Efter värkarbetet föds en vacker ljusgudinna fram

Hej fantastiska du!

Jag är utbildad doula och var länge ledsen över att jag bara hann vara med på en enda förlossning innan jag bytte bana och började göra andra saker. Jag älskar förlossningsprocessen, där vi verkligen får utmana oss själva till det yttersta och upptäcka att vi har mycket mer resurser än vi någonsin trodde. Där vi får lära oss att endast genom att vara hundra procent närvarande och slappna av så mycket som möjligt kan vi låta kroppen och naturen göra sitt jobb genom oss. Vara så lite i vägen som möjligt för att magin ska kunna ske.

Nu behöver jag inte längre vara ledsen för det. Jag är med på förlossningar hela tiden …. och det är fortfarande det bästa jag vet!

För inte visste jag då, för sjutton år sedan, att det arbete jag gör idag skulle vara doulans – om än inte i en förlossningssal, utan i ett retreat-rum.

För andlig doula eller barnmorska är faktiskt det epitet som bäst beskriver det jobb jag gör när jag arbetar med mina grupper på retreat. Jag är ett emotionellt, andligt, mentalt och ofta även fysiskt stöd i den ofta utmanande process där deltagarna ”föder fram” sina största, mest autentiska jag, börjar minnas de gåvor de kanske glömt att de hade och inser sitt uppdrag – så att de kan våga välja nya livsvägar, börja dela sina gåvor med världen och hjälpa alla dem de är här för att hjälpa.

Jag finns där som en trygg ram runt deras eget arbete. Jag kan inte göra det åt dem, lika lite som barnmorskan kan föda barnet själv, men jag skapar ett tryggt rum där de får stöd att själva våga ta steget. Jag utmanar dem i hur mycket de faktiskt klarar av (alltid mer än de tror!). Jag andas med dem när de tappar andan av storheten i det som sker, kramar dem när tårarna kommer (om jag får, annars klarar de sig igenom det helt själva – tårar är inget farligt som behöver torkas och sluta rinna, utan ett tecken på att vi är på rätt väg) och masserar dem och deras energikroppar för att hjälpa spänningarna att släppa så att minnena och vetskapen kan komma upp till ytan.

Jag hjälper dem tillbaka när de vill ge upp och gör mig själv till en ren kanal för just deras budskap

Jag guidar dem längs den här för mig kända, men för dem ännu okända vägen: ”Det är helt normalt att vilja ringa en taxi och åka hem vid sju cm!” Jag peppar när de vill ge upp, hjälper dem tillbaka in i kroppen när de är för mycket i tanken och vägleder dem till tryggheten i gruppen när de tappat fotfästet en stund. Jag släpper mig själv och mitt ego helt och hållet och gör mig till en ren kanal som tar in budskap om exakt vad just den här föderskan behöver, när och på vilket sätt, och förmedlar det till henne i full tillit om att det kommer bli bra, även om det emellanåt låter konstigt (”saltgurks- och chokladmacka? Okeeeej … jag fixar det!”).

Efter ett varierande långt värkarbete föds en fantastiskt vacker ”bebis” ut i världen och alla i rummet häpnar, blir rörda till tårar och känner kontakten med denna enorma storhet som vi annars bara brukar möta i naturen, vid en dödsbädd, i en älskads ögon – eller, just det, när vi håller en nyfödd i våra armar för första gången. Det är så stort, så stort. Det är inget som går att någonsin tröttna på. Det är något som ger så mycket energi att det ibland känns om vi skulle kunna ta över energiförsörjningen i landet!

När ”bebisen” (i det här fallet ljusgudinnan, healern, inspiratören, förändringsledaren, sherpan/guiden, coachen, shamanen, prästinnan, häxan, föregångaren, fredsmäklaren, entreprenören, ledaren i Själens era eller vad hon nu sätter för epitet på sig själv, om något) sedan tar sina första steg ut i världen tåras mina ögon av en stolthet, som vore hon mitt eget barn …

Det här är en livsuppgift, ett uppdrag, som jag inte kunde vara mer tacksam över att ha fått och som jag hoppas få fortsätta med så länge jag kan.

Jag är så oändligt tacksam för att ni modiga låter mig vägleda er ut i ert viktiga arbete i världen. Ni är så behövda, alla tillsammans och var och en av er för sig. Kom ihåg att ni aldrig är ensamma – ni har alltid varandra och ni har alltid er egen inre vägledning. Ni är SÅ vägledda, alltid, varenda steg på vägen. Även när det emellanåt kanske inte känns så. Fortsätt ändå, i tillit, för det är er väg.

Har du något som du känner är på väg att födas fram genom dig? Något som drar och lockar, men samtidigt kanske också skrämmer?

Kom ihåg att försöka att inte spänna dig när rädslorna kommer! Istället, andas och slappna av, i tillit till att din kropp och din själ vet vad de gör. De har gjort det förr. De är skapta för att göra det. Det är vad du kom hit för att göra … Våga lita på det, och våga lita på dig själv. Du har allt du behöver. Och du får hjälp med resten.

Och behöver du mer hjälp så vet du var jag finns. I november börjar ett nytt Mastermind-år. Kanske det är din tur att få hjälp och stöd att födas in din mest expanderade version och äntligen börja dela din unika kompetens som ljusgudinna med världen? Jag ser fram emot det.

Tack för allt gott du är och gör.

Med så mycket kärlek & tacksamhet,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Shine Your Light Sisterhood & Kreativ Insikt, författare, prästinna, Shaman, civ ek DHS & diplomerad coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *