För mig handlar allt om dig

Hej fantastiska du!

Jag sitter i ett arbetsmöte där vi diskuterar vår närvaro i sociala medier. En tycker att jag kanske kunde vara ännu lite mer personlig, bjussa på fler inblickar i min vardag i mina inlägg. En annan anser att jag kunde dela mer om vad jag tycker om saker som händer i världen. Eftersom det är så andra på Facebook gör, sådana som har fler följare än jag …

Jag vet att det är sagt i all välmening. De vill verkligen hjälpa mig att nå fler med det jag gör. Och det vill jag ju också, förstås.

Men samtidigt känner jag hur mitt inre reser borst … Våga inte jämföra mig med andra! Jag har ägnat snart tjugofem år av mitt liv åt att idogt skala bort allt som inte är jag. Jag vill – och kan! – bara vara mig själv. Det är bara så det blir äkta.

Jag måste få göra på mitt sätt. Det finns inget annat …

Eftersom dagens blogginlägg känns så speciellt och starkt för mig har jag velat förmedla det direkt från mitt hjärta till ditt med hjälp av min röst, utan att gå via “papperet” och hjärnan. Bara min röst och min känsla – rakt in i ditt hjärta, med hopp om att beröra.

När du lyssnar, känn efter: Vad väcker det jag pratar om i dig? Blir du berörd? Vad känner du är viktigt för dig?

Vad väcks i dig när jag sätter ner foten och deklarerar varför jag egentligen gör det jag gör, på det sätt jag gör?  

För det här handlar inte om mig. Det handlar om dig. Alltid om dig.

Varsågod:

Vad hände? Vad, om något, väcktes i dig när du lyssnade? Kommentera gärna! Jag är nyfiken.

Med massor av kärlek från mig till dig och ditt hjärta,
Carolina

Carolina Gårdheim är andlig barnmorska för medvetna ledare i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

PS. För dig som vill läsa inlägget istället, kommer texten här:

Hej fantastiska du!

– Jag har tittat på de här andra Facebook-kontona som har fler följare än du. De skriver mer om sig själva, om sin dag och vad de tycker och tänker om saker och ting som händer …

Jag känner hur mitt inre reser borst som en stridslysten hankatt i mars. Försök inte jämföra mig med någon annan!

Hon säger det i all välmening, jag vet det. Hon är passionerad över att få ut mig i världen, och jag är oändligt tacksam för det. Verkligen. Jag vill också att det vi gör ska spridas ännu mer och nå ännu längre ut. För jag vet i mitt hjärta hur sant, viktigt och bra det är.

Men jag kan inte göra det genom att jämföra mig med andra. Jag kan inte göra det genom att kopiera någon annan, genom att försöka göra eller vara som någon annan. Jag kan bara inte.

Jag måste få göra det på mitt sätt. Annars blir det inte äkta. Och det kommer både du och jag att känna.

Det vore dessutom helt omöjligt att ens försöka ändra på mig! Jag kan helt enkelt inte. Jag har spenderat snart tjugofem år av mitt liv med att idogt skala bort allt som inte är jag. Med att i varje ögonblick försöka vara mig själv så mycket som möjligt. Så att idag ens försöka vara (som) någon annan … det vore fullständigt omöjligt. Det vrider sig i hela kroppen bara jag tänker tanken.

Dessutom: Det jag gör handlar över huvud taget inte om mig. Jag, som person, är helt oviktig. Jag är bara ett kärl, en kanal, som tar emot, processar och sedan för ut. Jag är ett verktyg, inget annat.

Nej, det viktiga är DU och ditt hjärta. Du och din själ.

Målet med allt jag gör är att hjälpa dig att få kontakt med ditt eget hjärta, med din egen själ. Att hjälpa dig att hitta dina egna svar, din egen väg.

– Men folk vill veta vad du tycker om saker och ting!

Vill de? Vill de verkligen det? Eller snarare – behöver de verkligen det?

Jag har åsikter om saker som händer i världen, självklart. Men jag är inte och kommer aldrig bli en åsiktsmaskin om allt som händer.

Min ambition är alltid att hjälpa dig att själv hitta svaren på dina egna frågor. Att hitta och våga följa din egen inre vägledning, så att du kan känna in själv vad som är sant och rätt för dig. Mitt jobb är inte att tala om för dig vad jag tycker om allt (underförstått: för att du ska tycka likadant).

Jag ser dig som en hel och fullständigt kapabel människa som på egen hand kan ta sunda, vettiga beslut från själen. Som vet vad som känns sant och rätt i ditt hjärta. Som inte behöver lyssna eller lita till vare sig experter, kändisar, ”röster” i sociala medier eller någon annan för att veta vad du tycker, vad du ska göra eller vem du ska vara.

Nätet är en fantastisk plats att bryta åsikter och föra diskussioner på (så länge det sker från själ och hjärta). Men jag ser inte att det ingår i min roll som coach och retreatledare, som prästinna, som Shaman, som barnmorska för ledare i Själens era, att meddela dig allt jag tycker om saker och ting.

– Men kan du inte vara lite mer personlig då? Bjussa på lite mer av din vardag?

Jag är inte här för att dela min vardag med dig. Jag är här för att beröra ditt hjärta. Att få dig att känna kontakt med dig själv, med din själ.

Det gör jag, i min värld, inte i första hand genom att prata om mig själv. Jag som person, mitt liv, är inte intressant här. Jag använder enbart mig själv som utgångspunkt när jag varit med om något som jag tror kan beröra dig, som jag tror kan hjälpa dig att hitta rätt i dina egna vilsegångar, få kontakt med dig själv och din egen sanning.

Jag vill alltid nå dig. Allt jag gör handlar om dig. Jag vill alltid ha den vinkeln.

Om du är nyfiken på hur någon annan lever sitt liv, varsågod, följ dem. Om du är intresserad av att följa en dokusåpa, varsågod, gör det. Det är inget fel med det. Det kan vara ett sätt att komma bort en stund, att fly från sitt eget liv kanske, genom att dyka ner i någon annans. Gör det, för all del.

Men om du vill få hjälp att få kontakt med ditt eget hjärta – kom till mig.

Du är så innerligt och varmt välkommen. Jag ser det allra vackraste i dig. Jag ser ditt högsta, bästa jag. Och jag vill hjälpa dig att också se det. Det är mitt enda mål.

Jag vill inte framhäva mig själv. Jag vill framhäva dig.

– Ja, men för att nå de du vill så kanske du måste dela mer av dig själv?

Dela mer av mig själv? Jag har berättat om min mans cancerbesked, om min sons och min egen adhd, om mina utmattningar, om min känsla av otillräcklighet, nätter och dagar när jag bara gråter … Jag tror inte det finns någonting viktigt i mitt liv som jag inte har delat på min blogg och därmed även i sociala medier.

– Din blogg? Det räcker inte, det ska delas varenda dag på sociala medier, helst flera gånger om dan!

Men om jag ska dela allt jag gör i realtid i sociala medier, hur ska jag då få tid, ro, utrymme och energi till det som är allra, allra viktigast för mig?

Hur ska jag få tid, ro, utrymme och energi att hjälpa och inspirera dig att möta dig själv i coachningssamtal, meditationer, kurser, på retreater, i kanaliseringar och böcker?

Hur ska jag då få tid, ro, utrymme och energi för den viktiga och idag så eftersatta reflektionen, den som går på djupet och öppnar porten till hjärtats och själens visdom?

Hur ska jag då får tid, ro, utrymme och energi att ta hand om min kanal, den som är grunden för all min verksamhet? Den som kräver både omsorg och utrymme för att kunna hållas så ren och äkta som det går, så att enbart det sannaste kommer igenom, enbart det som verkligen går på djupet och når det som är sant i dig. Det som är hjälpande, inspirerande, glädjande, helande och nyttigt – på riktigt. Inte bara frampressat för att konstant dela nytt material i rädsla för att annars bli bortglömd.

Jodå, jag har ett team som hjälper mig att publicera på sociala medier. För när jag väl har skrivit någonting vill jag självklart att det ska nå så många som möjligt. Och eftersom varje post bara ses av ett par procent av följarna, så lägger de ut sådant jag har skrivit tidigare igen och igen så att fler ska kunna bli inspirerade.

Men jag kommer inte att dela min förmiddagskaffekopp med dig varje dag. Jag kommer inte dela bilder på mina barn eller ge dig min åsikt om det senaste politiska utspelet. Jag kommer inte hoppa på sociala medie-expertens order. Om det är vad du söker, varsågod att gå någon annanstans. Men det är inte jag.

Jag kan bara vara jag. Jag kan bara vara mig själv. Och jag vill vara äkta. I allt jag gör.

Om det betyder att du inte hör ifrån mig lika ofta som från andra, så får det vara så. Om det betyder att du inte känner min familj vid namn, så får det vara så. Om det betyder att du inte vet vad jag tycker om allt som står i tidningen, so be it.

Det du kan lita på är att jag alltid – i allt jag skriver, i allt jag delar, i allt jag säger, i allt jag gör – kommer från hjärtat, från själen, med en innerlig önskan om att du ska få uppleva din egen storhet och kontakten med din själ.

Tack, du som känner det och finns där med mig på den här resan. Jag är dig för evigt tacksam. Det är för dig jag lägger ner all min passion i det jag gör. Det är för dig jag skriver vartenda ord som når dig. Det är till dig jag talar och vänder mig. Tack för att du finns.

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är andlig barnmorska för medvetna ledare i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

18 svar

 1. Haha, antingen HAR du lyssna på vårt systersamtal idag eller så är vi i galen symbios . Precis detta OCH det du skrev på insta idag pratade vi om i vårt systersamtal idag.

  Det vi kom fram till var just detta. ÄG blev mitt ord. Jag fastnar lätt i strategier och så även för sociala medier. Jag kom fram till att jag vill, för att jag är, intresserad av både senaste The Bachelor OCH soul goddess, och det vill jag dela.

  Och jag blir inspirerad till det just för att DU gör DIN grej och inte följer en massa såna strategier som “man borde”, för det är just där jag själv märker att jag drar mig tillbaka. “Experterna säger ju. . .” Och så gör jag ingenting istället.

  Personligen älskar jag när du delar glimtar av ditt liv, det ger mig otroligt mycket värde (speciellt #adhdlifehacks ;)) och jag tror att det ger mig så mycket värde för att det märks att du skriver det för att bidra. Det har substans och du gör det inte för att framhäva dig själv eller mata ditt ego (vilket också är helt okej) och därav bidrar det till mig.

  Tidigare skulle jag blivit provocerad av att du/nån tar tydlig ställning men nu har jag själv börjat anamma det och vandra på MIN väg så jag blir väldigt glad och tacksam för tydligheten, det stärker ju mig ju mer du stärker dig.

  Nu ska jag våga vara ännu mer mig själv bara och vara ännu mera jag, sen kommer antagligen nästa steg där jag också är kanalen och kärlet. Men just nu is it all about me fast you .

  Kram!

  1. Underbart, Carro, så glad att höra ditt resonemang – klart du ska göra på ditt sätt! Så bra att känna in vad som känns sant och rätt för dig, t ex genom att se vad andra gör, men sedan alltid återkomma till dig själv. Härligt! ♥ Carolina

 2. Tack underbara Carolina för dagens blogg! Det du beskriver är just en av anledningarna till att jag inspireras så mycket av dig. Jag har svårt att helt beskriva med ord, det närmaste jag kommer är att det handlar om att det du förmedlar är en sån ren äkta energi, som inspirerat mig till att leva i mitt rena och äkta varande. Tack älskade Carolina för allt du gör och är❤️❤️❤️

 3. Jag känner att din röst och dina ord går rakt in i mitt hjärta. För min del så behöver du inte ändra dig eller dela med dig på något annat sätt än du redan gör. Du når alltid ut till den som behöver ta del av det du för ut i världen. Så tack för att du är Du på Ditt sätt

 4. Tack! Det gick rakt in i mig, själ! Blev jag berörd och tårarna rann och det gör det än. Jag blir inspirerad att få vara mig själv och styrka att tillåta att bara vara jag utan att behöva behaga någon annan. Jag längtar efter att få vara mig själv och nu när jag hörde dig hände det, befrielse, lugn och samtidigt inspiration att ge mig tillåtelse till att börja gå min egen väg. Tack!!! ♥️

 5. Tack vackraste Carolina för att du är dutack för allt du ger. Tack för att du är stark och står upp för den du är! Du inspirerar mig ♥️ All min kärlek
  Kram Monica Levin

 6. Tack finaste Carolina .❤️️. Det är så skönt att lyssna på dig för det känns alltid rakt in i hjärtat att du är Du . Utan några krusiduller för att behaga massan eller bli bekräftad . Du är så modig och du ger oss och mig modet att följa den vägen . Jag vill vara mitt sanna jag .Jag vill känna sanningen från själen .Jag vill vara modig och gå min väg även om det ibland är svårt att stå emot, att inte vara det som förväntas av mig. Du är en förebild och du ger mig mod. Fortsätt att vara och sprid den DU är .Stor varm kram från mitt ❤️
  Lena

 7. Tack❤Hela mitt inre vilar tryggt i att veta att du är den du är. Hela mitt inre vaggas och gungas in i det trygga att du inte är en i mängden. Hela min själ skriker JAAA❤❤❤
  KÄRLEK❤❤❤Tack för att du är den DU är❤❤❤

 8. Behöver dela även det här. I början när jag läste blev jag alldeles kall och stel.. rädd! Rädd för att du skulle ändra dig Carolina. Lyssnade vidare och lugnet spred sig❤❤❤

 9. Tack!! SÅ viktigt och SÅ rätt!!
  Ville bara säga att dina nyhetsbrev är i princip de enda jag läser som kommer på mailen, just för att jag vet att de alltid är så givande och förmedlar något viktigt varje gång. För att jag vet att de är äkta och från hjärtat. Mycket hellre att man får ett brev mer sällan som man vet är guld än massor av mail (eller sociala medieinlägg) som är halvbra. Om det blir för mycket skulle jag inte lägga min tid på att läsa alla, budskap skulle gå förlorat. Personligen är jag inte intresserad av folks privatliv utan budskapet och lärdomen som man kan få ta del av istället! Så håll fast i vad som är rätt för dig och vad du gör! Du är en förebild och en inspiration för oss alla! Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *