Blogg

Ta hjälp av dig själv om 5 år!

För att ändra framtiden måste du göra något annorlunda redan nuHej fantastiska du!

Under våren trodde jag att jag hade fått mitt nya team på plats, som ska hjälpa mig nå nästa nivå i mitt entreprenörskap. Men entreprenörslivet är fyllt av att saker och ting inte går som planerat (jag brukar säga att orden “Släpp och gå vidare” är de viktigaste en entreprenör kan lära sig), så det blev inte riktigt så.

Nu råkar jag ju vara av sorten som tror att det kommer något gott ur allt som sker, och kanske just därför har det här lett till något riktigt bra och som jag gärna vill dela med dig idag.

När mitt team inte föll på plats som jag hade trott fick jag en möjlighet att utvärdera situationen och fundera över vad jag egentligen behöver för stöd framöver.

 Det ledde till att jag istället för att fråga mig vad jag behöver för stöd nu (vilket är det som tagit mig hit, men inte längre), frågade mig:

 – Vilket stöd vill jag ha om 5 år? Och vad av det kan jag få på plats redan nu? 

För mig gjorde det all skillnad, för jag vill ju ständigt utvecklas tillsammans med mitt företag, så naturligtvis har jag drömmar och en idé om var jag vill vara om några år. I vanliga fall ligger det bara där framme som en dröm att inspireras av, men i det här ögonblicket insåg jag att visionen kunde guida mig till vad jag ska göra nu för att också kunna ta mig dit.

Alltså spaltade jag upp exakt vad jag nu hoppas att jag om 5 år kommer ha hjälp från mitt team med. När jag tittade på den listan såg jag att det fanns sådant jag skulle kunna börja ta in redan nu – och där var skissen till mitt nya team! Nu är jag på väg att hitta de personer jag söker, och jag är övertygad om att det kommer bli jättebra.

Två saker till kom ur den här processen:

Dels insåg jag att mitt framtida jag ville förenkla verksamheten, så det sätter jag också igång med redan nu. Planen är klar, nu ska jag bara få teamet på plats så att vi kan utföra den. Det känns så inspirerande och spännande!

Dels såg jag att Carolina om 5 år har en egen ateljé för helt ostört arbete 3-4 dagar i veckan. Så nu har vi ansökt om bygglov för en liten ateljé på tomten! Hur det gick med det projektet och vad jag lärde mig då, det kan du läsa här

Nu är det din tur:

– Vem vill du vara om 5 år?

– Vad skulle ditt framtida jag göra nu, om du var hon redan idag?

Om vi gör samma sak som igår kommer vi aldrig längre än vi redan kommit. Men om vi börjar agera utifrån våra framtida jag, då kan de riktigt stora förändringarna ske.

Ha det så roligt tillsammans med ditt framtida jag!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev här nedan för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *