Om mig

Carolina Gårdheim. Foto: Anja Callius.

Varmt välkommen hit.

Jag heter Carolina Gårdheim. 

Jag är grundare av Kreativ Insikt och Shine Your Light Sisterhood. I botten är jag utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och lite senare i livet blev jag diplomerad coach vid HumaNova.

Som liten drömde jag om att bli författare, vilket jag också blev, om än inte av spännande romaner (inte än i alla fall), utan böcker som Gör din grej! och Släpp loss din inre livskonstnär! som hjälpt tusentals människor att hitta hem till sig själva.

I hjärtat är jag konstnär & poet.

Livet har dessutom väckt upp mig till mitt kall som prästinna, kanal och modern Shaman, något som idag bildar klangbotten till allt jag gör.

Jag har de senaste åren verkat som entreprenör, författare, inspiratör, retreat-ledare och coach. Mitt uppdrag har varit att agera barnmorska för kreativa kvinnor med hjärta som vaknar upp till att bli ledare i Själens era.

Läs mer om hur jag gjort detta under Väx med mig > 

Mer om mig och min historia här nedan!

 

De två huvudlinjerna i mitt liv har alltid varit kreativitet och personlig utveckling …

– skapandet som en inre drivkraft tillsammans med en strävan efter ett mer harmoniskt, kärleksfullt och inspirerande liv.

Med mitt företag Kreativ Insikt sammanförde jag de två. Jag har skapat ett tusental produkter för företaget och tycker fortfarande att det är oerhört roligt att skriva, skapa och designa.

Sedan 2013 har min inre vägledning velat att jag delar med mig ännu mer av min passion för och erfarenhet och kompetens inom personlig och andlig utveckling, entreprenörskap och ledarskap. Det gör jag genom mitt coachningsprogram, mitt medlemsprogram, e-kurser, retreater och event samt över nätet på sociala plattformar. Det är utmanande, utvecklande, spännande, oerhört meningsfullt och fantastiskt roligt!

Att coacha kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar att övervinna sina begränsande tankar och mentala hinder så att de kan blomstra och bidra med sina fantastiska gåvor i världen, är bland det mest meningsfulla och berikande jag kan föreställa mig. Eftersom jag själv en gång i tiden vände en livskris till ett drömliv, så vet jag en hel del om kraften i att arbeta inifrån och ut. Läs mer om min historia >

Jag är självlärd både som formgivare och författare, ett bevis på att passion räcker långt. Förutom en kort grundläggande utbildning i grafisk formgivning (RMI Berghs) har jag annars gått många kurser inom kreativt skapande genom åren.

Jag har också gått mängder av kurser, utbildningar och program samt läst enormt mycket böcker inom personlig och andlig utveckling. Jag har också gått sammanlagt flera år i terapi, dels som ett led av min utbildning till coach och dels driven av personlig nyfikenhet på mig själv, människorna och livet. Sammanlagt har jag trettio års erfarenhet inom området.

Två och ett halvt år har jag studerat psykosyntes på HumaNova, vilket har betytt mycket för mig, och gjort mig till diplomerad coach i psykosyntes.

Jag har också gått mängder av utbildningar inom entreprenörskap, vilket är något av det roligaste jag vet, och vidareutbildar mig ständigt för att kunna utveckla mig själv och mitt företag, bland annat genom att alltid ha en duktig coach som utmanar mig och hjälper mig att växa. Entreprenörskap och föräldraskap, brukar jag säga, är det som utvecklar dig mest som människa, om du är villig att låta det. Jag brukar också säga att vill du att ditt företag ska växa, så måste du växa själv. Och det är en resa som aldrig tar slut – tack och lov!

I botten är jag civilekonom med inriktning på ledarskap. Jag har min examen från Handelshögskolan i Stockholm.

I hjärtat är jag konstnär & poet.

På senare år har själva livet väckt upp mig till mitt kall som prästinna, kanal och modern shaman, något som idag är själva klangbotten i hela mitt arbete.

Jag verkar som entreprenör, inspiratör, retreat-ledare och coach – och mitt uppdrag just nu är att agera barnmorska för kreativa kvinnor med hjärta som vaknar upp till att bli ledare i Själens era.

Jag tror på … >

Med kärlek,
Carolina

Om Carolina

Carolina Gårdheim är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm, diplomerad samtalscoach i psykosyntes från HumaNova, grundare av Kreativ Insikt, författare & coach för kreativa kvinnor med hjärta som vill leda sig själva & andra i Själens era, högkänslig och nyfiken livskonstnär med adhd, som vill inspirera fler att lyssna till sin inre vägledning, följa själen, skapa liv att älska och därmed bidra till en bättre värld.

Hon har skrivit ett tjugotal böcker, bland annat ”Gör din grej! Hitta din unika geni-cocktail och skapa ditt blomstrande drömliv” och ”Släpp loss din inre livskonstnär! Börja leva ditt liv”, den senare även utgiven på engelska, ”Unleash Your Creative Spirit! The Guide to Building Your Dream Life” (Balboa Press).

Efter att ha gått in i väggen i trettioårsåldern vände Carolina upp och ner på hela sitt liv för att anpassa livet till själen istället för tvärtom. Hon gick från att vara projektledare och påläggskalv i en stor organisation till att bli egen, prioritera kreativiteten och välmåendet, och så småningom starta företaget Kreativ Insikt 2003.

Inom ramen för Kreativ Insikt har Carolina gjort tusentals produkter, bland annat affirmations- och inspirationskort, kalendrar, dagböcker, kort och smycken. Hennes produkter finns i den egna webbutiken samt hos återförsäljare över hela Sverige.

2007 fick Carolina utmärkelsen Årets Färgstarkaste Kvinna av designföretaget Gudrun Sjöden AB.

Sedan 2013 håller Carolina e-kurser, coachningsprogram och event på teman som Shine Your Light, Spread Your Light, Gör din grej, Bli själsklar, Magispiralen och Entreprenörskap med själ & hjärta.

Sedan 2019 kanaliserar Carolina också på engelska för att stödja övergången från Egots till Själens era på Youtube.

Carolina bor i en gammal godtemplargård i Stockholms skärgård tillsammans med sin älskade make och kollega Dag och deras två söner, där hon njuter av närheten till vattnet, naturen och årstidens skiftningar.

Här berättar Carolina om hur hon startade Kreativ Insikt och vad som kan hända när du börjar lyssnar till ditt hjärta … (på engelska)

Internetfenomenet Lilou Mace – även kallad “webbens Oprah” med många miljoner tittare världen över – intervjuade Carolina i ett sommarvackert Stockholm i juli 2012. Innehållet blev en inspirerande blandning av Carolinas personliga historia, upprinnelsen till Kreativ Insikt och, framförallt, vad som kan hända när vi börjar lyssna till våra hjärtan och skapa våra egna liv …

Några ord om de många fina bilderna på CarolinaGardheim.se 

De flesta är tagna av Anja Callius, en kreativ och kärleksfull samt oerhört proffsig ängel till fotograf.
Läs mer om henne här >

Lite kärlek. Tack!

Marie Sandgren

“Carolina, jag vill verkligen tacka dig för att jag fått förmånen att ha dig som mentor och coach. Med din stora livsvisdom och användbara verktyg har du motiverat och inspirerat mig till att ta stora steg i min utveckling och mot mina mål. Med värme och empati har du hjälpt mig att se förbi begränsningar, skapa tilltro till min egen förmåga och ta fram mina resurser. Helt enkelt utnyttja mer av min potential. Du är en stark förebild som verkligen lever som du lär och en sann livskonstnär!”
Marie Sandgren, Cert. coach och Aukt. samtalsterapeut, www.mariesandgren.se
Läs mer om henne här >

Nina Dahlin“Jag hade Carolina som mentor under ett år. Att kontakta henne var något av det bästa jag har gjort för mig själv. Mötena med Carolina blev något som jag såg fram emot varje månad, ett tillfälle att andas och få tid för mig själv och mina tankar. Med Carolinas hjälp lyckades jag få ihop livspusslet med tre små barn och ett krävande jobb. Hon hjälpte mig att hitta mitt inre lugn, sortera bland alla krav och måsten och börja prioritera mig själv.
Nina Dahlin, IT-konsult

“Härliga fina Carolina Gårdheim! Tack för allt vackert och klokt!”
Helena Blomljus

Nej men guuuuuuuuuuuud människa vad du är klok!!!! Jag har läst och läst nu på din blogg här på morgonen och vilka underbara saker du skriver om, det känns som att du skriver till mig på pricken!!! Dina handfasta råd om hur man kan tänka i olika situationer i livet är så bra och så träffande, jag inser att det krävs en del träning, men nu känner jag mig rejält energiboostad, kommer följa din blogg hädanefter.”
Anna

Du är en Fantastisk ‘Näringsspridare’ som får oss att VÄXA.
Carina Ståhl

Tack för allt gott du gör i mig!!!
Eugenia Gustafsson

”Tack goa, fina Carolina för alla vackra ord som sammetsmjukt omsluter mottagarnas hjärtan. DU är magisk. Fortsätt sprida kärlek – DU GÖR EN STOR SKILLNAD PÅ JORDKLOTET!
Ann-Sophie Bäckman

”Carolina! Dina nyhetsbrev är som att känna värmen av solen, man blir glad!
Maria

”Carolina! Dina nyhetsbrev är som att känna värmen av solen, man blir glad!
Maria

Jag har fått så mycket styrka och positiv energi av dina produkter, nyhetsbreven och dina tankar från bloggen. Kan inte med ord beskriva hur viktigt allt detta har varit för mig. Jag vill tacka dig och allt du gör, från hela mitt hjärta. Önskar dig så mycket styrka, kärlek och allt gott.” 
Saga

Hej vackra Du! Jag är väldigt tacksam att jag har stött på dig i mitt liv. Nu när jag arbetar mycket med mig själv, känner jag hur mycket du hjälper mig. En slags sund vägledning. Men jag gör arbetet själv men är evigt tacksam att ha din guidning vid min sida när det blåser. Tack för din positiva kraft.”
Josefine

Åååå, du inspirerar å sprider fantastisk glädje … man kan bara älska det du gör. Tack för att du fått mig att tänka om … NU är det min tur att vakna upp å bara ta till mig allt som för en på nya vägar …”
Pernilla

Vilken underbar blogg du skriver, Carolina! En underbar inspiration för alla människor. Du sprider sådan kärlek i världen. Alla ni som inte följer bloggen – lääääs och inspireras! Tack för att du finns! All kärlek!”
Sofia

Tack du underbara kvinna Carolina … För att DU förser oss medmänniskor med alla dessa underbara påminnelser som vi så väl behöver! Stora Kramar och massor med kärlek önskar jag Dig & dina kära!”
Nina

”Hej Carolina! Läste ditt senaste blogginlägg och det gick rakt in i mitt hjärta. Du är så fantastisk på att uttrycka saker och ting. Kände att det du skrev stämde så väl på mig. Tack för att du finns.”
Ulrika