Blogg

Må bra-tips för känsliga kanaler i Corona-tider

Hej fantastiska du!

Har du känt dig låg och deppig på sistone? Uppe i varv och svårt att komma till ro? Haft tryck över bröstet?

Svårt att fokusera – gör mycket, men inte det viktigaste? Prioriterar ner sånt som du vet att du mår bra av? Hamnar i affekt och blir triggad av minsta lilla motgång?

Det kan vara tecken på att du inte har uppgraderat dina må bra-rutiner sedan Corona-krisen tog sin start.

I så fall är du inte ensam.

För inget sänker din vibration (och stänger ditt hjärta och din kanal) lika lätt som energin av rädsla och oro.

Och hur mycket du än har arbetat med din personliga och andliga utveckling, så kan det vara en utmaning att inte bli påverkad av den massiva anstormning av tung energi som vi är omgivna av nu. Det kan sätta sig i kropp och energikropp nästan utan att du märker det!

Är du dessutom högkänslig, intuitiv, kanal, helare eller empat, är risken ännu högre om du inte sedan tidigare medvetet har arbetat upp din motståndskraft och förstärkt ditt energifält. För det är möjligt. Och har du inte gjort det tidigare, är det här ett utmärkt tillfälle att börja!

Jag brukar rekommendera mina klienter att minst fördubbla sina må bra-rutiner – i vissa fall tre- eller fyrdubbla insatserna du vanligen gör för att må bra och prestera på topp – för att komma upp i samma nivå som tidigare, i tider av kris.

 • Brukar du meditera tre gånger i veckan? Gör det en gång om dagen nu!
 • Brukar du energirensa en gång om dagen? Gör det 2-3 gånger om dagen!
 • Brukar du promenera eller träna ett par gånger i veckan? Gör det lite kortare om du behöver men ännu oftare – helst varje dag!
 • Brukar du centrera dig och sätta en intention enbart inför viktiga möten eller prestationer? Gör det varje dag nu!

Och så vidare.

Vi som är här för att sprida ljus behöver ta extra god hand om vår fysiska och vår energimässiga hälsa just nu, annars kan vi inte sköta vårt uppdrag så som vi vill!

Därför har jag satt ihop en ”överlevnadsguide” till dig.

Den har förslag på en mängd övningar och rutiner som stärker både din fysiska kropp och din energikropp, så att du …

 • får tillgång till mer energi
 • känner dig mer centrerad och starkare
 • blir mindre känslig för påverkan av andras energi
 • blir tryggare, mer närvarande, mer fokuserad och kraftfull
 • får större tillgång till din inre vägledning och mer tillit till dig själv
 • får större pondus, blir mer kreativ och rådig

Genom att uppgradera dina vanliga dagliga må bra-rutiner till ”Corona-nivå” kommer du må bättre och därmed kunna vara ett bättre stöd både för dig själv och andra i den utmanande tid vi lever i nu.

Energihygien är en oerhört viktig del av medvetet energiledarskap, vilket är vitalt för alla ljusledare.

GÖR SÅ HÄR:

Välj det som talar till dig. Lägg till en eller ett par nya rutiner till din dagliga må bra-ritual och upprepa. Eller byt ut och gör nya varje dag – du bestämmer.

Känn också in om du vill variera övningarna och gör så som det passar dig – det viktigaste är att du gör någonting, inte exakt vad eller hur du gör det!

Och du – de här rutinerna rekommenderar jag dig att fortsätta med även efter den här tiden!

När du uppgraderar dina må bra-rutiner öppnar du upp för att kliva in i nästa nivå av ledarskap för dig själv och andra när det här är över.

Medvetet energiledarskap för känsliga kanaler

För att stärka ditt skydd mot tunga energier behöver du arbeta på alla fyra nivåer av ditt energifält: det fysiska, det emotionella, det mentala och det andliga. I den här guiden har jag slagit ihop det emotionella och det mentala fältet för att förenkla lite.

Idealt stärker du alla fyra energifält varje dag. Men det är inte ett måste, för så fort du stärker ett fält så påverkar det även de andra fälten positivt.

Men se till att över tid inte glömma bort eller negligera något av de fyra fälten! Då kommer dina gränser börja läcka igen.

För var och en av energifälten har jag lagt in övningar som handlar om att …

 • Rensa din energi, vilket hjälper dig att släppa gammal, stagnerad energi, andra människors energi och sånt som inte längre tjänar dig.

 • Jorda & centrera din energi, vilket hjälper dig att känna dig tryggare, stabilare, mer närvarande, mer fokuserad och ger dig tillgång till fler av dina resurser, inklusive kontakt med din inre vägledning.

 • Stärka din energi, vilket ökar din karisma, kreativitet och kraftfullhet.

 • Skydda din energi, vilket du normalt inte behöver när du har rensat, grundat och stärkt din energi, men under extrema omständigheter kan det ibland kännas bra med lite extra skydd för att ytterligare öka din livskraft och motståndskraft.

1. Stärk din fysiska energi!

Rensa din fysiska energi genom …
 • Skakning: Stå upp och skaka hela din kropp i 3-5 minuter. Sätt gärna på en schysst låt och skaka loss! Sätt intentionen att rensa ut allt du inte längre behöver och allt som inte är ditt från alla dina celler i hela kroppen.

  Du kan också klappa på kroppen, klappa händerna i luften runt kroppen, knäppa med fingrarna runt kroppen, dra med händerna utmed kroppen och i ditt energifält eller ”tappa” med fingertopparna på kroppens energipunkter.

  Ett ordentligt danspass där du jazzar loss med hela kroppen kan också funka bra!

 • Ljud, doft & stenar: Att sjunga eller ljuda är också rensande, liksom att använda trumma, klangskålar, skallra, rökelse, salvia, palo santo, eteriska oljor, kristaller och stenar, fjäder eller något annat hjälpmedel. 

 • Djupandning: Rädsla gör att vi lätt glömmer att andas, så var extra medveten om din andning nu. Att ta djupa, lugna andetag som syresätter kroppen ordentligt stärker immunförsvaret. Föreställ dig att du i inandningen tar in lugn och trygghet (eller något annat du behöver) och att du i utandningen släpper ut allt du inte längre behöver. Upprepa så ofta du vill under dagen.

 • Duscha & drick vatten: Vatten rensar energi, både utvändigt när du badar eller duschar och invändigt när du dricker vatten. Kom ihåg att sätta intentionen att du rensar hela din kropp!

 • Vila med katter: Katter transformerar tung energi till lätt, så om du lever med en katt, grattis! Låt katten komma till dig och lägga sig där hon själv vill. Hon kommer känna av vilken energin hon ska transformera och lägga sig där. (Själv sov jag med min katt lindad runt huvudet som en mössa under hela min uppväxt – mycket mental energi som transformerades där!)
Jorda & centrera din fysiska energi genom …
 • Jordning: Gå utomhus och rör vid jorden. Om det är tillräckligt varmt, sätt dina bara fötter på marken. Rör vid ett träd (eller krama det!), en klippa eller några stenar, låt vattnet i forsen rinna mellan dina fingrar och känn kontakten med naturen.

  Kan du inte gå ut, lägg dig ner inomhus med så stor del av din kropp som möjligt mot golvet och föreställ dig att du ligger på marken, att du känner kontakten med Moder Jord och hennes kraftfulla, helande energi.

  Om du har djur, lek med dem eller gå ut i skogen och lyssna på fåglarna och titta på vilda djur.

  Om du har barn, lek med dem! Var helt och fullt närvarande och känn hur allt annat släpper.

 • Njutning: När du njuter öppnar du upp dina celler och din kanal till din inre vägledning på vid gavel och blir mer närvarande i kroppen . Vad njuter du av? En kopp kaffe i solen på verandan? En kram? Ett bubbelbad? Se till att medvetet skapa och verkligen uppleva njutning i ditt liv för att grunda och centrera dig i din kropp.

 • Medveten rörelse & närvaro: I allt du gör, var medvetet närvarande i din kropp. Dra tillbaka ditt medvetande in i din kropp och släpp tankarna på det som varit och det som kommer. Öppna dina sinnen och bli helt och fullt närvarande – smaka, dofta, känn på livet … Använd alla sinnen och ta in det du ser och upplever i allt du gör, så kommer du känna dig tryggare i dig själv.
Stärk din fysiska energi genom …
 • Styrketräning: När du använder din kropp medvetet för att bygga din styrka får du större tillgång till kroppens egen visdom och ökar din energi.

  Prova fysiska övningar som utfall, knäböj, hukställning, plankan, yogaposer som Trädet, Krigaren och Bergspositionen eller ta en promenad med intentionen att stärka dina muskler.

  Om du är förhindrad att träna av olika orsaker kan du alltid göra något – lyfta armarna över huvudet, snurra på fötterna eller händerna, vicka på rumpan … Var kreativ och låt kroppen leda vägen!

  Och glöm inte att använda din intention: Föreställ dig att du tränar mer intensivt än du kanske har möjlighet att göra. Ditt sinne påverkar din fysiska kropp!

2. Stärk din emotionella & mentala energi

Rensa din emotionella & mentala genom …
 • Andning: Ta flera djupa andetag som fyller hela lungorna och släpp ut luften med en hörbar suck eller ett “aaaaah” … Känn hur alla känslor och tankemönster som inte är dina eller som inte längre tjänar dig faller av dig och tas upp av Moder Jord, som tar hand om dem. Upprepa så många gånger du vill.

 • Flödesskrivande: Sätt klockan på 5-10 minuter, sätt pennan till papperet och skriv vad som än kommer till dig utan att tänka på grammatik eller meningsbyggnad, bara låt det flöda och sluta inte förrän klockan ringer. Stilla dig, lyssna inåt … Vad kommer upp i tystnaden efter att du har öst ur dig/rensat bort allt som låg överst och tog bandbredd?

 • För ut andra ur rummet: Blunda och slappna av. Föreställ dig att du står i ett rum tillsammans med alla människor som du känner påverkar dig på ett sätt eller annat, din sinnesstämning och dina beslut. Se för ditt inre hur du tar var och en av dem i handen, en i taget, och leder dem ut ur rummet. Till slut är det bara du kvar. Hur känns det? Vad vill du när det bara är du här? Hur mår du? Vilket beslut vill du ta härifrån?

 • Känsloflödande: Känslor är inte farliga. Det som är farligt är när vi trycker undan dem och inte låter dem följa sitt naturliga flöde. Så vinnlägg dig om att låta alla känslor få finnas och flöda genom kroppen utan att dömas eller stängas av. När du bara känner känslan utan att tänka något om den (som att du inte borde eller vill ha den), kommer den klinga av ganska snabbt. Det är när vi kämpar emot känslan, när vi dömer den och förtrycker den, som den växer sig starkare och tar över. Energirensa genom att erkänna och känna dina känslor tills de går över och du kan släppa dem!

  Om du har svårt att få fatt i dina känslor, prova att använda musik, filmer eller böcker för att väcka dina känslor, så att de kan få utlopp.

 • Stressrensning: Se över allt som skapar stress i din vardag och gör allt du kan för att rensa bort det och ersätta det med lugn och glädje. Ibland är det lättare, ibland svårare, men nästan alltid kan du göra något för att minska din stress. Det kan handla om både externa och interna stressorer som behöver rensas.

  Särskilt viktigt i Corona-tider är att medvetet ransonera nyheter. Läs till exempel enbart tidningen på morgonen eller bestäm två tillfällen på dagen då du går ut på nätet och läser eller ser på nyheter.

  Tänk också på att sociala medier också rör upp både känslor och tankar och invaderar dig med energi du kanske inte bett om. Så ransonera gärna konsumtion av sociala medier också.

  Reflektera över: Vad är det dags att släppa och rensa bort från ditt liv för att kunna bjuda in mer lugn och glädje? Var kreativ, det mesta är möjligt – mer än vi tror när vi fastnat i stressen och därmed i offerenergin som den skapar.
Jorda & centrera din emotionella & mentala energi genom …
 • Affirmationsandning: Ta ett stort, djupt andetag, hela vägen ner i botten av dina lungor, och känn hur syret fyller hela din kropp. Skicka sedan i utandningen med en affirmation du vill ge dig själv, ditt hjärta och ditt sinne idag. Det kan till exempel vara Jag är trygg, Jag är lugn och närvarande, Jag är mig själv, Jag är här och nu, eller något annat som känns grundande för dig. Upprepa så många gånger du behöver för att känna dig grundad.

 • Musik: Lyssna på avslappnande musik med hög energi, som hjälper dig få kontakt med ditt innersta, ditt centrum, och bli mer av det som är du, det som annars kanske göms bakom rädslor av otillräcklighet. Låt musiken lyfta ditt hjärta och ditt sinne och hjälpa dig hitta sanningen om dig själv längst där inuti …

 • Affirmera Lugnet i stormen: För att hjälpa dig själv att hålla dig lugn när det stormar omkring dig, välj en affirmation som du upprepar för dig själv så ofta du vill under dagen. Till exempel Jag är Lugnet i stormen, Jag är lugn, jag är trygg, Allt sker till det högsta bästa, Jag är omhändertagen & trygg, Allt är som det ska vara eller något annat som hjälper dig att jorda dig och komma i kontakt med din inre visdom.

  Om du känner att du ändå “måste” oroa dig, sätt en klocka på fem minuter en gång om dagen, då du tillåter dig att oroa dig. När klockan ringer, upprepa din lugnande affirmation och släpp taget om oron.

 • Avslappning med 4×4: Blunda och slappna av. Andas sedan långsamt in genom näsan medan du för ditt inre räknar till fyra. Håll andan medan du räknar till fyra. Andas sedan långsamt ut genom näsan och räkna till fyra. Håll andan och räkna till fyra.

  Gör det lugnt och rytmiskt och när du håller andan känn hur dina lungor expanderar för att hålla större kapacitet. Upprepa 5-10 gånger eller så många gånger du behöver för att känna dig centrerad.

 • Näsandning: Sitt avslappnat med händerna i knäet. Lyft vänster hand och placera vänster tumme över vänster näsborre. Täpp bara till så att du inte andas genom den, du behöver inte trycka hårt. Andas långsamt in och ut genom höger näsborre. Gör övningen i några minuter eller så länge det känns bra.

  Du kan också växla mellan att andas med höger respektive vänster näsborre genom att omväxlande hålla för med tummen på ena sidan och ringfingret på andra (låt långfingret vila på tredje ögat så faller det sig naturligt).

 • Ta kontakt med hjärtat: Slut ögonen, ta några djupa andetag och slappna av. Låt ditt medvetande fokusera på ditt hjärta. Känn den pulserande värmen från hjärtat sprida sig i kroppen. Låt ett gyllene ljus fylla ditt hjärta och hela din kropp med kärlek och värme. Låt ljuset och värmen sprida sig ut i din energikropp och ut i världen. Ta med dig värmen, ljuset och kärleken ut i världen. 
Stärk din emotionella & mentala energi genom …
 • Skapar-frågorna: När du känner att du fastnat handlar det ofta om att du fokuserat för mycket på tankarna och tappat kontakten med hjärtat/själen. Ett sätt att återfinna och stärka kontakten med din inre vägledning är att ställa dig frågan: Hur vill jag må istället? Eller, om det passar dig bättre, Vad vill jag skapa istället?

  När du målat upp visionen för dig själv, vart du är på väg, från själ och hjärta, så frågar du dig: Vad för litet kan jag göra idag för att må så? eller Vad kan jag göra idag för att börja röra mig i den riktningen?

  Skriv en lista! Sen gör du det första på listan, så är du igång och har tagit dig ur gropen du fastnat i – du har klivit ur offerenergin och in i skaparenergin.

 • Uppskattning & tacksamhet: Jag har en vana som jag tar till ibland när jag är ute och promenerar för att “hitta hem” igen. Jag säger ett Tack för varje steg jag tar. Jag tackar inte för något särskilt, men det påminner mig om hur mycket det faktiskt finns att uppskatta och vara tacksam för i världen. Det hjälper mig att få kontakt med den oändliga källan inuti och hitta balans mellan min emotionella och mentala energi.

 • Dagboksskrivande: Stilla dig en stund och lyssna inåt. Vad är på väg att födas fram genom dig just nu? Vad behöver bli sett just nu? Vad säger din inre vägledning? Be din själ tala genom din penna och se vad som kommer ut.

  När du låter din inre vägledning styra stärker du både din emotionella och din mentala energi, som då används som verktyg istället för att leda verksamheten. Det lugnar och stärker dig och hela din energi.

 • Meditation: Samma sak gäller avslappning och meditation. Det ger dig kontakt med din inre vägledning, hjälper dig att komma från själ och hjärta i allt du gör och stärker dig. Då behöver du inte tänka ut allt själv, lägga allt på dina egna axlar, utan kan i trygg tillit följa den vägledning du får från själen, känna att du har hjälp på vägen och hitta tryggheten inuti.

 • Ett öppet hjärta: Att göra det du kan för att hålla hjärtat öppet stärker din energi. Det finns många sätt att göra det. Här är några förslag:

  • Hälsa alla du möter genom att inom dig säga hälsningsfrasen från Lemurien ”Jag ser dig, jag tackar dig, jag älskar dig, jag är du”. Eller med ett enkelt ”Jag önskar dig allt gott”.

  • Hjälp någon.

  • Gör något du älskar och får energi av.

  • Kom medvetet från kärlek i allt du gör: Stanna upp inför det du ska göra, ta ett djupt andetag och ta kontakt med hjärtat. Känn energin och kärleken som strömmar därifrån. Låt den gå in i din handling.

  • Häll kärlek över hindret: Häll kärlek över dina nära och kära, över dig själv, över ett problem, över ett hinder, över en situation och se vad som händer. När du skiftar din energi, från rädsla till kärlek, från oro till tillit, från brist till överflöd, kan det förändra ett helt rum på ett ögonblick och skapa mirakel.

  • Kom ihåg att också skicka kärlek till viruset! Älska viruset, skicka kärlek till det, förlåt det – det är ändå bara en yttre spegling av vårt eget inre, precis som allt annat vi möter i vår omvärld. Och inget har hittills helats av rädsla och hat – det är bara kärlek som helar och läker.
Skydda din emotionella & mentala energi genom …
 • Ljusandning: Placera en hand på hjärtat och en på magen. Använd djupa, långsamma andetag för att lugna och fokusera dig själv. När du andas in, föreställ dig att du andas in gyllene, rosa eller vitt ljus. I utandningen, föreställ dig detta ljus fylla alla dina celler och lysa upp din kropp inifrån. Medan du andas, affirmera “Jag litar på mig själv. Jag litar på att jag är hållen. Jag litar på min inre vägledning. Allt är bra. Jag är trygg.” (eller något annat som känns rätt för dig). Upprepa så länge det känns bra.

 • Vila i Den stora moderns livgivande famn: Slut ögonen, ta ett djupt andetag och slappna av i hela kroppen. Föreställ dig att du sjunker djupare och djupare ner i dig själv, ner i din kropp, in till centrum av din varelse. Där möter du Den stora modern, hon som älskar dig ovillkorligt. Lägg dig i hennes famn och låt hennes armar och trygghet omsluta dig. Vila … Det finns ingenting du behöver göra eller vara för att bli älskad eller för att bli trygg. Du är redan älskad och du är redan omhändertagen och trygg. Ta med känslan av att vara hållen in i din dag.

3. Stärk din andliga energi

Rensa din andliga energi genom …
 • Upplösande av energimässiga bindningar: Känn in din energikropp omkring dig. Notera om du känner någon energimässig bindning som inte hör hemma hos dig, som tynger ner din energi. Föreställ dig att du skär av eller drar ut dessa bindningar och visualisera hur de försvinner ut ur ditt fält. Du kan använda dina händer om du vill eller något annat verktyg du föreställer dig för att hjälpa till att släppa bindningarna eller rensa ut energierna. Känn hur tomt, lätt och skönt det blir efteråt. Vad vill du nu?

 • Dammsugaren: Föreställ dig att du har som ett dammsugar-munstycke i mitten av din energikropp. När du slår på det drar det in all energi som stagnerat, som inte är din eller som skapat staser på grund av trauman. All den energin går in i dammsugaren, som sorterar upp den och skickar den tillbaka dit där den hör hemma eller dit där den kan transformeras till lättare energi. Du behöver bara slappna av och låta dammsugaren göra jobbet. 
Jorda & centrera din andliga energi genom …
 • Rotmeditation: Föreställ dig att du har rötter från undersidan av dina fötter som går djupt ner i jorden, hela vägen ner till centrum av Moder Jord, innandömet av vår planet, själva kärnan i vår existens. Känn kontakten med denna källa av livskraft och livsenergi. Låt din energikropp harmoniera med Moder Jords fält och känn hur detta jordar dig, centrerar dig och skapar ett skifte i din kropp. 
Stärk din andliga energi genom att …
 • Expandera ditt fält: Föreställ dig ditt energifält som en bubbla av ljus omkring dig. Se för ditt inre hur detta energifält växer och expanderar, det blir ljusare och ljusare, mer och mer fullt av ljus och kärlek, mer och mer kraftfullt. Hur mycket kan du expandera och öka din kraft i din energikropp?

 • Agera medvetet & från kärlek: Inför varje aktivitet, möte eller del av din dag, ta några ögonblick och sätt dig i kontakt med och stärk din andliga energi. Andas ut och släpp det du inte vill ta med in i aktiviteten eller mötet, känn kontakten med din kärna, din inre högsta visdom, sätt en intention från tillit och kärlek och be om hjälp av dina guider om du känner att du behöver. När du går in i aktiviteten, mötet eller situationen, se på de andra från ett högre perspektiv av tillit och kärlek. Ge dig själv det du behöver för att kunna stå kvar i ditt ljus och erbjuda det till andra.

 • Höja din egen vibration: Allt som du må bra av höjer din vibration. Du kan också tänka på att …

  • Läsa, lyssna till och möta människor med hög energi Läsa, lyssna till och möta människor med hög energi. (Tips! Gå med i Shine Your Light SIsterhood som är fyllt av högenergigudinnor och ljusledare.)

  • Ge dig själv möjlighet att ta emot kanaliserade budskap, aktiveringar och transmissionersom stärker din energikropp och hjälper dig följa ditt uppdrag. (Tips! Gå med i Shine Your Light Sisterhood så får du det regelbundet.)

  • Uttryck dig kreativt på det sätt som känns sant för dig

  • Ät mycket ekologiska frukter och grönsaker (vilket också jordar dig!)

  • Använd dig av din fria vilja: Välj kärlek. Välj tillit. Välj skaparkraft. Så ofta du kan. (Och när du inte lyckas, se på dig själv med medkänsla och kärlek – du gör ditt bästa varje dag, det vet du. Nytt försök imorgon!)
Skydda din andliga energi genom att …
 • Kalla på dina guider: Be dina guider om skydd genom bön, åkallan eller genom att till exempel säga: “Jag ber mina guider, mästare, änglar och det högsta ljuset att vara här med mig nu, att skydda mig och hålla min energi ren. Tack.”

Kom ihåg: Rädsla dränerar dig på livskraft. Tillit fyller på.

Rädslan tappar dig på energi. Den paralyserar dig eller får dig att göra fel saker. Den försämrar dina möjligheter att vara till hjälp för dig själv och andra.

Ja, den är också helt normal. Den får och kan sam-existera med din tillit. Se på den med kärlek och lite överseende och “gör ändå”. Låt inte rädslan och oron hindra dig från att göra det du är här för.

För när du kliver in i kärlek och tillit och agerar från inspirerad handling så stärker du hela mänskligheten.

Det är ditt uppdrag! Ditt ljusuppdrag.

Din höga energi är mer helande än något annat. Det finns ingen gräns för hur många du kan påverka när du uppnår ett högre tillstånd av frid och helhet.

Så ta hand om dig och din energi så att du kan fortsätta vara det ljus i världen som du redan är, enbart genom att finnas till.

Tack.

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är andlig barnmorska & coach för energimedvetna ljusledare. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *