Blogg

Det modigaste jag gjort på länge

Hej fantastiska du!

Idag har jag varit modigare än på väldigt länge (och det vill inte säga lite, för jag är ganska ofta modig, om jag får säga det själv!). Det kan bero på att jag legat med benet i högläge större delen av helgen på grund av en ovanligt elakartad hälseneinflammation och inte haft något bättre för mig än att tänka.

Det kan också bero på den insikt jag fick för ett par veckor sedan, som jag berättade om i mitt förra blogginlägg. Där fick jag syn på en liten, liten del av mig som det är dags att släppa taget om: En liten perfektionist-del, som gjort mycket bra för mig, men som idag hindrar mig mer än den hjälper mig. Ja, den står till och med i vägen för mig, har jag förstått! Så den behöver släppa taget.

Första steget, som jag redan gjort, är att ge den här delen kärlek. Se den, prata med den, älska den. Visa att jag förstår att den gjort allt den gjort för att hjälpa mig, skydda mig. Jag kan se det. Jag har hållit den här lilla delen i min famn och tackat den av hela mitt hjärta. För jag vet att den har tjänat mig väl.

Men nu är jag på en annan plats. Nu behövs den här delen inte längre.

Så långt allt gott. Det är alltid härligt att få en insikt, eller hur?

Men det räcker inte. Att få själva insikten, aha-upplevelsen, skapar visserligen medvetenhet och det är vitalt för att vi sedan ska kunna skapa förändring. Men det skapar inte förändring av sig självt.

Vi behöver också börja göra saker annorlunda.

Efter insikten behöver vi ställa frågan:

– Okej, vad behöver jag nu ändra i mitt liv för att kunna leva från den här nya högre insikten, den här högre energin?

Det var det jag grunnade på, där jag låg i soffan med foten vilandes på en hög kuddar och ändå hade ont, som den värsta prinsessan på ärten.

Det jag kom fram till, och som jag idag börjat genomföra, är något av det läskigaste jag gjort i hela mitt entreprenörsliv:

Jag bestämde mig för att sluta kolla det mitt team gör innan det går ut till er.

Om du någonsin har skapat något som du fört ut i världen – och om du har höga ambitioner, vill mycket och verkligen är passionerad för det du gör – så kanske du kan förstå hur stort steg det här är.

Modet att släppa kontrollen för att må bra, uppleva större frihet och kunna ge mer av mig själv till dig

Hittills har jag kollat och kommenterat varenda utskick (nyhetsbrev, medlemsbrev, kampanjutskick, inbjudningar och så vidare), inlägg på sociala medier, annonstexter, texter till säljsidor, bilder, memes och design som mitt team har gjort, innan det gått ut till dig. Det har inte känts möjligt att göra på något annat sätt, trots att det tar mycket energi av mig som jag länge förstått kanske skulle kunna användas till annat.

Men sedan jag fick syn på den där lilla delen av mig, som så uppenbart stod i vägen för mig och min större mission – som gjorde att jag fastnade framför datorn hela tiden istället för att göra min grej fullt ut! – så har jag insett att det inte är mitt jobb längre.

Jag har ett fantastiskt team. De är jätteduktiga på det de gör. Nu ska de få fullt ansvar att göra det, utan att jag kontrollerar och kommenterar. Det kommer gå snabbare och smidigare. Dessutom slipper jag bli en flaskhals i mitten – själv stressad av allt kollande och görande, och en stressfaktor för andra när jag inte alltid hinner med.

– Men är inte det lite väl dumdristigt? Ditt namn står ju på allt? De skulle ju kunna skicka ut saker som du inte alls gillar och så tror folk att du har skrivit eller hittat på det?

Visst, det är risken jag får ta. För jag har viktigare saker att göra: Må bra. Skapa. Kanalisera. Coacha. Prata om självledarskap, emotionell mognad, energiarbete, inre vägledning och Själens era i radio, teve, poddar och tidningar (vill du intervjua mig? Ta kontakt!). Hålla retreat. Göra energiarbete för mina grupper, för mig själv och för världen. Genomföra ritualer och ceremonier. Hålla meditationer. Skriva böcker. Tänka en tanke hela vägen på djupet, så att den blir helt och hållet sann och viktig. Rensa egen energi och andras. Själv utvecklas genom att gå kurser och inspireras av andra och annat. Uppleva och växa, så att jag har något att dela vidare.

Jag är inte här för att sitta framför datorn 8-10 timmar om dagen – det är inte så jag och min kanal används bäst. Det är inte så jag mår som bäst. Tvärtom. Det här året har jag fått enormt tydliga signaler på att jag just inte ska sitta framför datorn i första hand. Att jag ska skapa ännu större frihet för mig själv och släppa allt som andra kan göra till andra. Bara göra det som enbart jag kan göra. Endast så kan jag föra ut det jag är här för att dela på bästa sätt.

Det här är inget nytt för mig. Jag har hört budskapet och arbetat med detta i många år. Jag har redan gjort mycket för att släppa ansvar till andra. Jag har lagt en solid grund. Det här är inget som går att göra från en dag till nästa.

Men det steg jag tar nu är stort, både för mig och mitt team.

Samtidigt känner jag att jag är redo nu.

För inte sitter Isabella Löwengrip och korrekturläser och kommenterar varenda produkttext i webbutiken som säljer hennes produkter? Det är dags för mig att inse att jag inte heller ska göra det!

Och ja, självklart känns det läskigt. Det är därför jag känner mig så modig!

Och ja, det kommer säkert hända att jag får se något som jag kanske skulle ha skrivit eller designat på något annat sätt. Något kan till och med bli ordentligt fel någon gång (men jag har också gjort fel i mina dagar, det är mänskligt).

Det är inte hela världen. Det gäller att hålla ögonen på vad som är viktigt här.

För jag vet ju att det inte är att jag kontrollerar vartenda ord i inlägg och mejl som gör att vårt budskap sprids

Nej, det beror på min energi, mitt skapande, mitt varande – i den högsta energin, på den högsta frekvensen. Det är den som berör dig, talar till dig, hjälper dig att hitta hem till dig själv.

Det är det jag är bäst på. Det är det jag ska göra. Hålla min energi så hög och klar som möjligt. Se till att jag har mycket tid för att skapa. Se till att jag är fri i förhållande till var jag arbetar och när. Se till att må så bra som möjligt. Se till att hålla min kanal så öppen som möjligt, så att allt det som vill igenom nu kan komma igenom.

För det är mycket. Det är mycket som vill igenom nu, otåligt väntande på att jag ska skapa utrymme …

När jag söker bakom känslan ”läskigt” hittar jag … lätthet … frihet … glädje … skaparlust. JA! Det är här jag vill bo. Det här är min plats. Det härifrån jag ska vara och verka. Det är härifrån jag kommer bäst till min rätt och kan göra det jag kom hit för.

TACK, mitt fantastiska team, för att ni hjälper mig att våga släppa på kontrollen och flyga … Tack.

Har du fått en insikt, men sedan inte agerat på den, inte tagit konsekvensen av den? Kanske du fick inspiration att göra det nu? Vad ska din insikt leda till? Vad ska du förändra? Berätta! Jag är alltid nyfiken på dig och din expansion i världen.

Med kärlek & lätthet,
Carolina

Carolina Gårdheim är andlig barnmorska för medvetna ledare i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *