Blogg

Är du redo att ta tillbaka din egenkraft?

Hej fantastiska du!

Som jag har berättat om tidigare har jag upplevt ett tydligt tema i mina coachningar och meditationer sedan i somras.

Det handlar om att det är dags att återta vår fulla kraft och inse att vi har så mycket mer resurser, erfarenheter, kunskap och kompetens än vi har vant oss vid att tro.

Det tydliga budskapet har varit: Du kan själv. Du har svaren själv. Lita på dig själv, dina känslor och din egen inre vägledning!

Jag förstår att det nu är dags att på allvar ta tillbaka den del av vår kraft som vi har lagt ut på andra – våra föräldrar, partners, chefer, kollegor, vänner, experter, medier, coacher (ja, jag själv är inkluderad!) och även på hjälpmedel och verktyg som till exempel kristaller, kort och pendlar – så att vi äntligen på allvar kan stå i vår fulla kraft och fullt ut ta ansvar för oss själva.

Därför blev jag inte förvånad när jag kanaliserade det nya temat för Expansionscirkeln i Shine Your Light Sisterhood – temat var Din egenkraft.

Ordet egenkraft var inget jag själv hade hört tidigare. Egen kraft, ja, men inte som ett sammansatt ord: egenkraft. Det kom till mig under förberedelsen inför cirkeln och först trodde jag att jag ”hört” fel, men nej, det skulle vara just egenkraft

Under själva kanaliseringen började jag sedan förstå ordet bättre och jag började gilla det – eller snarare vad jag upplevde att det stod för – mer och mer.

Så här upplevde jag det:

Egenkraft är något vi föds med.

Det är den kraft vi per automatik har tillgång till när vi är i kontakt med själen, det vill säga när vi kliver ur offerenergin och in i ledarskap. När vi är medvetna. När vi tar ansvar. När vi skapar. När vi väljer från själen. När vi är närvarande. När vi älskar med öppet hjärta. När vi står upp för det som är viktigt för oss. När vi njuter av livet. När vi gör vår grej.

Egenkraft är lik livskraft, men ännu mer kopplad till vårt agerande, vår framåtrörelse, vårt bidrag här på jorden.

Med liten eller ingen egenkraft blir vi handlingsfattiga och passiva. Vi överlåter ansvaret för våra val och beslut på andra. Vi blir lite som rön för vinden, slängs hit och dit, och känner inte att vi har kontroll över oss själva.

(Livet kan vi inte ha kontroll över, men oss själva kan vi lära oss att ha bättre koll på).

Varje gång vi lägger ut vår kraft på andra – litar mer på vad andra säger än på våra egna känslor, låter andra ta viktiga beslut åt oss, slentrianmässigt låter andra sänka vår energi, undviker att stå upp för det vi tror på av rädsla för vad andra ska tycka och så vidare – så urholkar vi vår egenkraft.

Särskilt en sak stod ut för mig när vi gick igenom transmissionen och de övningar vi fick göra för att lära känna denna egenkraft.

Det var känslan att egenkraft – till skillnad från kraft, som ibland kan användas emot andra människor – enbart handlar om mig och aldrig kan skada någon annan.

Egenkraften stärker mig, så att jag kan stå stadig och genom det inspirera andra.

Egenkraften ger mig en känsla av att äga mig själv.

Hur mycket egenkraft jag än har, så kan den aldrig användas mot någon annan.

DET gillar jag.

Det är dags att kliva ner på jorden & in i vår fulla egenkraft

Det vi nu får till oss i Shine Your Light Sisterhood är att det är dags att ta steget helt och hållet ner på jorden. Att minska fokuset på kickar genom andliga upplevelser och vara helt och hållet närvarande här på jorden. Att använda oss av den expansion och den energihöjning vi hittills har skapat och agera på det vi har lärt oss. Att helt och hållet kliva in i vår kropp och vårt uppdrag och börja göra skillnad på riktigt.

Vi ska fortfarande meditera, men vi behöver inte sitta lika länge för att få till oss vägledning – vi har tillgång till den mer omedelbart genom våra egna tankar och känslor när vi är medvetet närvarande.

Vi kan fortfarande ta hjälp av andra när vi fastnar, men vi behöver inte längre göra det lika vanemässigt. Vi behöver inte heller tillmäta deras svar större tyngd än våra egna – för vi har de svar, verktyg och resurser vi behöver själva (inklusive urskiljningsförmågan att veta när det ändå är dags att be om hjälp).

Vi behöver fortfarande rensa energi, men vi behöver inte längre lägga lika mycket tid på det och på andra ritualer för att komma i kontakt och utöva andligheten – vi är våra egna tempel och bara genom att leva det vi lärt är det istället vi som rensar åt andra, vi som är andras kontakt, vi som själva är det vi tidigare sökte hos andra eller i annat…

Det är spännande. När allt fler står stadigt i sin fulla egenkraft här på jorden, så kan jag inte se annat än att saker och ting kommer börja förändras … Som sagt, spännande!

Vad betyder “egenkraft” för dig? Berätta gärna!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är andlig barnmorska & coach för energimedvetna ljusledare. Anmäl dig gärna till hennes nyhetsbrev för att få inspiration att leva & leda från själen samt skapa ett liv att älska.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *