Tror du att gräset inte är grönare på andra sidan? Dags att tänka om!

Hej fantastiska du!

Känns det som om du sitter fast? Som om du har provat allt och ändå inte kommer vidare? Får du höra att det du vill göra åt situationen inte kommer hjälpa?

Lyssna inte på det – lyssna på dig själv, för du har förmodligen helt rätt!

Här förklarar jag varför.

“Gräset är inte grönare på andra sidan staketet.”
“Du kan inte flytta från dina problem.”
“Du har alltid dig själv med dig, vart du än går.”

Något du känner igen? Något du fått höra på sistone? Kanske när du berättat om din längtan efter att flytta någon annanstans?

De här uttrycken säger oss att vi alltid ska börja med oss själva innan vi försöker ändra på något i vår omgivning. De har förstås helt rätt.

Men se upp, för de kanske inte gäller dig och din situation!

Är du i min tribe tror jag att det till och med kan vara skadligt att tro på dem över din egen inre vägledning – det riskerar att stoppa dig i din utveckling.

För du jobbar ju kontinuerligt med din egen utveckling, tar ansvar för dina känslor, lyser ljus på och bearbetar dina skuggor, växer och expanderar hela tiden från själen, eller hur? Du försöker inte fly från dina problem, du tar istället tag i dem och gör allt du kan för att vara ledaren i ditt liv – inte ett offer för omständigheter.

När en person som du känner att du har “provat allt” och ändå stöter huvudet i väggen gång på gång, kan det vara ett tecken på att du inte längre är i harmoni med din omgivning.

När en person som du känner att du inte kommer vidare där du är, då kan flytta vara precis det du behöver – röra på dig, söka upp en ny miljö att verka i, som passar ditt expanderade jag bättre.

För när du växer och expanderar inifrån kommer det med stor sannolikhet leda till att du så småningom ”växer ur” din omgivning. Dess energi är inte längre i harmoni med dig och du behöver uppgradera den – annars kommer den hindra dig från att fortsätta växa.

Varför är det så?

Det beror på den universella lag som säger att olika energinivå inte kan existera på samma ställe samtidigt. Lika energi dras till varandra, olika repellerar varandra.

När du flyttade till det hem och den plats du bor på, började det arbete du har nu och träffade de vänner du umgås med, då låg det huset, den ortens, den arbetsplatsens och de vännernas energi på samma nivå som din.

När du sedan medvetet har arbetat med din egen utveckling så har din energi höjts. Vilket betyder att energin i din omgivning också måste höjas, för att du inte ska sluta växa.

Människor du har i din omgivning kommer antingen att följa med dig och automatiskt höja sin energi – eller så kommer de att lämna dig (eller du dem).

Ditt arbete kanske du har bytt (upp) för att anpassa till din nya, högre energinivå – eller så har du lyckats skapa en energihöjning på ditt arbete till exempel genom nya arbetsuppgifter, miljö eller kollegor.

Ditt hus kan du höja energin i genom att t ex rensa, renovera och feng shui-a.

Men energin på platsen där du bor, den ändras inte lika lätt.

Alltså kan det komma en dag då du känner att du verkligen gjort ”allt”, men ändå kommer du inte vidare, och en del av dig viskar …

– Jag behöver flytta. Jag har expanderat så mycket att jag behöver mer space och högre energi omkring mig.

Jag vet inte hur många av deltagarna i mitt Mastermind-program som efter ett års coachning (vilket kan leda till en transformation som i vanliga fall tar många, många år att uppnå) säger så här.

Och det handlar inte om att gräset skulle vara grönare någon annanstans, att vi försöker fly från våra problem. När vi följer själen, som hjälper oss att växa, händer det att vi för att kunna ta nästa steg måste röra på oss. Energin där vi är nu räcker helt enkelt inte till längre.

Men det är lätt att intala sig att inte lyssna på den där längtan …

Själv upplevde jag det här senast för åtta år sedan. Jag hade redan i flera år känt att jag var på väg bort från den plats vi bodde på då. Men det var ju så mycket som ändå var bra … Det är så lätt att börja rada upp argumenten och intala sig själv att “vi har det ju bra här”, “huset är ju så fint”, “det är så nära till dina föräldrar”, “barnen har ju så nära till skolan” och så vidare.

Men du känner ändå att det är något som skaver …

Så var det för mig. Till slut upplevde jag det som om mina guider stod och skrek i öronen på mig: FLYTTA!!! (Den ganska fantastiska resan kan du läsa mer om här >)

Jag var just då ganska ensam i min familj om att vilja flytta, men till slut tog jag beslutet ändå. Jag kunde inte gå emot min inre vägledning längre.

Och mycket riktigt, det blev jättebra, för oss alla.

För den där inre vägledningen brukar ju ha rätt

Den där viskningen, den där längtan, den där inre vissheten … Lyssna till den. Du vet att det inte handlar om att fly från något, du känner dig själv tillräckligt bra för det! Du har gjort jobbet, du kan skilja på rädslor och tillit, ego och själ.

Din längtan säger att din själ vill att du ska fortsätta din resa. Det kan bara ske om du uppgraderar energin omkring dig, så att den passar ditt nya, expanderade jag.

Det kommer bli bra.

När du känner beslutet som en inre vetskap, som att du behöver göra det, så kommer det med största sannolikhet att gå lätt.

När du släpper motståndet och istället öppnar upp för möjligheten (även om du inte har en aning om hur det ska gå till), så dras du nästan magnetiskt dit där du, efter expansionen, passar bättre in. Du hamnar i flow, agerar på inspiration och följer själen, ett steg i taget.

Och plötsligt en dag är det gjort! Du har flyttat, du har levlat upp.

Plötsligt känner du hur mycket lättare det är att andas, hur mycket mer kreativ du känner dig, hur mycket större inspiration du känner, hur mycket gladare du är och hur mycket enklare allt känns. Du är åter i harmoni med din omgivning. Du får åter draghjälp att fortsätta växa.

Den miljö du lever i idag är en spegling av din utveckling hittills. Vill du växa förbi den måste du förändra något – försätta dig i en ny miljö med högre energi, göra mer av det som är din grej, omge dig med människor som har högre energi.

Vad väcker det här i dig? Kommentera gärna!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Shine Your Light Sisterhood & Kreativ Insikt, författare, prästinna, Shaman, civ ek DHS & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *