Blogg

5 sätt att börja tala med själen (del 3 av 5)

Hej fantastiska du!

Du är medveten om att du har en inre vägledning, din själ som jag ser det, och att den talar till dig på olika sätt, till exempel genom dina känslor, drömmar, inspiration, naturen och tecken. Det är ett nytt språk och du är ovan att tala det. 

Hur kan du göra för att bli bättre på att ”prata med själen” och följa din inre vägledning?

1. Egentid med själen

Sitt ensam i tystnad med slutna ögon och slappna av cirka 10-20 minuter, med eller utan musik, varje dag, helst på morgonen. 

I början kommer hjärnan peppra dig med tankar. Om du vill, skriv ner dem och släpp sedan. Eller föreställ dig att de seglar bort som moln på en sommarhimmel. Visualisera att du för ditt medvetande ner till magen, och slappna av. Efter en stund får själen möjlighet att komma igenom.

Be den till exempel visa dig vad som är viktigt just nu. Det kan komma i form av en känsla, en bild eller en symbol. Om svaret inte kommer på en gång, kan det komma senare under dagen. Var uppmärksam!

2. Visa tillit till själen

Följ de infall och den inspiration du får, oavsett om det verkar vettigt eller inte. Du kanske får ett infall att ringa någon. Du får lust att rensa på vinden. Du får en känsla av att du ska säga något till en vän. 

När du gör något av detta ändras din energinivå och påverkar vad som dras till dig. Eller så kommer du i kontakt med någon som hjälper dig vidare. 

Ju mer du följer de infall du får, det vill säga visar din inre vägledning att du litar på den, desto mer får du till dig.

3. Bli medveten om dina känslor

Våra känslor kommer med budskap. Om något inte känns bra behöver du förändra något. Om allt känns bra, är det bara att fortsätta som det är. 

För du får välja det som känna bra. Vi kanske tror att livet ”ska” vara en kamp och kör över oss själva gång på gång. Men du har fått dina känslor för att du ska följa dem. 

Lär känna hur just din mage säger JA respektive NEJ från själen. Ett JA brukar vara en känsla av expansion, det känns ljust, varmt, lätt. Ett NEJ brukar vara en känsla av kontraktion, tyngd, mörker, kyla. 

Kom ihåg: Glädje betyder JA, inspiration betyder JA. Tillåt dig att följa känslorna!

4. Sätt hälsosamma gränser

Att sätta hälsosamma gränser handlar om att visa själen att du älskar och respekterar dig själv, precis som själen gör. 

När du talar om vad du står för, vad som är viktigt för dig, vad du accepterar och inte, när du tar ansvar för dig själv och låter andra ta ansvar för sig själva, när du tar hand om dina egna behov, då agerar du från själen och stärker kommunikationen inåt.

5. Sluta stressa

Vägra ställ upp på konstant stress! Stress beror på rädslor. När du stressar är du i egot och tappar kontakten med själen, som är den enda som kan hjälpa dig ur stressen.

När du accepterar stress blir du ett offer för omständigheter. När du tror att det inte finns någon utväg är du i egot. Men det finns alltid lösningar och de kommer från själen.

Slappna av, gör saker du älskar, gör saker du njuter av. Praktisera tacksamhet. Välj kärlek. Var medvetet närvarande så att du upptäcker tecken som kommer din väg. Känn in magen och följ dess signaler. Så är du snart på rätt väg igen.

Nästa gång ska jag berätta om Ljusgudinnans väg, en livsstil som hjälper dig att komma från själen i allt du gör.

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är andlig barnmorska för medvetna ledare i Själens era. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Detta är tredje artikeln av fem i artikelserien ”Från Egots till Själens era – ledarskap i en transformerande tid”, där Carolina Gårdheim inspirerar om vilka möjligheter som öppnar sig för dig som vill kliva in i ledarskap, i ditt eget liv och för andra, i den speciella tid vi lever i nu. Artiklarna publicerades i tidningen Inspire under 2018-2019.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *