Blogg

När Silicon Valley fick mig att ryta till

Själen är din inre kompass som alltid pekar mot kärlek & tillitHej fantastiska du!

Jag tittar på den engagerade amerikanska kvinnan framför mig som berättar om utmaningarna hon haft att hitta långsiktigt riskkapital till sitt företag.

”Care takes a little bit longer”, säger hon och visar hur de i varenda del av företaget ser till att varken belasta miljö eller människor. Det gör att investerarna får vänta kanske 3-5 år längre på sin avkastning.

Men i gengäld är det en investering inte bara i pengar, utan även i naturen, i en bättre arbetsmiljö och i mänskliga rättigheter. Med en stor potentiell uppsida även finansiellt – för den tålmodige.

Sen berättar hon om sin väninna. Hon, som hade genomfört en utförlig marknadsanalys och fått en överväldigande bekräftelse på att hennes affärsidé var något som en stor majoritet av de tillfrågade kvinnorna gladeligen ville betala för. Men trots det fick nej av varenda riskkapitalist i Silicon Valley.

Det som väcktes i mig när jag lyssnade på henne var en känsla av att ”Nu räcker det!”

Nu räcker det med kortsiktiga lösningar. Nu räcker det med blindhet inför miljöfrågor, arbetslivsmiljö och mänskliga rättigheter med hänvisning till plånboken. Nu räcker det med att inte kunna se längre än sin egen bakgård och bara hålla sina egna kompisar om ryggen.

Nu räcker det med beslut tagna från ego, rädslor, sår och gamla berättelser!

Det handlar om att det är dags för oss alla, oavsett kön, ras, nationalitet eller religion, att ta klivet över tröskeln och äntligen bli vuxna. Bli ledare, både i våra egna liv och för andra.

Ta ansvar för oss själva och våra skuggor. Medvetet välja att komma från själen, från kärlek och tillit.

Och därmed börja bygga en ännu bättre värld, för oss själva och för våra barn.

För den här världen har inte bara blivit som den är. Det är vi som har skapat den. Och det är bara vi som, tillsammans, kan skapa något annat.

För att det ska kunna ske behöver var och en av oss ta steget in i ett ansvarsfullt, långsiktigt ledarskap, för oss själva och andra, som kommer från själen.

Vi kan inte längre dela upp oss i “vi och dem” och tro att vi inte har något med varandra att göra. Vi kan inte längre ta ett beslut och att tro att det vi gör inte påverkar någon annan. Vi kan inte längre gömma oss bakom “ekonomin” som orsak till det ena tokiga beslutet efter det andra.

Vi kan inte längre blunda för att den här världen är vårt gemensamma ansvar och ledarskapet över den börjar i vårt eget hjärta. 

Vi kan inte längre sitta i vår offerkofta och säga att det inte handlar om oss, att det är någon annans ansvar.

Vi måste lyfta diskussionen till en högre nivå.

Vi behöver ledare som vågar stå för världen som kärlek, tillit och respekt. Omtanke och eftertanke. Som tar ansvar för sig själva, sina närmsta, sin omgivning och resten av världen. Som vet att det är fullt möjligt att värna både miljö och människor, barn och djur, hav och land, organisationer och företag, om vi bara lyfter blicken till själens nivå.

På själens nivå hittar vi vinna-vinna-lösningarna som vi inte ser när vi är fast i ego, rädslor, motsättningar och krig.

Det kanske tar lite längre tid (eller inte!). Men det är vad som behövs nu.

Jag hoppas att både kvinnor och män ska välja att stötta varandra i den här transformationen, för alla behövs.

Mitt sätt att bidra handlar om att hjälpa kvinnor växa in i sitt ledarskap. 

För fundera en stund över vad som krävs för att just kvinnor ska våga och kunna ta steget och bli ledare, inte bara för sig själva utan också för andra?

Vi har i vårt DNA sedan årtusenden cellminnen av att inte ha räknats, inte ha fått vara med, inte haft någon röst, ja, till och med lemlästats och dödats om vi ändå skulle ha sagt vår åsikt eller delat med oss av vår kunskap.

Inte så konstigt kanske om vi är lite försiktiga med att visa framfötterna på en gång.

Nu behöver vi tack och lov inte längre vara offer för historien.

I vår del av världen har vi alla möjligheter att gå före och visa vägen för det nya ledarskap som behövs nu. Ett ledarskap från själen.

För att fler ska både våga och kunna ta det här ansvaret och kliva in i det nya ledarskapet behöver vi stötta varandra.

Vi behöver skapa miljöer där det är okej att vilja mer, att säga sin åsikt, att stå för det som är sant och viktigt.

Miljöer där vi hjälper varandra att expandera in i nästa steg, trots att vi bär på rädslor seda årtusenden om vad som kommer hända om vi gör det.

Där och då, när jag lyssnade på kvinnan som berättade om sina utmaningar att hitta finansering till sitt fantastiska företag som gjorde så mycket gott på jorden, bestämde jag mig för att jag ville vara med och skapa sådana miljöer.

Jag bestämde mig för att snabba på förverkligandet av en dröm jag haft i många år redan: Att bjuda in till en mötesplats, en helig systercirkel, ett kreativt växthus och gemensam arena för kreativa kvinnor med hjärta som vill kliva in i ledarskap i Själens era på riktigt.

Jag kallar det Shine Your Light Sisterhood. Och du är inbjuden!

Här talar vi om modet att visa hela sig själv i världen. Att våga dela med sig av alla sina gåvor. Att ta ansvar för sig själv och stå upp för det vi tror på. Att våga prata med andra om det som är verkligt viktigt.

Att stå för själ och hjärta i alla samtal och inte dras in i drama och ego. Att vara hela, äkta, levande vuxna människor som kommer från kärlek och tillit och sprider ljus i världen. Och mycket, mycket mera.

Jag känner verkligt hopp i det här. 

Så många modiga, fantastiska kvinnor som vill stötta varandra att gå ut och stå upp för de värden som vi alla längtar efter i en värld där till och med presidenter tycker det är helt okej att ljuga oss rakt i ansiktet.

Shine Your Light Sisterhood vill bidra till att sprida ett nytt ledarskap i världen, och i min värld börjar det med oss kvinnor.

Vill du vara med?

Läs mer på ShineYourLightSisterhood.com. Det skulle vara en ära att få ha dig med.

Vad väcker det här i dig? Känner du att du klivit in i ledarskap i ditt liv? Är du redo att ta ytterligare ett steg? Kommentera gärna!

Och känner du någon som du tror skulle uppskatta det här, dela gärna vidare! Tack för din omtanke.

Önskar dig allt gott!

Med kärlek & passion,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev här nedan för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *