Låter du verktyget eller den som skapat verktyget styra?

Photo by Lisa FabregaHej fantastiska du!

– Det ser helt okej ut. Det luktar inte konstigt. Så det är bara att äta!

– Men nej, det känns inte bra … Jag vill liksom inte äta det, även om jag inte kan förklara varför …

Jag har öppnat en burk hemmagjord hummus som stått ett tag i kylskåpet. Går den att äta fortfarande? Av gammal vana låter jag den första rösten bestämma och lägger upp en klick på min tallrik. Jag för gaffeln med en klick av hummusen på mot min mun – men där tar det stopp. Jag vill inte äta den … Något inom mig, något som inte är intellektet utan som talar genom mina känslor, säger nej, utan att jag får någon förklaring eller förstår varför.

Vad gör du i det här läget? Låter du ego-rösten köra över känslan och äter ändå? Att det känns lite obehagligt har ingen dött av! Man ska ju inte slänga mat som inte är möglig eller luktar illa!

Eller lyssnar du på din känsla, litar på att den uppfattar något som ditt intellekt inte kan se eller känna lukten av, och slänger maten?

Jag tycker den här vardagliga situationen, som jag råkade ut för häromdagen, i all sin enkelhet så väl beskriver den tröskel vi nu uppmanas kliva över, när vi går från Egots till Själens era.

Länge har vi litat blint på vårt mänskliga intellekt. Vi har tidigt lärt oss att känslor inte är att lita på, inget man kan basera beslut på. Vi har inte fått träna oss på att lära känna våra känslor och förstå de budskap de ger oss. Vi har inte på djupet förstått att de är kanalen till vår inre vägledning, vår själ och dess kontakt med den enorma intelligens som universum har till sitt förfogande.

Vi har lärt oss att först lyssna till egot. Sen, om vi har tid, kan vi lyssna till själen. Och om det själen säger är något som egot kan köpa, så kan vi tänka oss att göra som den ber oss. Men inte annars!

Men att alltid göra som själen ber oss, även när vi inte förstår det, inte tycker det verkar klokt? Även när det går emot allt vi någonsin lärt oss?

Det, kära du, är den utmaning vi står inför nu, den portal vi uppmanas kliva igenom, den tröskel vi ska våga ta klivet över för att komma in i Själens era (som du kan läsa mer om här och här och här).

Och det är det som kommer att göra all skillnad.

För kom ihåg:
Egot är intellekt.
Själen är intelligens.

 Vem vill du ha vid ratten? 

  • Den som ha all information eller den som bara ser det som är mitt framför näsan?
  • Den som styrs av rädslor eller den som styrs av kärlek?
  • Den som är ett verktyg eller den som har skapat verktyget?

Jag vet vem jag helst låter styra min skuta!

Tack för att du finns!

Med nyfikenhet & kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *