Dagen då jag utmanade mig själv dubbelt – och vad du som har ett budskap till världen måste komma ihåg!

When you are totally at peace with yourself, nothing can shake youHej fantastiska du!

Förra torsdagen utmanade jag mig själv dubbelt:

Dels klippte jag mig ännu kortare (kände mig kaxig och bara lite skraj – men jag blev nöjd!) (bild längre ner).

Dels tog jag ställning för mig själv och min mission i ett blogginlägg på ett sätt jag aldrig tidigare gjort (kände mig kaxig och livrädd – men också nöjd!).

Som du kanske läste handlade det om att för mig själv formulera och sedan dela mitt beslut att inte längre göra mig tillgänglig för offer-energi. Den typ som säger “Jag vill utvecklas och växa”, men som sedan ändå inte gör det som behövs för att utveckling ska kunna ske.

Jag satte en gräns. Sa stopp och belägg och gjorde ett val. Jag var TYDLIG och stod upp för det som är min sanning om vad jag är här för att göra, och inte göra.

Tänk att det kan vara så utmanande (både för mig själv och för andra)!

Varför var detta så utmanande för mig?

Muntligen, tillsammans med mina klienter, kursdeltagare och systrarna i Shine Your Light Sisterhood, på retreater och event, har jag aldrig haft problem att vara tydlig. Där har ju alla valt att vara med, tackat ja till att växa och där pratar vi om att komma från själen vs att komma från egot, så det är inga okända begrepp. Och skulle någon bli triggad kan vi prata om det och upptäcka lärdomen i det tillsammans.

Men på nätet har det känts annorlunda. Ett inlägg på bloggen, Facebook, Instagram – det kan ju hamna i händerna på mer eller mindre vem som helst …

(Någon som känner igen sig? Åtminstone 90% av mina entreprenörsklienter, som ju ofta behöver finnas på nätet för sin verksamhet, vet jag i alla fall!)

Missförstå mig inte här. Jag har inga som helst problem att möta kloka invändningar och åsikter från andra som kommer från själen, som talar från kärlek och tillit.

Men på nätet generellt verkar det tyvärr inte alltid vara det vanligaste. Många verkar reagera direkt från ego och rädslor. De flesta är inte ens medvetna om vad de gör, utan agerar bara som de har lärt sig utan att tänka på (eller kanske inte ens förstå) hur det påverkar både dem själv och andra.

Därför har jag varit mer försiktig med hur jag formulerar mig för att inte trigga ego-reaktioner.

Denna rädsla maskerades till ett till synes ganska logiskt argument: “Jag VÄLJER att inte utsätta mig för det, eftersom jag är så känslig …”

Men detta argument är ju inget annat än förklädd offermentalitet! Och det är ju det sista jag själv vill sprida vidare.

Alltså behöver jag, för att kunna vara den ledare jag är här för att vara, släppa den rädslan. Jag måste skriva direkt från hjärtat och själen, helt utan tankar om det jag skriver kommer reta upp någon eller leda till reaktioner. Jag måste våga säga mitt hjärtas mening om saker och ting, annars dimmar jag mitt eget ljus.

Bara så kan jag nå ut med min fulla kraft.

Gör inte som jag gjorde: Låt inte förklädda offerhistorier hindra dig från att göra det du är här för!

Nu gör jag det inte längre. I Frankrike (vilket jag berättade om här) gjorde jag upp med en hel massa offer-stories, bland annat den om min känslighet.

För jag är ju Drottningen i mitt rike! Ledaren i mitt liv. Precis som jag lär alla mina systrar i Shine Your Light Sisterhood och Shine Your Light Mastermind.

Jag kan sätta vilka gränser jag vill, skapa den space jag behöver och skaffa stöd och support som förebygger den situation jag är orolig för.

Och skulle det ändå hända att jag tappar energi, så vet jag hur jag tar hand om mig själv och hämtar tillbaka min energi. Jag har miljoner metoder och verktyg för det. Inget som jag inte kan handskas med, alltså!

Jag har klivit helt och fullt in i ledarskap och tänker inte längre låta någonting hindra mig från att stå upp för det jag tror på och vet är viktigt för världen.

Så vad hände då? Fick jag möta mycket triggad energi?

Nej, inte alls! Bara ett fåtal kommentarer från några som blivit utmanade i sina egna historier. Inget jag inte kunde bemöta från kärlek och/eller bara släppa.

För även om – och ibland särskilt när – jag själv kommer från själen och har rensat bort allt mitt ego från det jag säger eller skriver, så kan människor fortfarande bli triggade av det. Det är viktigt att veta för dig som, precis som jag, känner dig kallad att kliva in i ledarskap: andras reaktioner behöver inte ha någonting över huvud taget med dig att göra.

Läste du det? Gick det in? Vi tar det en gång till:

Till dig som är eller vill bli en ledare/har ett budskap till världen: Även om du ser till att tala från kärlek och tillit istället för från sår och begränsande tankar, så kan människor ändå bli triggade av det du säger, gör eller är.

Och det har, oftast, INGENTING med dig att göra.

Det handlar enbart om deras egna historier.

För när du står upp för dig själv, när du lyser ditt ljus i världen, så väcker det en längtan inom andra att göra likadant (vi vill ju alla vara sanna och modiga!). Men alla är inte där än. De har inte bearbetat sina sår, inte släppt sina offer-stories och det är ännu lite för smärtsamt att se detta. Alltså vänder de sin frustration, som egentligen borde riktas mot dem själva, ut mot dig istället. För det är lättare.

Detta är oerhört vanligt, vi gör det alla då och då. Det kallas att projicera.

En ledare (eller vilken synlig person som helst, oavsett om de ser sig själva som ledare eller inte) får alltid ta emot andra människors projektioner, alldeles oavsett vad de själva faktiskt gör. 

Det här är otroligt viktigt att veta för dig som vill gå ut i världen och göra din grej!

Låt inte dina rädslor att möta andras triggade energi (= projiceringar) hindra dig från att sprida ditt budskap och göra det du är här för att göra – du är alldeles för viktig!

Och kom ihåg att alltid, alltid, alltid fokusera på din tribe. De som fattar dig, gillar dig och vill följa dig. Strunta i de andra, lägg inte din energi på dem!

För även om jag fick ett par triggade kommentarer, så var den överväldigande majoriteten av typen:

“Wow! Vilken spark i ändan! Tack för den – nu kör vi!”

och

“YES! Det här har jag längtat efter att höra dig säga – tack!!”

Jag känner mig så otroligt ödmjuk, tacksam och inspirerad av er alla, som tillsammans med mig tar klivet in i ledarskap och börjar ifrågasätta den offer-mentalitet som styrt vårt samhälle alldeles för länge i Egots era. Nu är vi klara med den. Nu tar vi klivet in i Själens era och bygger en ny värld tillsammans.

För …

“When you are totally at peace with yourself,
nothing can shake you.”
– Deepam Chaterjee

Den som vill vara en LEDARE i Själens era arbetar med sitt eget inre, sina egna sår och historier, för att skapa frid och skönhet inuti. När vi blir triggade av något ser vi det för vad det är: en signal som pekar på en möjlighet att växa, att här är något som behöver lyftas upp till ytan, bli sett och bekräftat och få kärlek.

Det är så vi helar världen, en reaktion i taget. This is the Shamanic way.

Det är inte ett enkelt arbete, det ska gudarna veta! Det är ingen dans på rosor att kliva in i sin egen storhet, erkänna sina enorma resurser och börja se på sig själv och andra med kärlek och tillit.

Men det är den resan vi har valt. Och vi kan inte tänka oss något annat.

Så, för att citera några av er:

Nu köööör vi! Själens era, here we come – in peace, love & understanding och med massor av POWER under sulorna!

Med bus, energi & massor av kärlek,
Carolina

PS. Så här blev den nya, modiga frisyren!

Carolina Gårdheim är grundare av Shine Your Light Sisterhood & Kreativ Insikt, författare, prästinna, Shaman, civ ek DHS & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *