Blogg

Den skapande principen gör dig till ledare i Själens era

Photo by Lisa FabregaHej fantastiska du!

I ett par tidigare inlägg (Är du redo för Själens era?, Din första uppgift som ledare i Själens era och Låter du verktyget eller den som har skapat verktyget styra?har jag berättat om att vi är på väg in i Själens era och vad det kan innebära för dig.

Är du nyfiken på att få höra mer? Jag hoppas det, för idag har jag något viktigt att dela med dig …

Herakleon – Väktare av Den skapande principen

Så kallar sig den grupp kvinnliga energier som jag kanaliserar. De har, som namnet antyder, till uppgift att värna och sprida kunskap om Den skapande principen.

Vad är då Den skapande principen?

Den skapande principen, förklarar Herakleon för mig, är samma energi som verkar när ett barn utvecklas i livmodern.

Det är den skapande energi som från början vet precis hur barnet ska bli till och växa – den som inte behöver göra något annat än att bereda plats för skapandet att ske.

I den skapandeprocessen finns ingen prestation, inget kämpande, ingen tävling, ingen konkurrens, ingen skuld eller skam, ingen jämförelse med andra, ingen rädsla, ingen stress, inget tvivel – allt det hör ihop med skapande från egot.

När vi lever enligt Den skapande principen inser vi att vi själva är skapare, och att vi skapar tillsammans med universums hela intelligens.

Som stöd till Den skapande principen finns också Den omfamnande principen. Den är som en trygg ram, ett slags skydd, så att det heliga skapandet ska kunna ske på optimalt sätt – ungefär som livmodern skyddar barnet i magen.

Man skulle kunna säga att Den omfamnande principen är för Den skapande principen vad struktur och givna ramar är för kreativiteten: det ger skaparkraften större utlopp och bättre resultat än när den verkar i total gränslöshet.

Jag bad Herakleon att beskriva hur Den skapande och Den omfamnande principen hänger ihop i en bild. De visade mig ett hjärta (Den skapande principen) omslutet av en cirkel (Den omfamnande principen).

Den kvinnliga principen blev Den skapande principen

När de först berättade om de här principerna för mig kallade de dem för Den kvinnliga principen (vilket alltså nu är Den skapande principen) och Den manliga principen (nu Den omfamnande principen).

Men när jag började prata om de här principerna, Den kvinnliga och Den manliga, kände jag att det var lätt att missförstå vad de egentligen innebar. Vi har så många förutfattade meningar om vad som är ”manligt” respektive ”kvinnligt”. Det fina och viktiga budskapet riskerade att skymmas bakom orden.

När jag bad om vägledning fick jag veta att jag kunde använda Den skapande respektive Den omfamnande principen istället. Det är samma sak, men blir förhoppningsvis lättare att berätta om utan att de som lyssnar fastnar i sina egna bilder av vad det betyder.

När vi omfamnar Den skapande principen får vi ett nytt ledarskap och går in i en ny era för mänskligheten

Den skapande principen handlar alltså om skapande – men långt ifrån enbart. Den inrymmer mycket mer, som jag inte får plats att beskriva här, men som jag delar med mig av i mina program och på mina event, och här framöver, i kortare form.

Det är till exempel enbart genom att omfamna Den skapande principen som vi kommer att kunna skapa det nya ledarskap som behövs på jorden nu. Ett ledarskap som utgår från själen och från helhetens paradigm, istället för den nuvarande illusionen om att det är något fel på oss. Ett ledarskap som utgår från vår okränkbara storhet, och från vars och ens potential och obegränsade resurser. Ett ledarskap som utgår från kärlek, bygger på gemenskap och syftar till allas högsta bästa.

När vi slutligen inser att vi inte är här bara för att överleva, utan för att njuta av jordens skönhet och våra mänskliga sinnen och av möjligheterna att växa, som ges av utmaningarna i tid och rum, öppnas portarna till överflöd och nästa steg i mänsklighetens – och universums – utveckling. 

Visst är det spännande?

Vad tänker och känner du när du läser om Den skapande principen i Själens era? Kommentera gärna! Jag är nyfiken.

Med mycket ljus & kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *