Dags att sluta ifrågasätta – och börja agera!

Hej fantastiska du!

Du har just fått en toppenidé. En inspiration från din inre vägledning. Eller bara en känsla från själen av vad som är ditt nästa steg. Vad brukar hända sen?

Du tänker på idén. Du vrider och vänder på den. Ställer frågor: Har jag tid att göra detta? Kan jag göra detta? Hur skulle det gå till? Varför skulle jag göra detta? Vad kommer det att leda vidare till? Vad skulle andra säga? Vad skulle det innebära för mig och för andra? Vad kostar det?

Allt detta låter ju helt rimligt, eller hur? Vi har fått ett intellekt för att vi ska använda det, eller hur?

Problemet uppstår när vi låter intellektet köra över vår inre vägledning, som gav oss idén, inspirationen eller känslan från början just för att vi faktiskt skulle följa den.

För risken när vi börjar tänka på en idé är att vi släpper in egot och rädslorna. Det sker så vant och obemärkt att vi inte ens märker att det händer.

Det är väl helt självklart att vi bestämmer oss för att senarelägga en idé vi fått för att vi inte har tid att göra den nu?

Det är väl inte konstigt att bestämma sig för att inte genomföra en idé när man han fem andra idéer som ligger på tur och väntar på att bli genomförda, eller dagen fylld med saker som redan är inplanerade?

Det är väl bara helt normalt att man avstår från att göra något som man inte tycker sig helt och hållet behärska (än) och som därför känns utmanande?

Det är väl naturligt att skjuta på något som känns ovisst, där vi inte vet hur det kommer gå?

Ja, i Egots era var det det. Men när jag var på Mount Shasta i början av sommaren fick jag med mig starka signaler om att det nu får vara slut-frågat. Slut på ifrågasättandet av den inre vägledning vi hela tiden får.

Det är dags att sluta ställa frågor, och istället börja agera!

Just do it. Sluta fråga: Varför? eller Hur? när du får en impuls från själen – bara gör’t, vettja!

Vi har inte längre tid att vänta på att du ska ”bli av med dina rädslor”, ”hitta ditt syfte”, ”hela dina trauman” eller ”älska dig själv mer”. Det är dags för action. Bara sätt igång!

Själv fick jag på berget impulsen att kanalisera korta videofilmer för att hjälpa mänskligheten skifta över i kärlek och kliva in i ledarskap på väg in i Själens era. Startade en Youtube-kanal, slängde ihop en banner och så upp med de första filmerna jag spelat in på baksidan av min stuga i Mount Shasta – helt oredigerat och utan särskilt mycket mer information. Det får vi fila till och förbättra allt eftersom! Det viktigaste är att det kommer ut.

Om jag hade börjat ifrågasätta vägledningen hade jag ännu inte kommit igång, och kanske aldrig. I skrivande stund har jag redan över 150 prenumeranter och har mottagit ett överflöd av kärleksfull och tacksam återkoppling om hur mycket dessa korta transmissioner betyder för dem som lyssnat/tittat. Fantastiskt!

Vad det sedan leder vidare till i nästa steg är inte riktigt mitt att vare sig veta, grubbla över eller lägga upp några planer om. Inte nu. Jag fortsätter följa min inre vägledning, ett steg i taget.

För det är enbart själen, vår inre vägledning, som står i kontakt med universums hela intelligens, som vet vad som är bäst för oss att göra i varje givet ögonblick.

Om du inte har tid, rensa bort något annat. För du får inte en idé från din inre vägledning som ska påbörjas om 14 månader. För själen är allt NU (och naturligtvis inte i ögonblicket just “nu” i motsats till “om x antal månader”). Skulle du skjuta upp idén kommer du märka att när du tar fram den igen känns den “död”. Du fick ett fönster, en tidsram då just den idén var aktuell. Om du inte genomför den då hinner alla omständigheter förändras och ditt fönster försvinner för när du kan skapa momentum runt idén.

För själen (och därmed för dig och världen) är det alltid viktigare att få ut det du har gjort än att det är helt perfekt. Du kan alltid putsa och förbättra senare. Så fort du stannar upp för länge (för att ställa frågor, fila och putsa, samla mod, ifrågasätta om det verkligen är rätt, diskutera tajming och så vidare) tappar du momentum och fart – och plötsligt kan ögonblicket vara förbi, när det fönster du fått för att göra en viss grej stängde igen.

Så vänta inte för länge! Får du inspiration, gör något av den på en gång – och så ut med det i världen!

Om du inte tycker du kan det (än), gör vad du behöver för att stärka ditt självförtroende och din självkänsla, lär dig längs med vägen, ta hjälp – och inse att du aldrig får vägledning att göra något som du inte kommer klara av. Och att det inte är ditt jobb att avgöra om du är rätt person eller inte, om tiden är rätt eller inte, om det kommer bli tillräckligt bra eller inte! Ditt jobb är enbart att svara an på vägledningen och göra ditt bästa. Det kommer räcka, ha tillit till det.

Om du inte tror att du har råd, gör vad du behöver för att skaffa pengarna som behövs – eller våga lita på att de kommer in när du börjar följa vägledningen. Så är oftast fallet, för när du börjar agera i vägledningens riktning öppnar du nya dörrar och få hjälp att ta nästa steg. Står du still och väntar finns risken att du aldrig kommer vidare. Så vad är ett första litet steg som inte kräver mycket pengar? Det finns alltid något du kan börja göra för att följa inspirationen!

Och om du tycker att du hela tiden får nya idéer och inte kan hinna genomföra alla, ta en stund och fundera på det här: Kommer verkligen alla idéer från själen? En hel del kan vara bara “brus” som tjänar att distrahera dig från det du verkligen är här för att göra. Känn efter i magen vilken av de idéer och inspirationer du får som känns mest i harmoni med dig och det som är du innerst inne? Börja där.

När du väl fokuserar din energi och börjar agera, börjar följa din inre vägledning, kommer din kreativitet att kanaliseras i den riktning du går och de nya idéer som kommer förstärker det du redan gör. Fortsätt också att känna in vad som är inre vägledning och vad som bara är kul idéer som du får för att hålla flödet och kreativiteten igång, som du inte egentligen behöver agera på. Det du ska göra känns i magen, inte bara i huvudet eller hjärtat.

Från frågvisa lärjungar till mästare med inre vetskap

Jag fick till mig att vi nu går från att vara lärjungar, som naturligt frågar “Hur kan jag lära mig det här” när en idé kommer upp, till att bli mästare, som utgår från en egen inre vetskap. Knowing. Det betyder inte att vi inte hela tiden ändå fortsätter lära och utvecklas. Men utgångspunkten förskjuts från en ständig ungdomlig okunskap (eller ett förminskande av vår egen kraft och våra egna resurser) till mogen erfarenhet och inre vetskap att vi har både kunskaper, resurser och hjälp på vägen.

Därifrån är steget inte långt till insikten att ju mer vi kan, desto mer förstår vi att vi inte kan, och den ödmjukhet och nyfikenhet på världen som kommer med den inställningen. Då kan vi våga överlämna oss till den större intelligens vi bär på, vår egen inre kompass. Börja leva i tillitsfull ovisshet och magi och låta själen – kärleken och tilliten – styra.

Och vi har så mycket hjälp på vägen! Extra mycket nu, för detta är så viktigt.

Vad ska du göra? Jag är nyfiken!

Vad har du fått för inspiration, idé eller vägledning på sistone som du hejdat dig själv från att sätta igång med genom alla dessa frågor om hur, varför, när och så vidare? Som du kanske nästan har tappat inspirationen inför, eftersom du tänkt för mycket på det och gjort för lite? Vad för litet kan du göra idag för att hedra din inre vägledning och börja göra det du fått inspiration att göra?

Kommentera gärna! Och känner du någon som fastnat och inte kommer till skott, dela gärna inlägget vidare.

Tack för att du finns.

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är andlig barnmorska & coach för energimedvetna ljusledare. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *