Hur kan man leva på att följa sitt hjärta? 

Du har fått dina drömmar av en anledning: Att du ska följa dem!Hej fantastiska du!

 “Låter intressant och spännande att kunna följa själ och hjärta, det är precis det jag vill, men jag vet inte riktigt hur det ska kunna ge mat på bordet och tak över huvudet?”

Den här frågan fick jag av en av er som prenumererar på mitt nyhetsbrev. Tack för den! Jag tror det är många som fastnar i den tankegången, jag stöter ofta på det.

Det intressanta är att det finns miljontals människor som följer sin själ och sitt hjärta och har både mat på bordet och tak över huvudet (mig själv inkluderad). Varför är det så många som tror att det inte skulle kunna gälla även dem? 

Det finns naturligtvis många svar på den frågan, som kan handla om låg självkänsla, tråkiga tidigare erfarenheter, obefintliga förebilder eller stöd eller bara att man inte har utforskat frågan.

Men jag tror att en stor del av problemet är att vi tror att vi måste ha hela lösningen klar från början för att alls kunna börja följa själ och hjärta. Men så är det ju inte!

 Det första steget är att börja lyssna till sin glädje. Vad älskar jag att göra? Vad ger mig energi? Vad är viktigt för mig? Det kan du göra redan idag.

 Nästa steg är att börja göra mer av det som du älskar och får energi av. Det kan du också börja göra redan idag genom små justeringar. Hitta lösningar för att ta bort det du inte tycker om och tappar energi på, och på att öka det du gillar och mår bra av.

 Det är också viktigt att börja stå upp för det som är viktigt för dig och det som du mår bra av. Sätta gränser. Ta kommandot över din tid och vad du lägger den på. Säga nej. Säga ja.

Allt det här är att följa själ och hjärta. För din själ vet vad du mår bra av, och lyssnar du till den och agerar på vad den säger så kommer du börja må bättre och bättre.

När du gör det kommer du så småningom inte längre nöja dig med att till exempel bara följa själen på fritiden, utan du kommer vilja göra det jämt. Hela dygnet runt. I allt du gör.

Och eftersom din själ svarar på alla dina frågor, bara du vågar ställa dem, så kommer du att få hjälp på vägen mot att kunna försörja dig på att göra det du älskar och det som är viktigt för dig.

Men om vi inte tidigare har funderat i de här banorna kräver det vanligen lite internt jobb och en resa att komma fram till vad du älskar & får energi av och samtidigt har lätt för, vad du tycker är så viktigt och roligt att du vill ägna hela din arbetstid åt det.

När du väl kommer på det kan inget stoppa dig.

För det som du är passionerad inför och har lätt för är det som du kommer ha allra enklast att få bra betalt för. Det är passionerade och duktiga människor med en egen motivation och drivkraft som arbetsgivare och kunder ropar efter. 

Tips för dig som vill hitta din grej!

Ett sätt att komma på vad det är som finns i din unika geni-cocktail, vad som är din grej, är att gå min e-kurs Gör din grej, som startar igen till hösten.

Vill du sätta igång nu, kickstarta resan med min 3 veckors mini-e-kurs Gör din grej!

Oavsett hur du kommer på vad som är din grej, så kommer det att finnas något sätt att försörja dig på det. Våga bara lita på det.

För du har fått dina drömmar om att kunna försörja dig på att göra det du älskar av en anledning: för att det är meningen att du ska göra det! Det är därför du har fått den lusten, de talanger och gåvor du har fötts med och de erfarenheter du har med dig i livet och kan använda i din grej.

Så kom ihåg!

 1. Det finns redan hur många människor som helst som följer sin själ och hjärta och försörjer sig på det. Varför skulle det inte också kunna gälla dig?
 2. Börja redan idag att göra mer av det du älskar och får energi av, och stå upp för det som är viktigt för dig och som du mår bra av, så är du redan på väg– du behöver inte ha hela lösningen klar på en gång, men du behöver ta det första steget själv. Sen kommer du få mer information längs med vägen. Våga lita på det!

Jag står här och hejar på, och möter fler och fler som följer sina hjärtan, både i mina e-kurser Gör din grej och Entreprenörskap med själ & hjärta, och i mina coachningsprogram för entreprenörer.

Varmt välkommen in i gänget! Jag är övertygad om att vi är här just för att följa vår själ, som har instruktionen till vår uppgift på jorden och som viskar om den varje dag genom vår intuition och vårt hjärta.

Lycka till!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev här nedan för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Ett svar

 1. Hej. Detta blir nog sant först då vi ärligt gör vad vi verkligen vill. Av egen erfarenhet vet jag hur man lätt hamnar i ett “rätt” val som egentligen är, om inte fel, så inte hela sanningen; därför att man ljugit för sig själv, övertygat sig om att ens grej är “det här” , bara, medan det man i sin kärna i verkligheten vill göra är något helt annat, också.
  Medan man är upptagen med att polera sitt ytliga själv – och sin rätta grej, som är “fel” – kan år rinna genom händerna, man själv urholkas och framgång utebli.
  Så, äkta, MIN (inte andras, eller ytliga jags åsikter) vilja, önskan, “grej” behöver släppas fram. Sen tror jag att framgång kan komma.
  Tack Carolina för din inspiration och att du visar att det faktiskt går. Du har hittat din kärna, det märks.
  Malinkram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *