Blogg

Är du en del av kontraktionen eller expansionen?

Hej fantastiska du!

Koll på läget? Inte? Du är inte ensam! Frågan är hur du handskas med situationen?

Att lära sig att leva med – att uthärda – ovisshet, osäkerhet, tvetydighet och komplexitet är redan sedan tidigare en av vår tids största utmaningar.

Lägg till en viruspandemi och du får en potentiellt dödlig cocktail som lätt utmynnar i månghövdade konspirationsteorier, morgonluftsvädrande bakåtsträvare, tvehövdad klanmentalitet och ständiga rop på ordning & reda, utvärderingar, utmätande av ansvar samt sifferexercis med syfte att invagga oss i tron att vi har kontroll.

Vi vet vad det här beror på. Psykologiskt är det inte svårt att se vad som sker. Våra psyken har trots allt en inbyggd preferens att reagera på samma sätt när vi ställs inför en okänd situation som när vi levde på savannen.

Men det behöver inte betyda att det måste fortsätta vara så.

Är du en av dem som kommit hit för att förändra världen?

Känn efter. Fråga magen. Be din inre vägledning om svaret.

Och du – jag frågade inte om du kommit hit för att bli president, Madonna eller rådgivare till Världsbanken. Jag frågade om du är här för att förändra världen.

Tidigare trodde vi att vi förändrade världen genom att inneha en maktposition, formell eller informell.

Idag vet vi att om vi bara är tillräckligt många – och det behöver inte ens vara en majoritet, tio procent av befolkningen kan räcka – som förändrar oss själva och vårt invanda beteende, så sker automatiskt samma skifte i resten av befolkningen eftersom vi alla är energi, del av samma energifält, samma skapande fält av potential eller samma kollektivt omedvetna, om du vill.

Så, är du är här för att bidra till transformationen?

Tro mig, det vet du innerst inne. Det vet du genom att du hela livet burit på en inre vetskap om att du är här för att delta, en inre längtan efter att bidra, en känsla av att ha en uppgift.

Hur det ser ut i praktiken för dig är inte viktigt – du kan sköta ditt uppdrag från din fåtölj hemma i vardagsrummet lika väl som från en VD-tjänst på ett stort företag.

Det viktiga är att bli medveten om och följa denna inre vetskap om att du är en av ledarna i den transformation vi är inne i nu.

Och nej, det är inte förmätet att tro att du är det. Vi är många som redan har vaknat upp till detta vårt gemensamma uppdrag. Och det är inget med det som är bättre än något annat. Andra har andra uppdrag och de är alla lika viktiga. Så tro inte att det här sätter dig på någon piedestal – gör du det är du inte rätt person för jobbet.

Det här uppdraget handlar om att tjäna mänskligheten, på djupast möjliga sätt.

Så handen på hjärtat: Är det DIG jag talar till?

Om nej, kan du sluta läsa nu.

Om ja, är jag tacksam för ytterligare en stund av din uppmärksamhet.

För det första: TACK för att du accepterat och tackat ja till ditt uppdrag. Tack för att du erkänner din roll i historien, även om du kanske inte ännu vet exakt hur det kommer gå till. Tack för att du sätter intentionen att följa din inre kompass, som redan har pekat ut riktningen eller åtminstone de första stegen.

Du vet förmodligen redan var du ska börja. Eller hur? Det brukar vara precis där du står, med precis det du har. Just nu.

För det andra: NU börjar jobbet.

Okej, du har redan arbetat länge för den här dagen. Jag vet.

Hela ditt liv (och alla de tidigare) har varit en förberedelse på det som kommer nu.

Men ändå: Det är NU, som jobbet börjar på riktigt.

Du har sedan länge arbetat med att välja ljuset. Att välja kärlek. Att välja tillit.

Men det har varit relativt enkelt. Nej då, jag förminskar inte allt jobb du lagt ner, alla sätt du har kämpat på och all smärta du tagit dig igenom, trots vilken du ändå står här nu, redo för nästa steg.

Men ändå: Visst var det, så här i backspegeln, lite enklare att välja tillit, när du inte varje dag riskerade ett dödligt virus när du gick hemifrån?

Visst var det lite enklare att välja kärlek, när du inte varje dag vaknade upp till redovisade dödssiffror för föregående dygn i morgontidningen?

Visst var det ändå lite enklare att välja ljuset, när du inte dagligen behövde möta en massiv energistorm av rädsla och oro (emellanåt maskerad till febril, nästan hysterisk, aktivitet flankerat av käcka utrop om hur bra allt kommer att bli) så fort du gick in på sociala medier eller ringde upp en kollega på Skype?

Men du har tränat på det här. Du har all övning du behöver.

Du har varit nere i skyttegravarna förut och vet att ljusarbete inte handlar om att dansa runt på blomsterängar och ropa ”ljus och kärlek” till varandra.

Utan att det handlar om att gå ner i de mörka grottorna, ner i leran och dyn. Att med din spade gräva och med din lampa lysa vägen för dem som saknar egna resurser att ta sig upp.

Nu har grottorna blivit djupare. Dyn geggigare. Och mörkret mörkare.

Därför är det dags att ta nya tag och återigen ställa frågan, från den här nya platsen:

Vad är din uppgift nu, ljusledare?

Ta ett djupt andetag, dra in allt ljus och all energi du har tillgång till (och det är i varje ögonblick oändliga mängder) och låt det fylla din kropp och energikropp …

Andas sedan ut allt du är redo att släppa för att komma vidare, allt som är använt och klart, allt som hör till den gamla tiden och allt som inte är ditt …

Landa i din egen inre stillhet …

Ta kontakt med din egen inre vägledning, din själ, och fråga henne:

– Vad är min uppgift idag?

Det behöver inte handla om att gå ut på torget och demonstrera, väcka debatt eller ens iklä dig skyddsdräkt för att hjälpa till på sjukhuset (men det kan naturligtvis göra det).

Det kan lika gärna handla om detta, som är något av det viktigaste vi kan göra i vårt arbete som ljusledare nu:

Att skapa nya neurologiska järnvägar i hjärnan genom att medvetet välja nya reaktionsmönster på det som du möter.

Att inte längre reagera med rädsla på ovisshet.
Att inte längre reagera med oro på osäkerhet.
Att inte längre reagera med ilska på angrepp (om det inte handlar om din överlevnad).

Att istället våga stå kvar i ovissheten, smaka på den, göra dig själv medvetet närvarande här och nu, oavsett hur det ser ut … att våga luta dig in mot tilliten … att be den slå följe med dig i denna okända mark.

Att istället nyfiket börja utforska möjligheter … att prova något nytt … att lyssna inåt för vägledning och välja att tro på dig själv.

Att istället ta kontakt med kärleken och omtanken … att se med dess ögon både på dig själv och andra … att våga öppna upp hjärtat lite till … att stå stadig i din inre vetskap om alltings enhet.

Ja – du.
Ja – nu.
Ja – i allt du gör och allt du möter.

Det kanske låter litet, detta uppdrag. Men tro mig, inget är större.

När vi är tillräckligt många som dagligen medvetet väljer att agera från emotionell mognad och inre vägledning, med skaparkraft och självständighet, energimedvetenhet och självledarskap, så kommer världen förändras snabbare än du trodde var möjligt.

Det du själv gör varje dag, i ditt hem, i ditt arbete, i din vardag, i din medvetna närvaro och i samklang med ditt öppna hjärta, påverkar så mycket mer än du tror.

Dels har det en positiv omedelbar påverkan på dig själv och ditt välmående. Vilket i sig är grundläggande för hur du kommer kunna genomföra ditt uppdrag – högre vibration ger större resultat.

Dels har det en direkt positiv inverkan på din omgivning och samhället i den globala kontraktion vi står i nu. Vilket gör att du bidrar mer till att inleda den expansion som naturligt följer på en sådan här kontraktion, istället för att bidra till att förlänga kontraktionen.

Och dels bidrar det i förlängningen till att förändra hela mänsklighetens dna och föra in mer hälsosamma reaktionsmönster, som kommer bli normalreaktioner hos kommande generationer.

Inte särskilt litet alls, alltså.

Tack för att du är med!

Så vad är din uppgift för idag? Dela gärna i kommentarerna! Jag är nyfiken.

Tillsammans skapar vi den transformation vi kom hit för att vara en del av.

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är andlig barnmorska & coach för energimedvetna ljusledare. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

6 svar

  1. Tack tack tack vad glad jag blev att läsa detta, det värmde å fyllde hela min kropp,. Jag förundrades idag över att i min lediga tid har hittat tillbaks till min kraft ä min inre visdom å Tillit. Min frågeställning har varit varför jag inte har förmågan att vara i de här när jag är ute å jobbar i samhället du gav mig svaret att det är så svårt att stå stark i sitt ljus i all oro å räddsla. Jag vet inte hur jag ska hantera de i fortsättning men du påminer mig om att jag behöver inte veta de idag utan jag tillåter mig njuta av de som är nu. Å min uppgift idag va att skriva på min Facebook sida om att neutralisera allas problem å alla negativa tankar som vi många människor går runt och ältar och att vi alla är unika och behövs. Tack för att du stärkte mitt ljus ännu lite mer.

  2. Tack för kloka ord och väl formulerat budskap!
    Så tacksam att du beskriver det som finns i mina och många andras tankar sedan länge. Tillsammans gör vi skillnad.

  3. Tack för kloka ord. Jag blev medveten om jag är oerhört medial för några år sedan, något som jag egentligen vetat om hela livet men inte vågat erkänna det för mig själv då det har känts skrämmande på något sätt. Har landat i detta idag och har blivit medveten om hur bland annat mitt lugn hjälper och påverkar mina medmänniskor.
    Önskar dig en fantastisk midsommarhelg
    /Annette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *