Det anstår dig inte att göra dig mindre än du är

Det handlar inte om att ”klara av” eller ”lyckas”/Det handlar om att följa sin innersta längtanHej fantastiska du!

“Min självsäkerhet beror på att jag har upptäckt mina dimensioner. Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är.”
Edith Södergran, 1918

Jag tycker Ediths citat så väl speglar den modiga grupp kvinnor jag träffade i lördags på Inspirationsdagarna LIFE Bli själsklar & Gör din grej:

De nöjer sig inte med mindre. De ger inte upp sina drömmar. De vägrar att lyssna på den inre kritikern. Inte för att de inte har någon – tvärtom! Det har vi alla.

Utan för att de insett att de har en fri vilja: De kan välja att lyssna på den kritiska, inre rösten som inte tycker att de har rätt att följa sina drömmar och göra sin grej, som säger att de nog inte skulle klara det.

Eller så kan de välja att lyssna till glädjen, till kärleken, till själens röst, som vet att det inte handlar om att ”ha rätt till” eller ens ”att klara av” någonting, utan om att följa sin innersta längtan, skapa livet inifrån och ut och att känna liv rinna i ådrorna – oavsett hur det ”går”, vad andra tycker om det eller vad det leder vidare till!

I Egots era var det viktigaste att överleva, klara av saker och lyckas, även om det gick ut över vårt eget välbefinnande.

I Själens era är ditt mående allt: för det är det som skapar världen.

När du lyssnar till din inre vägledning och följer dina drömmar, gör det du är här för att göra, då mår du bra – och då mår världen bra. Den som skapar från hjärtat, från glädje och kärlek, har inte tid eller lust att racka ner på någon annan, konkurrera ut eller starta krig.

När vi tar oss tid att lyssna till själen kommer vi från vår kärna, och kärnan i universum är samarbete, gemenskap, kärlek. Det är de minsta byggstenarna som vi alla är gjorda av.

När människor ges ett val mellan att behålla allt själv eller dela med sig till den som har mindre är vår default-reaktion att dela med sig. Vi har samarbete och omtanke om varandra inristat i vårt DNA och det är det som har gjort att vi har överlevt så här länge som vi har gjort.

Men när vi tror på egots version av ”verkligheten”, som säger att vi är ensamma, otrygga och oälskade, så återskapar vi det eftersom vi är kraftfulla skapare av våra liv. I den tid vi lever i nu har vi dessutom oändliga möjligheter att berätta historier som läses av och återberättas av många fler än någonsin tidigare.

Vårt ansvar är därför större än någonsin att välja vilka historier vi vill sprida, att berätta de historier som hjälper oss vidare och skapar den värld vi vill se, inte de historier som stjälper oss och återskapar den värld vi är på väg att lämna och vill ta oss ur.

Därför blir det så extra viktigt att inte sluta lyssna till och följa den där själens längtan som ger livet mening, att inte sluta vilja uttrycka sig på sitt unika sätt i världen, att inte sluta välja glädje och kärlek, utan fortsätta använda sin medfödda skaparkraft till gott för sig själv och andra.

Du skapar livet genom ditt fokus

Det finns inget som gör mig så glad som människor som har förstått vad det handlar om:
Livet ÄR inte på ett särskilt vis. Det är vi som väljer att se det på ett särskilt vis. Men vi kan välja att se det annorlunda, och då blir det annorlunda.

Det är ditt fria val.

Och när vi vet hur positivt påverkade vi blir av en människa som ger oss ett leende och en andra chans, hellre friar än fäller och inte tar åt sig personligen av allt som sker, så varför inte välja att vara den personen och ge det vidare?

Och när vi vet hur mycket fler positiva ringar på vattnet det ger att skapa något än att förstöra, riva ner eller kritisera något, varför inte välja att varje dag skapa något som vi vill ha i världen?

Och när vi vet hur mycket mer energi vi får av tacksamhet än av klagomål, varför inte börja varje dag med att tacka för allt fantastiskt som finns i den?

Det här är bara några sätt som vi kan visa världen vår storhet. Och när vi slutar trycka ner oss själva, ”upptäcker våra dimensioner” och står upp för de hela, vackra, fantastiska varelser vi är, medvetet väljer glädje, kärlek och tacksamhet och därmed skapar mer av det i världen, då ger vi också tillåtelse till andra att göra detsamma.

Tack, alla fantastiska kvinnor som var med i lördags, för att ni gör just detta. Tillsammans skapar vi en ännu bättre värld!

Och tack, du som läser det här, för att du finns och inte gör dig mindre än du är.

Med mycket kärlek & tillförsikt,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

5 svar

  1. Härligt! Tack för att du tar upp det här (och så många andra viktiga ämnen) och föregår med gott exempel. Tack vare det kan fler våga, göra, leva så som vi behöver och vill.
    En stor heja-oss- och-låt-oss-vara-så-stora-vi-är kram till alla! :)
    Malin Malcanek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *