Blogg

Tillsammans tänder vi facklorna i händerna

Hej fantastiska du!

Jag lyssnade just på Carin Rodebjers sommarprat från nu i somras. Vid ett tillfälle sa hon så här:

”Steve Jobs gick sin egen väg. Han var helt hopplös på många sätt, men kanske blir man det när man ser saker tydligt som ännu inte finns och som människor ännu inte tror på.”

Jag kände att det talade till mig, jag kände igen mig på något sätt, för så kan faktiskt jag också känna ibland … Just det här att ha förmågan att se framtiden, vart vi är på väg, och att se under ytan på det som omger oss, det som vi tror är “verkligheten”. Att ha förmågan att uppleva sånt som ligger bortom det som de flesta andra kan se eller uppleva. Och att veta med hela sin kropp att det är sant, även om det inte “syns” för andra.

I mina mörkare stunder kan det här ibland skapa känslan av att det finns som en mur mellan mig och (vissa) andra, att vi lever i olika verkligheter. Jag vet att många av er kan känna samma sak.

För den skull hoppas jag naturligtvis inte att vi upplevs som “hopplösa”, som Carin Rodebjer sa om Steve Jobs. Men emellanåt kan det kännas lite hopplöst, när vi inte riktigt når fram med vår bild av verkligheten, av vilka möjligheter vi har att påverka, vart vi är på väg och hur vi kan och nu behöver ta oss an vår gemensamma framtid.

Då är det viktigt att pausa. Att ta en stund och hämta hem sig själv, ladda och släppa fokus på resten. Umgås med människor på samma resa. Och inse att vi inte behöver få med oss precis hela världen, det räcker att en del hänger med. Då kommer resten att följa med av bara farten.

För sen behöver vi tillbaka ut i världen igen, efter pausen. Det är vårt uppdrag och det är därför vi har fått den här förmågan att se bortom och bakom – för att vi ska kunna vara föregångare, “förarbetare”, de som förbereder vägen för andra.

Fler och fler människor står redo med facklorna i händerna, men de är ännu inte tända. Än så länge är många omedvetna om det som sker, men det ligger och pyr precis under ytan. Vårt arbete är att med våra lysande facklor tända deras, så att också de kan lysa klart.

Kan vi bara tända den gnistan hos några var, så att vi får med oss dem på den här speciella resan, så når vi upp till den mängd som behövs för att det stora skiftet ska ske på jorden. Någon har räknat ut att om endast ungefär 10 procent av en befolkning höjer sin frekvens, blir medvetna, så sker det skifte som gör att alla människor blir medvetna om samma sak automatiskt.

Det är vårt jobb, vårt uppdrag, att tända de där gnistorna, de där facklorna …

Och även om vi inte alla är som Steve Jobs, som genom det han gjorde påverkade människor världen över, så kan vi alla vara den som håller vår egen fackla högt och lyser med den i världen. Vi kan alla tända andras eldar genom att sluta gömma vårt eget ljus, genom att sluta tro att vi ändå inte kan påverka, genom att sluta tro att vi är annorlunda, konstiga eller för känsliga och därför drar oss undan.

Istället är det vårt uppdrag att stå på oss och vittna om det vi upplever, det som är sant för oss. Säga:

“Det här är min verklighet. Så här ser den ut. Det här brinner jag för. Det här är vad jag ser. Det här är vad jag vet att vi behöver göra nu. Det är sant för mig.”

Ju fler av oss som står upp för oss själva och våra upplevelser, desto mindre ”konstigt” blir det. Desto mer naturligt blir det att tala om de här sakerna.

Jag ville dela med mig av den här känslan jag fick idag, eftersom jag tänker att du och alla ni som är med mig på den här resan också kan känna så här ibland. Och då är det bra att få veta att man inte är ensam.

Så till dig vill jag säga just det: Du är inte ensam. Ingen av oss är ensam. Vi gör det här tillsammans.

Nu går vi ut och tänder facklor!

Tack för att du finns.

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är andlig barnmorska för medvetna ledare i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *