Varför din Att göra-lista inte ger dig det du längtar efter

När du ”levlar upp” levererar livetHej fantastiska du!

När jag skriver det här sitter jag på planet hem från en helt fantastisk retreat i Montana, USA, med det Mastermind-program för kvinnliga entreprenörer/High Priestesses som jag går det här magiska året.

Tidigare har jag lämnat varje retreat med en lång lista med alla nya idéer jag fått, all inspiration till förändringar jag vill göra, skisser till nya program, nya kurser, nya böcker och produkter. Jag har kommit hem och gjort om allt!

Den här gången har varit annorlunda. Jag har inte fått inspiration till en massa nya grejer, har ingen lista med mig hem, känner inget behov att förändra något i mitt liv.

Det jag tar med mig hem den här gången är istället ett stort inre skifte, en slags uppgradering av hela min kropp och sinne. Det är som om ett nytt operativsystem har laddats ner, Carolina 2.0.

Jag har ”levlat upp”, som mina dataspelande killar skulle ha uttryckt det.

Den här uppgraderingen handlar om en helt ny nivå av ledarskap – både av mig själv och av mitt företag. Jag är så ivrig och så motiverad att ta mig an allt roligt jag har framför mig utifrån den här nya platsen av själfullt ansvarstagande, medvetenhet och kraftfullhet. Jag är så nyfiken att se vad det kommer att göra för skillnad, både för mig och min familj, företaget och vår mission i världen.

Jag är övertygad om att den här uppgraderingen kommer ge stora resultat. För när jag ser tillbaka på de nästan tjugo år jag varit entreprenör och följt mitt hjärta, kan jag tydligt se att perioderna av störst positiv utveckling alltid har föregåtts av en inre utveckling.

Och varenda gång jag fastnat och det känns som att jag inte kommer vidare, kan jag lika tydligt se att det beror på att jag kört fast i gamla hjulspår, slutat utmana mig själv och därmed slutat växa.

När vi expanderar inombords, kan vår yttre värld inte annat än att också expandera

Precis samma sak ser jag hos mina klienter – ingenting händer förrän de har gjort den förändring de vill se i den yttre världen inom sig själva först. Det är inombords allt skapande, all tillväxt, all förändring vi vill se startar.

”Fortsätter du att göra likadant som du alltid har gjort, kommer du fortsätta få samma resultat som du alltid har fått”, brukar man säga, och menar att för att få till en förändring måste du börja göra något annorlunda eller nytt.

Men det är inte det vi gör i sig som ger det nya resultatet, det är inte din Att göra-lista eller handlingsplan som skapar framgången. Nej, det är den utveckling vi genomgår när vi utmanar oss själva och gör något som ligger utanför vår bekvämlighetszon, vilket ofta ”nya saker” gör. Det höjer vår energi och ökar våra inre resurser, vi växer. Det är det inre skiftet till en högre vibration som gör att vi kan dra till oss resultat på en högre nivå än tidigare.

Ett spännande exempel på det här är fotbollsklubben Östersunds FK. Deras tränare Graham Potter går medvetet in för att utöka spelarnas bekvämlighetszon, bland annat genom att låta dem dansa Svansjön och sjunga i kör. Sen uppmanas de att ta med sig känslan de upplever när de klarar något de inte trodde sig om att klara av in på planen. Det här har bland annat lett till att de, mot alla odds, vunnit mot turkiska Galatasaray SK, en europeisk storklubb som annars lätt borde ha segrat över Östersund. Så kan det gå när vi uppgraderar vårt inre till en ny nivå!

Det finns naturligtvis fler sätt att åstadkomma detta inre skifte än att göra nya saker. Till exempel genom att medvetet öva upp en mer positiv och tillitsfull attityd; att få en insikt eller aha-upplevelse som gör att du utökar din förståelse för och upplevelse av livet; att släppa begränsande tankar och föreställningar eller att odla tacksamhet, medveten närvaro och riktat fokus.

Det är därför jag säger till mina entreprenörsklienter att ditt företag aldrig kan växa mer än du själv gör. Att ja, det är viktigt att lära sig om ekonomi, marknadsföring, teknik, copywriting och alla andra saker en entreprenör behöver kunna – men det räcker inte att enbart jobba med det. Nyckeln till att verkligen nå ut och skapa den impact du vill och är här för att göra, är att hela tiden fortsätta expandera inombords. Då kommer även allt omkring dig expandera – det har inget annat val, för det är en universell lag.

Så, inom vilket område längtar du efter att ”levla upp”?

Vilka mönster är du trött på och vill bryta? Vad ber din själ dig att göra, som du ännu inte vet hur du ska klara av? Vad längtar du efter som du ännu inte kunna skapa?

Och vad är det för internt skifte som behöver ske inom dig för att den utvecklingen, det steget, ska bli möjligt? Fråga din inre vägledning och se vad du får för svar.

Med ljus och kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev här nedan för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

  1. Grattis Carolina! Underbart med dina nya insikter! Nu ska jag också göra ett skifte och levla upp mig och få ordning på mitt inre ledarskap! Många kramar från Anette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *