Prästinnan hjälper dig att föra ut ditt budskap i världen

Du är inte här för att vara perfekt. Du är här för att göra det du älskar.Hej fantastiska du!

På sistone har jag funderat mycket över något som en managementkonsult kanske skulle tala om i termer av din “input/output-ratio”.

Själv hittade jag inspiration bland arketyperna, och då särskilt hos Prästinnan.

Prästinnan tömmer sig på allt – önskningar och begär, förväntningar och hopp, rädslor och tvivel – så att hon blir ett tomt kärl, som kan ta emot information och kunskap ovanifrån. Hon tankar ner det som ska filtreras igenom henne och sedan för hon ut det i världen.

Själv kan jag ofta uppleva det som att det jag skriver kommer någon annanstans ifrån – ibland blir jag direkt överraskad över vad jag har skrivit! Eller så kan jag uppleva att frågan jag ställer i en coachningssession inte känns som något jag själv tänkt ut – det känns som att jag får hjälp någonstans ifrån att hitta exakt rätt ord.

Jag är övertygad om att du förstår vad jag menar, även om du kanske inte skulle ha reflekterat så uttryckligen över det förut. Jag tror att alla som gör sin grej, och som därmed har ett budskap att sprida, har hjälp i att göra det på något sätt – om du sen kallar det din samlade erfarenhet, det undermedvetet kollektiva, din själ eller dina guider, det spelar ingen roll.

Paradoxen jag är ute efter, det jag har funderat så mycket runt, är avvägningen mellan att gå inåt/ta emot och att gå utåt/sprida vidare:

  • Hur mycket tid och energi ska vi lägga på att gå inåt för att samla inspiration, visdom, ny kunskap och kompetens?
  • Och hur mycket tid och energi ska vi lägga på att gå utåt för att sprida dessa insikter, våra budskap, som vi är här för att föra ut i världen?

För vi blir till intet gott om vi aldrig stillar oss och känner in, lyssnar, och tankar ner. 

Och vi blir till intet gott om vi bara samlar allt på hög och inte lyckas föra ut det till dem som behöver höra vårt budskap.

Själv har jag just nu svårast med den andra delen av ekvationen – att ta mig tid och energi att verkligen få ut allt jag har inom mig. Jag har min morgonstund där jag tankar, jag har mina promenader, jag låter mig regelbundet inspireras av andra. Jag tycker, även om jag gärna skulle vilja ha ännu mer tid för mig själv och för min reflektion, att jag ändå tar emot ganska mycket.

Det känns som att jag har mycket mer att föra ut än jag lyckas få ut … och det brottas jag med just nu, vad jag kan göra åt det. En pusselbit är att jag till slut har insett att jag faktiskt har något att säga världen, och att det finns människor som vill lyssna. Tidigare har det hindrat mig onödigt mycket.

Men sen är det formen – vad funkar för mig? Blogg, nyhetsbrev, video, workshops, event, retreater, coachingprogram, intervjuer, youtube, sociala medier, nätverkande, … osv. Och så är det strukturen, hur få in rutinerna i arbetsdagen/-veckan?

Jag har inte landat i något säkert svar än hur jag ska lyckas få ur mig mer än jag redan gör, men jag har några idéer som puttrar som bäst …

Så vad är din “input/output-ratio” och vad är svårast/lättast för dig?

  • Ser du till att ha tillräckligt mycket tid för att tanka in nya idéer och inspiration och att reflektera över vad du vill föra ut?
  • Och ser du till att få ut det du får till dig till din tribe, utan att begränsa dig och tro att du inte har något att komma med?

För du vet ju att när du släpper dina begränsningar och står i ditt fulla ljus, så ger du dina medarbetare, familj och vänner, följare och kunder samma möjlighet. Och det är det du är här för.

Tänk också på det här om du har svårt att få saker ur händerna:

Du är inte här för att vara perfekt. Du är inte här för att ha alla svaren. För att kunna precis allt.

Du är här för att säga “Det här tror jag på, det här är viktigt för mig, det här vill jag bidra med för att det är det som finns i mitt hjärta och gör mig lycklig“. Inget annat.

Så bered plats för Prästinnan i dig att både tanka nytt och fylla på – och att föra ut ditt budskap i världen.

För kom ihåg: It’s not about you – it’s about themDet handlar inte om dig. Det handlar om dem – de du är här för att hjälpa genom att göra din grej. De väntar på dig och det som bara du kan bidra med – det som du säger på ett sätt som ingen annan gör, det som går rakt in i just deras hjärtan, det som du kom hit för att bidra med.

Tack för allt gott du redan gör, och allt du kommer att göra!

Med mycket kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev här nedan för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *