Det osynliga arbete som skapar genombrott – eller Vad gör en prästinna & shaman egentligen?

Din energi är skapande Vad vill du skapa idag?Hej fantastiska du!

Jag påbörjade det här blogginlägget för några veckor sedan, och då resulterade det i en video istället. Men nu ville det bli ett blogginlägg … Här kommer det:

 

“Jag har gått i terapi i flera år utan att komma åt det här och nu försvann det på en dag … Jag vet inte vad du gjorde, men – tack!”

“Jag vet inte vad som hände, jag känner bara en sådan enorm kärlek och tillit!”

“Jag har letat i flera år efter min grej, trodde aldrig jag skulle hitta den, och nu plötsligt vet jag precis vad jag ska göra!”

“Det känns som om du har räddat livet på mig. Tack!”

“Efter retreaten märker jag ett skifte i mig som inte försvinner – jag känner mig gladare, lättare, tryggare på något sätt.”

Den här typen av kommentarer får jag efter varje retreat, workshop och event jag håller, och även efter coachningssamtal och ibland bara möten med människor.

I början gjorde det mig, förutom otroligt ödmjuk och tacksam, direkt förbryllad, för jag tyckte ju inte att jag gjorde något särskilt. Jag förstod inte vad det var som ledde till de här starka upplevelserna, genombrotten och skiftena.

Det är först de sista två-tre åren som jag har börjat förstå vad som egentligen händer när jag möter människor på det här sättet. (Ja, ska jag vara helt ärligt förstår jag det inte till hundra procent fortfarande, men jag har fått förklarat för mig att jag inte heller behöver det, så det är okej!)

Insikten jag till slut fick för några år sedan var denna:

De här upplevelserna av genombrott och transformation har egentligen inget att göra med vad jag gör eller säger, utan om min energi. Eller snarare den energi som sänds igenom mig.

Mina guider använder mig och min energikropp som en kanal för överföringar och så kallade transmissioner. De hjälper till att låsa upp blockeringar i energikroppen för att bereda väg för genombrott som för personen i fråga till nästa steg i livet, så att de kan uppfylla sina syften och bidra med gott på jorden.

I teorin skulle jag alltså egentligen inte behöva göra någonting alls, utan bara kunna stå där på scenen eller framför gruppen, och det som deltagarna kom dit för att få uppleva skulle ändå ske, oavsett vad jag sa eller gjorde. (Det känns ju ganska skönt att höra för en tidigare prestationsprinsessa!)  

Men så fungerar det inte heller. För att du ska bli mottaglig för den här energin behöver ditt ego vara ur vägen. Om jag bjöd in dig till en retreat där jag inte sa ett ord skulle ditt ego slå fullständigt bakut, du skulle låsa dig och energin skulle inte kunna nå fram till dig.

Alltså måste jag prata om något och ge dig uppgifter, så att du håller dig öppen för det som kommer igenom mig till dig och transformationen därmed kan ske.

När jag insåg detta – att det är min kanal som skapar transformationen hos dig, inte exakt vilken metod jag använder eller vad jag säger – så förstod jag att min energinivå och min kanal plötsligt hade blivit mitt allra viktigaste arbetsredskap.

Mitt jobb bytte arbetsbeskrivning!

Redan innan jag fullt ut förstod det här hade jag redan jobbat mycket med att rensa mig själv från ego, hela gamla sår, rena min energi, öppna upp min kanal, ordna mitt liv så att jag bara gör det jag älskar och skapa plats för mitt kall i mitt liv.

Så snart jag förstod att min energi påverkar andra i så hög grad som jag nu vet att den gör, har jag arbetat ännu mer målmedvetet med att hålla min egen energi hög och klar, så att mitt energifält – mitt instrument för transformation – ska kunna göra sitt jobb så bra som möjligt.

Jag har insett att det allra viktigaste i mitt jobb, det jag ska lägga mest tid på, inte längre är att coacha, skriva eller tala (även om det är vad jag de facto gör för att komma i kontakt med människor så att helande och transformation ska kunna ske).

Det allra viktigaste är att hålla min kanal ren och öppen så att jag kan överföra så hög och klar energi som möjligt till dig. Om jag gör det är det inte lika viktigt exakt vilka ord jag använder i mitt blogginlägg eller vilken metod jag väljer som coach – energin och kanalen hjälper dig att hitta dina egna svar på det sätt som är bäst för dig.

För att kunna göra det behöver jag känna mig själv så väl, vara så medveten om min historia och mina egna skuggor, att jag direkt märker om jag hamnar i ego, försvar, agerar från rädsla istället för tillit.

Då måste jag kunna hejda mig, höja mig över det och fortsätta komma från själen (idealt inte ens vara där nere och vända – men jag är människa, så det är klart att det händer någon gång ibland!).

Så här ser ett axplock av min nya arbetsbeskrivning ut:

 • Ständigt utveckla mig själv. Jag har en oerhört duktig coach som stöttar mig i både min andliga utveckling och med det entreprenöriella. Ibland tar jag även hjälp av en medial vägledare, när jag inte själv kommer åt det som rör mitt innersta. Jag lägger mycket både tid och pengar på coacher, mentorer, lärare, resor, vägledning och stöttande systerskap för att bygga upp min stamina och mitt ledarskap, tilliten till min kunskap, erfarenhet och min kanal, samt få tillgång till verktyg, metoder och kunskaper som hjälper dig att slappna av för att kunna ta emot energin och vägledningen.
 • Ständigt rensa och rena mig själv från mina egna sår, trauman, ego och allt som har med mig att göra, så att jag är en tom och klar kanal för det som ska föras ut till dig och de andra som jag är här för att arbeta med.
 • Se till att jag enbart arbetar med det som är min grej och inte lägger tid på sånt som dränerar mig, för det urholkar min energi. Jag har till exempel städhjälp en gång i månaden och matkassar som kommer hem till dörren varje vecka, jag har ett team i företaget som tar hand om det mesta av administration,  kommunikation, teknik, formgivning och projektledning, så att jag kan fokusera på mina grejer (jobbar på att det ska bli ännu mer, men har kommit en bra bit redan).
 • Sätta hälsosamma gränser, både hemma och på jobbet (det är nödvändigt, annars hade jag inte haft en möjlighet att göra allt detta – och det bidrar till att höja energin att respektera sig själv och andra och vara tydlig med det).
 • Inför varje samtal, blogginlägg, nyhetsbrev, Facebook-inlägg eller annat som ska nå dig, rena mig själv, bli 100% närvarande, öppna ett heligt rum, åkalla alla guider och vägledare som ska vara där och låta det strömma igenom som bäst hjälper dig.
 • Göra tid och plats för att tala med mina guider och hjälpare, ta emot och kanalisera deras budskap, både till mig personligen och de som jag ska föra vidare. Ibland får jag ta mig tid att ta emot budskap som jag ännu inte kan föra ut, det är bara saker jag ska veta, men det är för tidigt att dela. Ibland arbetar jag med att känna in, rensa och skicka ljus till mina klienter och kursdeltagare. Ibland till oroshärdar i världen eller situationer som behöver kärlek.
 • Värna min egen energi, så att jag inte drar till mig för mycket tung energi som skadar min kanal och mitt kall, för då kan jag inte vara den vägvisare för andra jag är här för att vara. Det handlar till exempel om att tacka nej till vissa sociala aktiviteter och förslag på samarbeten, kontakter och erbjudanden som inte är i harmoni med mig och min själ.
 • Se till att ha utrymme för en daglig ritual med sånt som höjer energin och renar kanalen, som till exempel rörelse, sång, dans, musik, meditation, energirensning, reflektion, skrivande och kanalisering. Min morgonritual kan ta mellan en och tre timmar, och det gör jag dagligen.
 • Se till att jag får tid att skriva, reflektera, tänka, känna och transformera det jag får till mig till sådant som går att lära ut, inspirera om, sprida vidare, så att det kan bli förstått och andra kan ta det till sig.
 • Själv gå på healing, vägledning och energirensning för det jag inte klarar att ta hand om på egen hand.
 • Se till att jag har en harmonisk miljö omkring mig, för vår dagliga omgivning påverkar energin enormt mycket. I detta ingår att se till att jag har en helig plats, mitt “tempel”, där jag kan skapa och gå in i enbart den högsta energin.
 • Se till att jag får återhämtning och vila, för i stress stänger du ner din kanal och kan inte överföra någon positiv energi alls.
 • Se till att jag får utlopp för min kreativitet, vilket höjer energin och stärker kanalen.
 • Äta näringsriktig, bra mat med mycket livskraft som ger min kropp ny energi varje dag.
 • Uppskatta, ta hand om och röra på min kropp så att den får det den behöver för att hjälpa mig själv att hålla energin hög.
 • Se till att jag får vara med om upplevelser, resor och möten som får mig att växa och ger mig njutning, glädje och tacksamhet, vilket höjer energin.

Och detta är bara för att hålla energin så hög och kanalen så klar att jag sedan kan göra själva jobbet på bästa sätt: Höja energin i mina grupper, rensa energin i dessa, känna in vad min tribe och mina grupper behöver just nu, skapa material som hjälper dem med detta, göra överföringar, skicka ljus, ha medkänsla och känna in människor som kämpar och hjälpa dem, coacha, skriva och tala med en ren kanal, lyfta alla möjliga diskussioner till själens nivå och så vidare.  

Det kanske låter som en diger lista, och jag kan naturligtvis inte säga att jag lever upp till varenda en av dessa punkter varenda dag. Men jag kan ärligt säga att jag gör mitt bästa, ärligt och idogt, och jag märker att det ger resultat hos mina kursdeltagare, coachningsklienter och även i min tribe, ni som följer mig på den här spännande resan.

Jag gör allt det här eftersom jag nu förstår vad jag är här för att göra: Erbjuda transformation genom min energi, min erfarenhet och min kanal.

Hur påverkar du andra i ditt arbete med din energi?

Om det med viss självklarhet är viktigt för en coach, prästinna och shaman att värna sin energi tänker jag att det också finns andra yrkesgrupper där vi borde tänka mer på vilken energi vi kommer in i jobbet med.

Eller hur?

Vi är alla energivarelser och vår energi påverkar andra konstant. Om vi kommer från sår och rädslor eller från själen gör enorm skillnad för resultatet av vårt arbete.

Först är det lätt att tänka på de uppenbara, som lärare, sjukhuspersonal, äldrevårdare, psykologer, terapeuter och förskolepedagoger.

Sen tänker jag på chefer och ledare i alla möjliga positioner! Tänk hur mycket medarbetarna skulle kunna växa och bidra, när de har en ledare som kommer med hög energi från själen varje dag – slut på revirpinkeri, snoppmätartävlingar och svågerpolitik!

I nästa steg tänker jag på arkitekter som bygger de hus vi ska leva i, programmerare som skapar de program vi använder för att finna kärleken och söka jobb, konsulter som försöker effektivisera våra myndigheter, politiker som vill hjälpa de som hamnat utanför samhället, filmskapare som för in minnen i våra hjärnor och bartendrar som emellanåt betjänar människor i både sorg och frustration …

Listan kan göras lång!

Jag tänker att egentligen alla människor mår bra av att tänka ett varv till på hur vi påverkar andra med vår egen energi. Alla är inte prästinnor eller shamaner, men alla kan bli medvetna om vilken energi de skickar ut och hur den i sin tur påverkar andra och därmed resultatet av deras arbete, och se till att bli bättre på att komma in i en situation med en bra energi.

Jag är nyfiken – vad gör det för skillnad i ditt arbete om du kommer in med låg eller hög energi? Om du inte provat, gör det och kommentera hur det gick!

Tack för allt gott du är och gör!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev här nedan för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

4 svar

 1. Hej.
  Jag tänkte på det här att vara chef och komma in med rätt energi.
  Jag har mer och mer växt in i min roll som personalchef på Flickorna Lundgren. Iblrjan sa min köra svärmor du måste stå på dig få mer skinn på näsan.
  Men det är inte så jag arbetar idag, jag går in med min körlek och min tillit till mina medarbetare, förklarar vad jag vill och försöker att se deras bästa sidor.
  Det jag kan se allra mest nu efter 7 år är min hovmästare som kommer från ett ” hårt” Poland där störst kommer först. Hur hon förstår vad jag menar och också kommer från hjärtat.
  Det gör min så fantastiskt glad att se att det verkligen fungerar och hur mycket körlek det finns mellan oss på jobbet. Unga människor som inte fyllt 20 men som jobbar hårt och ger mig ett leende vid dagens slut och säger. Ann-Lie idag var det tufft men vi klarade det.
  Tack Carolina för att du har hjälpt mig att se allt detta och att kunna använda det i verkligheten..
  Nu är det. I. Andra uppgift här på jorden som kommer att pocka på med ännu mer uppmärksamhet. Vi får sehur den vägen ser ut. Vägen till ett mer hållbart, jämnvikt och fredligare samhälle.
  All kärlek
  Ann-Lie

  1. Ja, det är så viktigt som du skriver, Ann-Lie, att komma in med rätt energi som chef. Vilken härlig känsla att känna att du får tillbaka det du skickar ut! Du gör ett fantastiskt jobb! Och nu är det snart nya saker på gång … Kram ♥ Carolina

 2. Hej.
  Vill bara tacka för detta inlägget då det har gett mig stöd i tanken, när oförstående personer inte ser allt jobb jag lägger ner på min egna personliga utveckling, hur tufft det kan vara och att det kan ta lite tid ibland. Helt klart ett osynligt arbete. Men energi är vågor och vågor påverkar varandra i allra högsta grad! Tack.

  1. Tack, Carmen, vad glad jag blir att höra att du blir styrkt av inlägget. Det är så viktigt det här och det kommer bli viktigare och viktigare! Tack för ditt värdefulla arbete. ♥ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *