Återerövra kontakten med din egen inre vägledning

Hej fantastiska du!Inre vägledning

I helgen höll jag workshop i Malmö. Efteråt, i den långa kön med deltagare som ville kramas och tacka, mötte jag en kvinna som fullkomligen strålade av tacksamhet. Hon berättade att hon under en av meditationerna fått svar på en fråga hon burit på och sökt svaret på i tjugofem år.

Från januari till mars i år samlade Frankrikes premiärminister Emmanuel Macron människor i över 10.000 möten över hela landet i Le grand débat national. På mötena har de diskuterat viktiga samhällsfrågor och samlat in närmare två miljoner bidrag med synpunkter och förbättringsförslag från deltagarna. När Macron efteråt tillfrågades om sina slutsatser av samtalen sa han: ”Ensamheten och förlusten av mening, det är vår utmaning”.

Nyligen pratade jag med en av mina tidigare retreatdeltagare. Hon berättade att hon så gärna skulle vilja nå ut på nätet och tala om det som ligger henne varmt om hjärtat, det som känns sant och viktigt för henne. Men hon vågade inte, av rädsla för att råka ut för nättroll och hatmobbar.

Vad har de här tre anekdoterna gemensamt? I min värld det här:

Det är hög tid att uppvärdera och återerövra kontakten med vår egen inre vägledning. Varför?

När du stärker relationen med din inre vägledning, får du …

  • En egen inre kompass som i varje ögonblick pekar dig i den riktning som inte bara är bäst för dig utan också för alla andra. Det hjälper dig att ta snabba och långsiktigt goda beslut – vilket är en kritisk förmåga i den snabbrörliga och intensiva tid vi lever i idag.
  • En större känsla av mening och svar på alla dina viktiga frågor om dig själv och livet, eftersom din inre vägledning varje dag talar till dig om vem du är, vad som är sant och viktigt för dig och varför du är här.
  • En inre trygghet, som gör att du kan stå upp för den du är, oavsett vad andra tycker och tänker, eftersom din inre vägledning varje dag bekräftar dig och säger: Du är älskad, du är trygg och du är här av en anledning.
  • Insikten om att du inte är ensam, för så snart du börjar följa din inre vägledning märker du att du hela tiden får hjälp på vägen.

Ja, vi är ovana vid detta.

Ja, vi har fått lära oss att inte lita på oss själva och våra känslor, en av själens viktigaste sätt att kommunicera med oss.

Ja, vi bär alla på en mängd olika rädslor, för att inte räcka till, för att bli utanför, för att inte bli älskade och så vidare.

Men allt detta – allt detta! – är kontakten med vår inre vägledning lösningen på.

Det tar inte lång tid.

Tvärtom besparar det dig tid genom att du får snabbare svar på dina frågor (jämför att få svar i en meditation och att söka svaret i tjugofem år!). Du får dessutom oftast bättre svar än från ditt intellekt, vilket besparar dig onödiga omvägar.

Men som med allt annat måste du börja träna för att det ska kunna ge resultat.

Idag har vi mer hjälp än någonsin tidigare att stärka den här kontakten. Många gör det nästan automatiskt. Men vi behöver bli ännu mer medvetna om det och använda den här intelligenta delen av oss själva både mer medvetet och oftare.

Det är så vi tillsammans skapar den nya värld som redan är på väg att födas fram. Den som bygger på kärlek och tillit. Den som bygger på insikten om allas vår inneboende storhet. Den som bygger på kreativitet och skaparkraft.

Vill du kunna ta bra beslut snabbare? Vill du känna en självklar inre trygghet? Vill du ha hjälp på vägen mot att skapa ett ännu bättre liv, inte bara för dig själv utan också för andra?

Som jag ser det finns det bara en väg och den går genom kontakten med din själ, din inre vägledning. Den som var med innan du föddes in i den fysiska kropp du bär nu. Den som kommer finnas kvar efter att du lämnat jordelivet. Den som står i ständig kontakt med det enorma fältet av intelligens och potential som forskarna nu börjar förstå finns, där vi förut bara trott att det fanns “luft” eller “ingenting”.

Hur du gör? Fråga dig själv! Du sitter på alla svaren, alltid. Själv brukar jag börja morgonen med en stund då jag, med eller utan avslappnande musik, sitter tyst med slutna ögon och bara känner in min egen energi, landar ner i min kropp, tankar, laddar, känner in. Ibland ställer jag en fråga när jag landat ner på det jag kallar för “själens nivå”, djupt ner i magen. Ibland tackar jag bara för allt jag får. Ofta får jag inspiration att göra något, som jag sedan sätter igång med, i full tillit till att det är det min inre vägledning vill att jag gör just nu.

Det handlar om tillit. Att våga ta nästa steg utan att veta hela planen. Att våga leva till en del i ovisshet. Att se ovissheten som portalen till oändliga möjligheter … Att ändå hela tiden känna att det jag gör är meningsfullt och att jag är en viktig del av något större. Att jag är med och bidrar till något som är bra både för mig och andra.

Vi blir fler och fler, vi som väljer tillit och kärlek (trots att vi också bär på rädslor och tvivel som alla människor). Det går att göra. Det är ett medvetet val. Det är lite läskigt, men det överskuggas av den hisnande känslan av att vara vägledd och alldeles, alldeles … levande.

Hur stärker du kontakten med din inre vägledning? Vad får det dig att våga göra, som du inte annars hade vågat? Dela gärna i kommentarerna!

Med oändlig kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Shine Your Light Sisterhood & Kreativ Insikt, författare, prästinna, Shaman, civ ek DHS & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *