trots att jag tycker jag inte gjort “tillräckligt” och inte riktigt “tar vara på kursen varje dag”.
  Men, så ser livet ut just nu för mig och då blir det som det blir. Och det är uppenbarligen också bra eftersom saker händer och tankar dyker upp och jag blir inspirerad och vågar ta chanser och steg…

  Dessa reflektioner och mina tankar kommer till stor del från dig – tänkte jag skriva, men de är ju mina alldeles egna! Däremot har du verkligen hjälpt mig att öppna så att jag märker mer av dem. tar till mig dem, öppnar upp för min fina själ och inre vägledare (som ser ut som vackra Galadriel, alvdrottningen i Sagan om ringen). Och jag tillåter mig känna att jag gör redan mycket som är bra, jag vårdar mig själv och andra, jag har plats i mitt kärleksfulla hjärta för fler och inte minst — Jag Gör Min Grej <3

  Tack för allt du säger, ger, sprider, inspirerar till, skriver om och inte minst, tack för att du är just DU!!

  HURRA för Carolina i många, långa, varma, fina och glada år!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *