Varför visar vår inre vägledning oss bara ett steg i taget?

Din inre vägledning ser till både ditt och allas bästaHej fantastiska du!

I ett tidigare blogginlägg  fick du ett svar på den frågan: Att vi annars skulle slå bakut, sätta fötterna i marken och vägra, för steget från där vi är nu och visionen som själen målar upp är för stort. Det är ju meningen att vi ska växa in i den och därför är det lättare att ta till sig ett steg i taget.

Men det finns också en annan anledning: Att allt du gör påverkar spelplanen – och att fri vilja existerar. 

 Så här: 

Din inre vägledning ger dig en impuls att göra en viss sak, t ex att anmäla dig till en kurs.

Du vill ju följa själen, så du anmäler dig till kursen.

Det här gör att din energi ändras (du kanske blir mer hoppfull, inspirerad, stressad, …), liksom vissa förutsättningar i ditt liv (ditt schema ändras, kanske mathållningen, transporter, nya vänner, nya kunskaper, nya erfarenheter, …).

Eftersom ditt energifält påverkar allt omkring dig (forskning visar att våra känslor påverkar celler som är flera kilometer bort – och troligen ännu längre, det är bara inte testat ännu) så ändras också förutsättningarna en bra bit utanför dig och ditt närmsta liv i och med att du tar det här steget.

Nu lägger vi till alla människors fria vilja, som gör att ingen bestämt kan säga vad en människa kommer att ta för beslut i framtiden, även om det finns en större sannolikhet för att hon tar vissa beslut.

Då förstår du att för varje handling du gör är det som att det blir en helt ny spelplan – dina handlingar påverkar dig själv och alla omkring dig, din energi påverkar dig själv och alla omkring dig och alla omkring dig har sin fria vilja att i sin tur ändra spelplanen genom sina respektive beslut …

Inte ens universums enorma intelligens, som vår inre vägledning har till sitt förfogande, kan förutse alla människors beslut, den kan bara räkna på sannolikheter.

Alltså måste planen kanske ändras efter varenda handling du gör. 

Ganska komplicerat!

Vilken tur att din inre vägledning har koll på det, så att du slipper … :) 

Blev det lite lättare att acceptera att du bara kommer att få veta ett steg i taget nu?

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev här nedan för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

  1. JAA! Åh, så bra skrivet. Känns allt lite roligare till nu :-) Tack Carolina!
    Jag önskar dig en underbar dag/Malin Malcanek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *