Blogg

Nyckel 1: Rädslan för den kreativa, “kvinnliga” kraften – hur handskas du med den? (del 2 av 5 i artikelserien Kanalisering & tema för januari 2019)

Hej fantastiska du!

Förra veckan delade jag den kanalisering med tema för januari som mina guider givit oss i Shine Your Light Sisterhood (online-gemenskap för ljusgudinnor och växthus för ledare i Själens era) med dig.

Läs eller lyssna till kanaliseringen längst ner efter blogginlägget.

Jag utlovade då också att dela de fyra nycklar vi arbetar med i programmet under månaden – en för varje vecka i fyra veckor framöver med start idag.

Detta för att jag så gärna vill att du ska få känna på vad det kan innebära att göra den här resan, som sker under vägledning av mina guider Herakleon, Väktare av Den skapande principen. När du tar till dig kanaliseringen och arbetar med nycklarna kommer det att ske förändringar i ditt liv. Kanske du inte upptäcker det omedelbart, men om du är uppmärksam och närvarande, kommer du att märka det.

Det är min gåva till dig som start på 2019.

Här kommer månadens första nyckel: Rädslan för den kreativa, “kvinnliga” kraften – hur handskas du med den?

I månadens kanalisering pratar Herakleon om vår rädsla för Den skapande principen, som är den kreativa, skapande, även kallade kvinnliga, kraften. Den står för överlämnande, ovisshet, frihet, spontanitet, livsglädje, varande, närvaro, att följa sina känslor, flexibilitet, flöde, mottagande, njutning, sinnlighet, tillit, öppenhet och kärlek. Allt det som behövs för att kunna låta det som vill skapas genom oss skapas.

Men det här skrämmer oss, för vi tolkar den här kraften som “kaos” och är rädda att vi inte ska klara av att handskas med den, att den till och med ska förgöra oss, om den får “härja fritt”.

Det här är anledningen till att den feminina skaparkraften (med grund i den kvinnliga sexualiteten)/kvinnor genom historien har begränsats, stängts in, huggits ner, fängslats, gjorts syndig och fel, och till och med slagits ihjäl.

(Observera att det här egentligen inte har med kvinnor som människor att göra. Den kvinnliga kroppen är bara kärlet som synliggör Den skapande principen, som alla människor bär inom sig, men som kvinnor hittills haft lättare att få kontakt med. Jag tror att i framtiden kommer kvinnor och män (om nu “kön” kommer vara en beskrivande faktor då, personligen tror jag att det kommer upplösas på sikt) ha lika stor tillgång till båda de här krafterna – Den skapande respektive Den omfamnande principen.)

Det är inte något som enbart män gör – det här gör vi alla. Hela samhället bär på rädslan för den enorma kraft som finns i skapandet från källan (så stor att jag inte ens hittade mänskliga ord för den, när mina guider försökte förmedla det till mig) och försöker därför kväsa den på olika sätt.

Det sker t ex genom att vi försöker ta kontrollen genom att planera och fatta beslut från egot/intellektet istället för att lita på våra känslor och den vägledning vi får inifrån. Eller genom att lägga på strukturer/modeller/organisation över skapandet på ett sätt som kväver den istället för att omfamna och stötta den. Du kanske vill nå ut med dina tjänster, men känner en osäkerhet inför hur du ska göra. Istället för att lyssna till dig själv och fråga din inre vägledning så köper du rakt av de färdiga modeller som finns, som fungerat för andra, men som kanske inte är rätt för dig. När det inte fungerar tror du att det är fel på dig eller dina tjänster, när det bara handlar om att du inte följt din inre vägledning.

Frågor att ställa till din själ och/eller skriva om den här veckan:

  • Föreställ dig att du skulle släppa din fulla kreativa skaparkraft helt fri. Låta den få fullt utrymme i ditt liv. Låta dig själv vara i den ovisshet som skapandet innebär, där du släpper kontrollen och öppnar dig för att vara en kanal för det som vill skapas genom dig. Vilka rädslor väcker det i dig? Tror du dig själv om att kunna handskas med vad det kan leda till?
  • Be din själ visa dig på vilket eller vilka sätt du försöker begränsa eller kväva den här skapande kraften i ditt liv? Vad leder det till för resultat?

Vad kommer upp? Kommentera gärna här nedan – jag är nyfiken på att få höra!

—-

Det här var den första av fyra nycklar till vårt tema för januari i Shine Your Light Sisterhood, som jag valt att dela med dig som en gåva på det nya året. Om en vecka kommer nästa nyckel, håll utkik här då!

Och skulle du vilja få mer av det här, plus en fantastisk gemenskap och otroligt mycket inspirerande material enbart till för din blomstring, är du varmt välkommen att bli medlem i vårt fantastiska systerskap.

Önskar dig en kreativ vecka och allt gott!

Med kärlek,
Carolina

Kanalisering: Den skapande principen ger dig superkrafter >

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *