Det kanske okända knepet för att öka din energi, karisma & attraktionskraft

Det du säger, tänker & skriver skapar ditt livHej fantastiska du!

Du vet väl att ord har energi? Om vi inte visste det tidigare blev vi ju övertygade för några år sedan av Masaru Emotos omfattande forskning på vattenkristaller, som blir symmetriska, vackra och fantastiska när vi placerar en lapp med ord som KÄRLEK eller FRED under glaset med vattnet, medan de blir fula, kantiga och osymmetriska när orden är HAT eller KRIG. (Och vi människor består som bekant av en sisådär 60-70% vatten …)

Men sen kanske du inte har tagit den här kunskapen längre.

I så fall har du en fantastisk möjlighet nu att förbättra din egen energi, öka din karisma och attrahera fler möjligheter och positiva människor till dig.

För forskningen visar att människor som genomgående har rensat sitt språk från ord med en negativ laddning (t ex dåligt, värdelöst, hata, ful, sjuk, avskyvärd, trött osv) upplevs som mer karismatiska, det är människor vi hellre vill vara med än andra, människor vi attraheras till.

Vi dras till människor som uttrycker sig positivt eftersom vi mår bra av det. Vår egen energi höjs och vi känner oss inspirerade.

Och det gäller förstås både i skrift och i tal.

Så gå gärna syn på hur du talar, hur du skriver, i mejl, på sociala medier, på en eventuell blogg och så vidare!

Var medveten och närvarande – varje gång du vill säga ett negativt laddat ord, försök säga det på något annat sätt istället. Var kreativ!

Några exempel:

Vad tråkigt att det är så dåligt väder kan bli Vad skönt det ska bli när vädret blir bättre (känn skillnaden i energi i dig när du säger de två olika meningarna!).

 Jag hatar den här skit-restaurangen! kan bli Jag gillar inte det här stället eller helt enkelt Ska vi gå till en bättre restaurang?

 Jag är så fruktansvärt dålig på att dansa kan bli till exempel Jag gillar inte att dansa eller varför inte Jag skulle så gärna vilja vara bra på att dansa! 

 Vad synd om dig som är sjuk kan bli Jag hoppas att du snart mår bättre. 

Och så vidare! När du väl har börjat tänka så här får du till slut nästan svårt att ens uttala negativt laddade ord …

Använd också knepet att vårt medvetande har svårt för att uppfatta ordet ”inte” (du vet exemplet med ”Tänk INTE på en rosa elefant”).

Byt till exempel ut Jag mår dåligt mot Jag mår inte så bra. Eller Det var fult mot Det var inte så snyggt.

Prova att säga de här två meningarna högt, så märker du skillnaden. Den första meningen nästan drar ner dig och du känner dig plötsligt ännu sämre, medan den andra håller din energi uppe mycket bättre. Vilket tror du främjar din hälsa och livskvalitet bäst?

Vill du ha inspiration att hitta positiva ord till dina texter? Här är en version på engelska, har tyvärr inte hittat någon på svenska (känner du till någon får du gärna tipsa!):

http://positivewordsresearch.com/list-of-positive-words/ 

Ha det så roligt!

Med kärlek,
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *