Blogg

Frågan som hjälper dig att säkerställa att du väljer från själen

Det själen önskar blir bra för alla både nu & senHej fantastiska du!

Du som vill leda från själen vet ju att känslan du söker när du ska ta ett beslut är känslan av expansion – öppenhet, lätthet, värme, pirr. (Till skillnad från känslan av kontraktion, sammandragning, som ju betyder att det inte är rätt beslut.)

Men du har kanske också varit med om att i efterhand inse att du i ögonblicket nog hade missförstått den där känslan, eller hur?

Det kanske kändes väldigt expansivt i ögonblicket att äta den där chokladkakan, kyssa den där grodan eller köpa den där dyra bilen – men ett par timmar efter chokladkakan kanske känslan snarare är energilöshet, dagen efter kyssen kanske du inser att det inte var drömprinsen som lockade utan bekräftelsen, och månaden efter bilköpet kanske den expansiva känslan av att ha unnat dig något lyxigt förbytts i den stressande känslan av att behöva betala en räkning större än dina intäkter …

Du inser att det du tog för ett ja från själen egentligen inte var det, utan du blev bländad av egots önskningar, ibland så lika känslan från själen.

Känns det igen? Jag tror att vi alla varit där någon gång åtminstone.

Men hur ska du göra för att inte hamna där igen, du som vill följa din inre vägledning och komma från själen i allt du gör?

Knepet är att lägga till ett led på frågan du ställer dig, så att den istället blir så här:

Kommer det här valet att kännas expansivt även om en timme/imorgon/nästa vecka/nästa månad/i framtiden?

Märker du skillnaden? När du står inför chokladkakan/grodan/bilen och känner efter hur valet kommer att kännas inte bara just nu, utan även i morgon och dagen efter, så blir valet lättare, eller hur?

Det ger dig också tillfredsställelsen att känna dig som en sann ledare över dig själv.

Lycka till!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev här nedan för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *