9 insikter från ett episkt år i harmoni med själen

Själen har svaren på alla dina frågorHej fantastiska du!

2016 blev ett väldigt speciellt år för mig, rent av episkt, för att använda ett populärt uttryck (och 2017 har startat ännu mer episkt – men mer om det en annan gång!).

Varför?

Till att börja med var åren 2014-2015 riktigt tuffa och turbulenta för hela vår familj. Vi kämpade intensivt med en tonåring som hade svårt att hitta rätt i skolan och livet, vilket påverkade hela familjen. Hela familjen gick igen traumat att Dag fick cancer (och blev frisk, tack och lov!). Jag blev mer och mer utmattad och orkade inte allt som jag ville och som företaget skulle må bra av att jag gjorde. Vår fina lilla butik gick sämre och sämre och till slut blev vi tvungna att stänga den. Och mycket mer!

Så när jag fick veta att 2016 skulle bli ett år då den som var beredd att släppa gamla begränsningar och våga följa sin inre vägledning för att kliva in i sin storhet skulle få extra hjälp på vägen – ja, då bestämde jag mig för att göra allt för att ta vara på den energin.

På nyårsafton tog jag beslutet att 2016 skulle bli året då jag slutade lyssna till mitt hjärta bara för att sedan avfärda det jag hört med ”det låter ju bra, men det passar inte nu”, ”absolut, men det funkar inte för mig”, ”jodå, det skulle ju vara kul, men jag har inte råd” eller något liknande ego-argument, sprunget ur rädslor och brist-tänk.

Jag skulle följa min själ i allt jag gjorde, även om det var läskigt, även om det kändes omöjligt eller knasigt. Jag skulle lita på min själ och ta steget ändå. Slänga mig utför och våga mer än jag vågat tidigare.

Sagt och gjort.

Första steget jag kände mig vägledd att göra var att anlita en ny coach. Bara att lägga över hundratusen kronor på en coach när vi inte ens hade de pengarna i kassan var verkligen ett ”leap of faith” precis i linje med det jag föresatt mig. Och det var bara början!

När jag nu ser tillbaka på förra året kan jag tydligt se vilka stora skiften som skedde sedan jag gav löftet att följa min inre vägledning i allt.

Här är några av dem:

1. Diskrepans byttes mot harmoni

Tidigare hade jag alltid en liten, liten känsla av ”diskrepans”, som jag kallade det, när det kom till marknadsföring och hur jag och företaget syntes utåt. Det har känts bra till 99%, men jag ville att det skulle kännas bra till 100%.

Under året jobbade jag och min själ (och min kära man & kollega, förstås) därför fram både material och sätt att jobba och sälja som var i 100% harmoni med min själ. Resultatet syns i den nya loggan, nyhetsbreven, nya webbutiken för kreativinsikt.se som stämmer bättre överens med carolinagardheim.se och så vidare.

Andra saker som kanske inte märks lika tydligt utåt, men som gör stor positiv skillnad för mig, handlar om att alltid stämma av med själen inför ett nyhetsbrevsutskick, en Instagram-post, en säljsida, ett webinar – ja, egentligen inför varenda mening jag skriver, oavsett var! Är det här i harmoni med min själ?

Om inte, så stryker jag det, även om jag har spenderat timmar på att skriva det!

2. Ansträngning byttes mot glädje, lätthet & tillit

– Det ska vara lätt! Det ska vara kul! Det ska vara njutbart! säger själen och undrar varför jag envisas med att jobba så hårt och pressat.

– Luther, svarar jag, hört talas om honom? Det sitter i generna …

– Jo, men han levde ju för jättelänge sedan, svarar själen, och han tillhörde det gamla paradigmet. Nu ska vi jobba från lust, glädje och lätthet – det ger mycket bättre resultat!

Det här är något jag jobbat med i många år redan, men först förra året föll poletten ner ordentligt. När vi slutar kämpa så mycket och går in i arbetet från en känsla att glädje, lätthet och tillit får vi ett helt annat perspektiv – och resultat. Vi ser snabbare vad som är viktigast. Vi gör ett bättre jobb. Vi mår bättre. Och den högre energin går ut till kunderna, följarna, världen och skapar en mycket mer positiv vibb!

För att kunna göra det behöver vi pausa. Prioritera ledighet. Ta hand om oss själva. Planera in roliga saker. Ta hjälp!

Och i grunden handlar det, som med så mycket ifråga om själen, om tillit. TILLIT. Nyckelordet som gör all skillnad.

Att jobba ”hårt” är en ansträngning. När du anstränger dig krampar kroppen, du spänner dig och stänger därmed ner kanalen till din inre vägledning.

Men när du går in i jobbet med tillit, en känsla av lätthet och glädje, då är kroppen avslappnad och öppen, redo att ta emot det som din inre vägledning vill hjälpa dig med.

Resultat: Piggare, gladare och jobbet blir utfört med bättre resultat!

Det handlar inte om dig. Det handlar om dem.3. Rädsla för att synas byttes mot mod

Tidigare hade jag en del av mig som var rädd för att synas, jag trodde inte att jag räckte till på olika sätt.

Min inre vägledning har lärt mig att det inte är mitt jobb att bedöma om jag är tillräckligt bra eller inte för att göra det som hon ber mig om.

Mitt jobb är bara att följa själen och göra det så bra jag kan. Det avdramatiserar allt och tar fokus bort från mig. Det handlar inte om mig. Det handlar om dem jag är här för att hjälpa (och det gäller vad du än jobbar med/gör – alla som följer själen hjälper både sig själva och andra på något sätt).

När den här insikten ramlade ner i mig på djupet ledde det bland annat till att jag vågade göra webinar för första gången, vilket har varit väldigt roligt – och uppskattat!

4. Rädsla för att inte räcka till byttes mot styrkan i att visa sårbarhet

Jag har länge delat med mig av mitt liv till dem som är på samma resa som jag, min tribe. Men det fanns saker jag hade lite svårare att dela med mig av, sådant som krävde att jag visade större sårbarhet. Jag ville gärna våga det, för jag märkte ju att jag själv lyssnade mer på personer som delade både med- och motgångar, än de som bara visade upp en perfekt yta – det känns ju inte autentiskt, och autentisk är det jag alltid har strävat efter.

Med hjälp av den inre vägledningen blev jag trygg nog att våga visa mer av mig, våga vara helt och hållet autentisk och sårbar. Jag berättade om saker jag inte tidigare berättat om, delade det som inte fungerat, det som blev fel och det som jag kämpade med.

Det är jätteskönt, för nu är jag helt och hållet mig själv i precis allt jag gör, jag gömmer inte en endaste del av mig. Bara hela jag! (Och på köpet har min tribe utökats väsentligt …)

5. Rädsla för att bli utskrattad byttes mot nyfikenhet, stolthet & glädje

Under den sista delen av resan med min bok Unleash Your Creative Spirit (översättningen av Släpp loss din inre livskonstnär) hjälpte mig min inre vägledning att se att den verkliga anledningen till att jag dragit ut på processen att få den klar i flera år var att jag var rädd för att bli utskrattad. ”Vem tror hon att hon är? Tror hon att någon skulle vilja läsa hennes bok på engelska?!” lät en röst inombords.

När insikten ramlat ner kunde jag äntligen ta mig an sista delen av resan, och nu med kärlek istället för stress. I januari i år blev den klar!

Så stolt, glad och lycklig över att jag vågade följa min dröm att ge ut en bok på engelska! (Och den lyckan är helt oavsett hur många som kommer att läsa den – det här gör jag för min egen skull, som allt annat i min verksamhet!)

Det fantastiska är att det faktiskt ÄR folk som läser den – och tycker om den … :) Grädde på moset!

6. Utmattning & självkritik byttes mot skapar-frågor & stolthet

Du som har följt mig ett tag vet att jag länge kämpat med återkommande utmattningar och förra året förstod jag till slut att grunden till det är att jag har en adhd-hjärna.

Min inre vägledning har hjälpt mig inse att jag har fått den här enorma känsligheten av en anledning: För att jag ska använda den. Det som tidigare ledde till självkritik (Varför orkar inte jag lika mycket som andra?) och därmed ännu mer energi-tapp, gav mig nu istället styrkan att vända situationen: Okej, så här är det, tack för min superkraft. Vad vill skapa nu? Hur vill jag må och vad kan jag göra för att må så? Och därifrån skräddarsy livet.

(Den här resan har fortsatt även i år, men jag är just nu mitt i den och kommer berätta mer när bitarna har fallit på plats.)

Egot gör allt för att du ska vara trygg. Själen vet att du redan är det.7. Minutiös planering byttes mot tillit & hjälp

Min inre vägledning har det senaste 1-1,5 året varit väldigt tydlig med att jag inte behöver planera allt så noga som jag tidigare har gjort. Dels på grund av min erfarenhet och kompetens, och dels på grund av min själ, som gärna hjälper mig med vad jag ska säga och göra.

Det här har varit extra tydligt på de retreater jag håller i mina coachningsprogram, på resan till Italien i höstas med mina entreprenörsgudinnor och på Inspirationsdagarna. Jag har planerat mycket mindre detaljerat än jag brukar, och istället låtit det finnas utrymme för närvaro, spontanitet, att följa gruppen och att kanalisera vad min inre vägledning vill att jag ska säga eller göra.

Det har gjort enorm skillnad för mig (mycket mindre trött både före och efter dessa aktiviteter!) – och även i kvaliteten på mitt arbete. Jag har aldrig tidigare sett så stora resultat av mitt arbete som nu.

Värt att notera är det här, som jag tycker är symptomatiskt för själens arbete:

Min känsla när jag gör som själen ber mig är att det känns mycket lättare – ibland kan jag tycka att jag nästan inte gör någonting! – men ändå blir det bättre resultat …

8. Energikrävande relationer byttes mot givande relationer

Min inre vägledning har också velat att jag ska rensa ut några relationer från mitt liv, som inte längre harmonierade med min egen energi. Det var en utmaning i vissa fall, men efteråt känns så väl hur rätt det var, och vilket lyft det blev.

Att relationer kommer och går är inget som själen tycker att vi ska fästa för stor vikt vid. Vi lär av varandra under en period, sen går vi vidare. Ibland möts vi igen, ibland inte.

Själen jämför det med en planta – för att den ska kunna fortsätta växa måste vi ibland byta jord på den. Samma sak med relationer.

Så varmt tack för allt vi lärt oss av varandra. Önskar er allt gott!

9. Skapande utifrån sälj byttes mot skapande enbart utifrån själen

Slutligen har jag förstås också skapat nya produkter och tjänster utifrån själen. Jag har visserligen alltid gjort det, men tidigare fanns också alltid tanken med (även om den inte styrde, så dök den upp): Kommer detta att sälja? Nu har jag struntat i den tanken helt och enbart skapat från själen.

Bland annat det program som jag nyss lanserat: Gruppcoachningsprogrammet Bli själsklar – hitta din inre vägledning & våga börja följa den.

Det kommer raka vägen från själen, och det känns som något av det viktigaste jag gjort på länge.

Och det verkar lysa igenom, för jag har aldrig tidigare fyllt ett program så snabbt …

Som du ser, det blev en diger lista – och inga småsaker handlar det om heller! Jag säger inte att allt skulle vara perfekt nu (då vore jag inte människa!), jag jobbar fortfarande på många av de här sakerna, men det interna skiftet har skett – poletten har trillat ner – och då går allt lättare.

Sen kommer säkerligen nya utmaningar. Jag är redo, för jag har den bästa coachen i min ringhörna: Min inre vägledning.

Om vi fick tillbaka pengarna vi satsade i början? Flera gånger om! Och i år satsar jag ännu mer. Dels för att jag vet att det jag ger ut får jag tillbaka – det är så det fungerar när vi kommer från själens överflöd, kärlek och tillit.

Och dels för att min själ har sagt det!

Önskar dig allt gott och massor av episka insikter i kontakt med din inre vägledning!

Med så mycket kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes inspirerande nyhetsbrev för att få stöd i att skapa ditt drömliv från hjärtat. Anmäl dig på CarolinaGardheim.se eller www.kreativinsikt.se.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

 1. Oj vilken inspirerande blogartikel, och vilka insikter! Jag hittade din ljuvliga butik på Hornsgatan för många år sedan och jag och min väninna nästan föll i trans över den. Kunde knappt fatta att en sådan pärla existerade. Och oj vad vi shoppade loss :-). Men allt har sin tid. Dina kort med klokheter finns på mitt bord på jobbet, dina små böcker likaså och Släpp loss din inre livskonstnär sträcktläste jag ett år senare på sommarstugan ute på vår brygga. Tyckte så mycket om den att jag gjorde som jag brukar med böcker som jag inte vill att ska ta slut – jag slutar läsa och lämnar typ sista kapitlet för att sedan långt senare ta i tu med det. Och vissa böcker blir ju sedan aldrig färdiglästa…
  När jag nu läser om hur du beslöt dig för att på riktigt inte bara lyssna på din själ utan att också göra vad själen säger så känner jag ju igen mig. Visst lyssnar jag och vad rätt det har blivit då jag gjort enligt den vägledning jag fått. Men idag så är det nog just brist på tillit som jag främst känner.
  Det roliga i sammanhanget är att jag ju följt dig så där bakom kulissrna i och med att jag prenumererat på endel nyhetsbrev från dem som varit dina coacher så är enormt nyfiken på vad mer du kommer att skapa!

  Många kramar från en glad
  Carina i Åbo, Finland

  1. Tack, Carina, vad glad jag blir att höra allt detta, underbart! Många kramar tillbaka ♥ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *