Låter du en illusion hindra dig från att göra det du älskar?

Hej fantastiska du!Att tala sin sanning

Jag vet precis ögonblicket när jag bestämde mig för att våga. Att inte längre gömma mig bakom datorn, utan faktiskt gå ut i världen och dela med mig av mina erfarenheter och insikter, kanske till och med inspirera eller hjälpa någon annan som, precis som jag själv, sökte svar på livets stora frågor och ville stå för kärlek, ljus och glädje.

Jag hade länge tvekat. Visserligen tagit många stora steg redan. Men fortfarande var jag mer eller mindre osynlig – bara mina produkter syntes, inte jag personligen. Nu hade jag fått inre vägledning att jag skulle visa mer av mig själv för världen. Men det satt långt inne … Det tog emot att ställa mig i strålkastarljusets sken. Ändå förstod jag att jag snart inte skulle kunna förhala det längre, så stark var min inre vägledning. Det var det här jag skulle göra.

Jag bad om hjälp. “Vad är det som håller mig tillbaka?” frågade jag i min morgonmeditation. Redan ett par timmar senare kom svaret till mig som lyfte det stora oket från mina axlar, det som hållit mig tillbaka. Jag såg en vision av jordklotet, med tusentals människor runt om som alla arbetade från själ och hjärta. Jag var en av dem.

Sen hörde jag en röst som sa ”Du behöver inte ha svar på alla frågor” och i ett ögonblick stod det klart för mig att jag inte behövde kunna ALLT, som mitt undermedvetna hade trott. Jag behövde bara ta ansvar för min lilla tårtbit – sen gjorde andra människor resten. Jag behövde bara ställa mig upp och säga ”Det här är sant för mig. Det här är viktigt för mig. Det är det här jag pratar om, inget annat.” Jag fick välja!

Lättnaden sköljde över mig och i efterhand kan jag säga att det var i det ögonblicket jag tog steget att börja våga dela mer av mig själv, våga bli mer synlig.

Rädslan som hade legat bakom, som jag först inte såg, var naturligtvis rädslan för otillräcklighet – vad skulle hända om jag inte kunde svara på frågan jag fick? Skulle jag bli utskrattad, hånad, tappa alla mina kunder?

Steget därifrån, med egots fantastiska ”logik”, var inte långt till att jag skulle bli av med familj och vänner, hus, hem och arbete och sedan dö ensam, sjuk och fattig … Ja, du förstår! Inte så konstigt att jag inte hade velat ta steget tidigare, med den visionen framför ögonen!

Jag gissar att du själv har liknande rädslor i botten, som du med varierande grad har fått syn på och därmed kunnat släppa. För vi bär alla på den här kollektiva rädslan för otillräcklighet – den är ett av de mänsklighetens sår som vi nu står inför att äntligen kunna hela. Något som behövs om vi vill ta klivet in i Själens era, som vi är på väg mot.

Vad säger det här såret? Observera att det inte säger att vi är otillräckliga. För det är vi inte. Inte någon av oss. Tvärtom! Vi är alla hela och perfekta för det vi kom hit för att göra och vara. Vi har alla oändliga resurser att ta till och hjälp på vägen.

Men det här såret (genom historien ivrigt förstärkt och påhejat bland annat av religionen – ”avlad och född i synd” – och samhället – ”du ska inte tro att du är något”) gör att vi tror att det är något fel på oss. Att vi tror att vi inte räcker till. Att vi tror att vi inte kommer klara av det som kommer ske.

Att få syn på det här kollektiva såret, att se vad det gör med oss när vi tror på det, är första steget för att vi ska bli kapabla att kunna välja något annat.

För egentligen är det inte ett sår. Egentligen är inget trasigt. Egentligen behöver inget helas, även om vi använder det språkbruket ibland.

Vad det här handlar om är världens största trolleriakt. En grandios illusion som större delen av mänskligheten ännu inte har sett igenom.

Men nu är det dags!

När vi kan se att rädslan för otillräcklighet, som är det som håller oss tillbaka från att njuta av livet fullt ut, som håller oss tillbaka från att dela våra gåvor med världen, som håller oss tillbaka från att tala vår sanning och sprida vårt ljus, bara är en förförelseakt från egot för att hålla oss i schack, för att vi inte ska kliva utanför vår bekvämlighetszon, inte inse vår storhet och de resurser vi egentligen besitter, då kan vi äntligen se igenom tricket, dra bort skynket, kika in bakom kulisserna och se hur damen i lådan inte egentligen blir itusågad, som vi ett fasansfullt ögonblick trodde, utan bara tagit hjälp av rekvisita och manipulation för att lura oss – och då kan vi ta ett annat beslut.

Vi kan kliva ut från egots teater och istället börja iscensätta vår egen show! Vi får välja kulisser, skådespelare, kostymer och handling – ja, vi får till och med välja publik. Det är vår show! Andra sätter upp sina shower, som vi med glädje besöker, tittar på och emellanåt också deltar i. Men på vår teater är det vi själva som är både producent, manusförfattare, regissör, kostymör, scenograf och ljus- och ljudsättare.

Du vet att det inte är lätt. Du vet att det inte kommer utan utmaningar. Du vet att du kommer stöta på patrull, misslyckanden och kritik utmed vägen.

Men du vet också att det inte finns någonting som kan mäta sig med känslan av att vara sann mot sig själv. Känslan av att ha hittat den del av dig som vet att du är hel, tillräcklig och perfekt precis som du är, för det du är här för att göra – och att våga välja från den delen. Att se igenom illusionen av otillräcklighet och börja skapa ditt eget liv, där du väljer från tillit och kärlek istället för från rädsla och otillräcklighet.

Så hur ser ditt livs show ut?

Just nu har jag nästan 140 fantastiska kvinnor som går min nya e-kurs Spread Your Light. De har valt att börja skapa sin egen show. De är redo att gå ut i världen och tala sin sanning, dela sitt budskap och sina gåvor. De vet att det inte är en dans på rosor varje dag. Men de vet också att för dem, föregångare och ledare i Själens era, finns inget alternativ.

Som en av deltagarna sa häromdagen, när hon vågat visa sig sårbar och dela något som hon inte tidigare vågat prata om på grund av skam:

– Jag tycker om mig själv när jag är sann.

Det var något av det vackraste jag hört, för precis så är det.

Jag tycker också om mig själv när jag är sann. Därför är det mitt mål att leva mitt liv från min sanning. Jodå, jag kan ramla ner i det där otillräcklighetshålet emellanåt fortfarande. Men då har jag min verktygslåda att ta till, ihopsamlad genom åren, som hjälper mig att hitta upp igen. Det går snabbare och snabbare för varje gång.

För jag vill inte missa en dag av mitt liv som sann och modig.

Känner du igen dig? Hur gör du för att välja att ”göra ändå”, trots rädslor, trots illusion? Kommentera gärna!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är andlig barnmorska & coach för energimedvetna ljusledare. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *