Blogg

Kraften i att äga sig själv och sluta gömma sig för världen

Hej fantastiska du!Lysa

Under pausen på retreaten berättar hon för mig om alla signaler hon fått från sin inre vägledning om hur viktigt det är att hon nu äntligen, efter att ha gömt sina gåvor för världen i över tjugo år, står upp och berättar vem hon egentligen är.

Vad hon egentligen gör här. Vad det är hon har tryckt undan så länge, av rädsla för att hon inte ska kunna hantera det och för vad andra ska tycka och för vad det eventuellt kan leda till för konsekvenser i hennes liv.

För nu är det dags. Det går inte att vänta längre, och hon vet det.

Alltså börjar jag nästa pass så här:

– Välkomna tillbaka från pausen! Innan vi fortsätter har Anna* något att berätta för oss. Hon ska berätta vem hon är.

– Va’!? Nej! Va’, jag?! Hon ser fullständigt skräckslagen ut, men samtidigt syns det att hon vet att det var detta hon bad om. Nu finns ingen återvändo, inga bakdörrar. Det är dags att följa själen. Dags att bli den hon kom hit för att vara.

– Eehh … okej … Så här var det … (Lång historia följer om bakgrunden, inte nödvändig, men jag låter henne hållas en stund, för jag förstår att hon samlar mod.)

– Okej, så vad är du? frågar jag till slut.

Hon tar sats. Och lite till. Så försöker hon.

– Jag är … jag kan inte! Jag är … nej … det är ju inte JAG, det bara kommer genom mig … Jag är … det handlar ju inte om MIG …

– Okej. Så vad är du?

– Jag är …. jag är … en kanal …

– Vad är du?

– Jag är … eh … Jag är … en healer – men jag gör ju inget! Det går bara igenom mig!

– Så vad är du?

– Jag är … Jag är en healer. Hon rätar på ryggen. Jag ber henne ställa sig upp.

– Jag är en healer! Jag ÄR en healer. JAG ÄR EN HEALER!

Ljuset som strålar runt denna kvinna i detta ögonblick är nästan bländande och hela rummet applåderar spontant hennes modiga återtagande av sig själv och sina gåvor, för vi känner alla hur långt inne det satt och hur utmanande det var.

Sedan låter jag henne gå runt och ställa sig framför var och en av de andra kvinnorna för att säga “Jag är en healer” och verkligen äga det hon är. Men hon kommer inte så långt som till att säga det innan informationen, känslorna, bilderna och energierna sköljer över henne och både hon och kvinnan på stolen framför henne börjar gråta, så starkt är det. Hela rummet känner vad som händer, det är som att det vibrerar överallt. Håren står upp på armarna, ögon tåras, hjärtan öppnas …

Samma sak händer med varenda kvinna hon ställer sig framför.

När mina guider till slut ber mig följa henne tillbaka till hennes stol är vi alla helt tagna.

Det känns som om vi har bevittnat en förlossning, lika magiskt och vackert, fullt av livskraft, djup meningsfullhet och innerlig livsglädje. Födseln (återfödseln egentligen) av en kraftfull healer, som kommer hjälpa många, många människor framöver.

När hon hämtat sig en stund ser hon på mig med ögon som lyser av tacksamhet, lättnad och stolthet. Äntligen har hon vågat ta klivet hon fasat för men innerst inne längtat efter så länge.

Äntligen har hon stått upp för sig själv – och blivit den hon kom hit för att vara …

[divider style=”solid” color=”#eeeeee” width=”1px”]

Det är dags att följa själens viskningar …

Det speciella med den transformation som sker på jorden nu, på väg från Egots till Själens era, berättar mina guider, är att den sker inom en generation, istället för mellan generationer, som tidigare.

Det betyder att människor som fötts och vuxit upp i den gamla tiden mitt i livet upptäcker, inte sällan genom en livskris, sjukdom eller utmattning, en större känslighet, en starkare intuition. De kanske hittar tillbaka till gammal, tidigare undanträngd kunskap eller utvecklar helt nya gåvor. De kanske börjar minnas tidigare liv, kan plötsligt hela, börjar “se” saker eller skapa mer från källan. De känner också ofta ett starkare engagemang i samhällets och världens utmaningar och en inre längtan efter att hjälpa till, att bidra.

De kan inte längre stå emot själens viskningar, de vill börja leva det liv de kom hit för att leva …

Mina guider upprepar ständigt hur tacksamma de är för alla er som tar er an det här viktiga jobbet. De vet vilken utmaning det kan vara. Ni är föregångare, säger de, och de vill att ni ska veta att ni har mycket hjälp och stöd. Det är det de är här för att hjälpa oss med.

Nästkommande generationer kommer födas in i detta, för dem kommer det vara naturligt. Men för att det inte ska bli en fullständig chock för dem att komma hit behövs föregångare som ni, som banar väg och jämnar marken så att övergången ska gå så smidig som möjligt.

Men det har som sagt sina utmaningar …

Den som vuxit upp i och varit van att leva i enlighet med det gamla paradigmet, ställs nu inför utmaningen att helt omvärdera sina erfarenheter utifrån ljuset av den nya kunskap hon plötsligt får tillgång till. Det kräver sin kvinna! (Eller man, förstås! Men mitt uppdrag rör kvinnor specifikt.)

Det är inget du vanligen gör på egen hand. Du behöver stöd. Du behöver resesällskap. Du behöver en guide. Du behöver kanske, som Anna här i inledningen, en “barnmorska” vid sin sida under tiden som det här uppvaknandet/den här förlossningen sker.

Och det är, som jag har förstått det, mitt uppdrag: Att vara barnmorska för ledare i Själens era.

Att hjälpa dessa föregångare att upptäcka sina gåvor, börja dela dem med världen och leva i enlighet med det nya paradigmet. Så att de mer medvetet kan kliva in i en roll som hjälpare, facilitatorer och ledare i den här omställningstiden vi lever i just nu.

Vad är det då som föds fram i dessa föregångare?

Det kan vara vad som helst. Gemensamt är att det alltid kommer från själen, att det alltid innebär en utmaning för personen i fråga och att det alltid leder till att hon börjar dela något med världen som andra har glädje av (och hon själv älskar att dela). En upptäcker kanske sin inre shaman, en annan sin healer eller prästinna. En inser sin gåva som inspiratör och föreläsare, en annan som författare, coach eller entreprenör och en tredje som ledare för ett företag, ett projekt eller annan verksamhet, ofta med ett viktigt budskap till världen.

Själen visar vägen för hur just du och dina gåvor ska användas för att hjälpa andra navigera den här speciella tiden vi lever i så att omställningen kan förlöpa på bästa sätt. Det kommer ändå vara utmanande, men vi kan alla hjälpa till, var och en på sitt sätt.

Vi behöver till exempel medvetandegöra de skiften vi lever mitt i, och därför kan ha svårt att se tydligt, så att vi kan ta oss igenom den här tiden på bästa sätt och bli till största nytta och glädje både för oss själva och andra. Vi behöver fullfölja våra uppdrag, det vi kom hit för.

Vi behöver inse att var och en av oss är viktig och har något att bidra med, och att vi tillsammans klarar mer än vad vi tror när vi lever i det gamla paradigmet.

Risken är annars stor att vi blir överväldigade av våra egna upplever, vår förhöjda känslighet och utmaningarna i att leva i ett samhälle som inte ännu ser våra kvaliteter för vad de är – egenskaper som kommer bli oumbärliga i den nya tiden. Då stänger vi oss inne istället för att vara ute och hjälpa till – det vi kom hit för.

Är det något i detta som talar till dig? Är det dig jag talar om?

Även om det kan vara nästan omöjligt att uttala högt, känner du ett litet vingslag i ditt hjärta eller din mage som antyder att du kanske, kanske, kanske kan vara en av dessa föregångare? Du vågar nästan inte tänka tanken, men längtan finns där, innerst inne …?

Våga lyssna på den! Du är viktig. Varmt och innerligt välkommen in i Själens era!

Tankar, funderingar, frågor? Kommentera gärna!

Med mycket kärlek,
Carolina

* Anna heter egentligen något annat.

Carolina Gårdheim är grundare av Shine Your Light Sisterhood & Kreativ Insikt, författare, prästinna, Shaman, civ ek DHS & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *